השתלת שיניים ממוחשבת: טיפול מהיר ללא תפרים ומינימום תופעות לוואי

השתלת שיניים ממוחשבת היא הפתרון המדויק והמהיר ביותר להשתלת שיניים. בהליך זה מתכננים את מיקום השתלים מבעוד מועד כך שהטיפול עצמו קצר עם מינימום סיבוכים
ד``ר ניצן שלזינגר
| 053-4877807 | 29/07/2018 |
צפיות: 5,819
דירוג: 4.8 מתוך 10 הצבעות
התקבלו 10 דירוגים בציון ממוצע 4.8 מתוך 5
במצב של חוסר שינים, אם של שן בודדת ואם של מספר שיניים, הפתרון היעיל ביותר הוא השתלת שיניים. להליך יש סיכויי הצלחה גבוהים במיוחד, בשיעור הגבוה מ-96%. כיום השתלת השיניים יכולה להיות קלה עוד יותר למטופל, עם שיקום מוכן מראש וללא תפרים, זאת בזכות השתלות שיניים ממוחשבות.

למידע נוסף היכנסו לפורום:
פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש

השתלת שיניים בשעה אחת

כאמור, במקרים שבהם יש חוסר חלקי או חוסר מלא של שיניים וכן במקרים של שיניים אבודות אפשר להחליפן בשתלים דנטליים ואף להתקין גשר זמני באופן מיידי. במקרים של שיקום לסת שלמה מתקינים 6–10 שתלים. ההליך הכולל לקיחת מידה מוקדמת, התקנה של השתלים, תפירה והתקנה של הגשר הזמני הקבוע נעשה באותו היום ונמשך בין שלוש לארבע שעות.
השתלת שיניים ממוחשבת מקצרת את משך הטיפול, ממזערת סיבוכים וסיכונים ומקלה מאוד על המטופל. למעשה, שימוש בטכנולוגיה של הנחיית מחשב יכולה לקצר את טיפול עד לשליש מזמן ההשתלה הרגילה ולעתים משך הטיפול אפילו מתקצר לשעה אחת בלבד.

באמצעות התכנון המוקדם של השתלת שתלים דנטליים בתוך המודל הווירטואלי התלת ממדי של הלסת מתקבלים מספר יתרונות:
• ניתן לנצל את נפח העצם בצורה האופטימלית ביותר – ניתן לבחור את המיקום הטוב ביותר להתקנת השתל, דבר החשוב בעיקר במקרים של נפח מוגבל של עצם.
• להתקין את השתלים בלסת בצורה האידיאלית ביותר – כך שהמיקום שלהם ייתן את התמיכה ההנדסית הטובה ביותר לגשר.
• מקצר את משך הטיפול – שכן את כל התכנון של התקנת השתלים בצענו מראש ולא בזמן הטיפול עצמו.
• גישה טיפולית זעיר פולשנית – ישנם מקרים שבהם ניתן להתקין את השתלים מבלי הצורך להרים את החניכיים ולכן אין צורך בתפרים, ובנוסף הפחתה למינימום של תופעות הלוואי של נפיחות, שטפי דם וכאבים.
• שיקום מידי - מהיר מאוד – מאחר ומיקום השתלים ידוע מראש, הרי ניתן עוד לפני הטיפול להכין את המבנים ואת הגשר הזמני.

חסרונות השתלת השיניים הממוחשבת:

• חוסר דיוק – למרות התכנון המדויק עדיין יכולה להיות סטיה קטנה, ולכן יש לקחת טווח ביטחון מספק מן העצב או כל גורם אנטומי שהוא, ככל שהשתל ארוך יותר כך טווח הביטחון צריך להיות גדול יותר.
• זמן התכנון ארוך יותר מאשר בהשתלה רגילה (חסרון לרופא ולא למטופל)
• במקרים של פתיחת פה מוגבלת – מאחר שבהשתלה ממוחשבת משתמשים במדריך כירורגי (מעין תבנית קשיחה) מיוחדת ולעיתים משתילים בזויות שונות – המקדחים בהשתלה הממוחשבת ארוכים יותר מן המקדחים הרגילים ובמקרים של פתיחת פה מוגבלת אין אפשרות להשתמש במקדחים הללו.
• עלות נוספת של המדריך הכירורגי. עלות ההשתלה הממוחשבת יקרה במעט מן ההשתלה הרגילה, זאת בשל העלות של יצור המדריך הכירורגי, אולם זה זניח לאור היתרונות הרבים של ההשתלה הממוחשבת.

מהם השלבים בביצוע השתלת שיניים ממוחשבת?

תחילה מבצעים סריקת CT אשר יוצרת דגם תלת ממד של מבנה הלסת, הדגם מראה את כל המאפיינים האנטומיים של הלסת, לרבות הסינוסים, ממדי העצם והעצב המנדיבולרי הממוקם בלסת התחתונה.
לאחר מכן, בעזרת תוכנת מחשב ולפי נפח העצם מתכננים את מיקום השתלים בעצם הלסת. טכנולוגיה זו מתאימה גם למצבים שבהם השיקום נעשה בעזרת שתלים בהטיה, כמו All on 4–6. נוסף על כך טכנולוגיית השתלת שיניים ממוחשבת מאפשרת לאמוד את נפח העצם, לא רק בחתכים שמדד והכין מראש טכנאי ה-CT, אלא גם בחתכים זוויתיים.

לעומת השתלת שתלים דנטליים בשיטה הרגילה, בהשתלה הממוחשבת תהליך התכנון וההכנה ארוך יותר, אך דווקא בשל כך נחסך זמן רב בטיפול עצמו וההליך קל יותר לביצוע ונמשך זמן קצר יותר, ועל כן למטופל קל יותר באופן משמעותי.

נוסף על כך, השתלת השתלים לא נעשית ביד חופשית. לפני ההשתלה עצמה ממקמים את השתלים בדגם הווירטואלי של הלסת, לאחר מכן מדפיסים מדריך כירורגי שמאפשר לבצע דרכו את הקידוחים בעבור השתלים. כמו כן, המדריך הכירורגי יכול להיתמך על גורמים שונים לפי הצורך – השיניים הסמוכות לאזור ההשתלה, הרקמה הרכה של הלסת ואף על העצם עצמה. יתרון נוסף של השתלה ממוחשבת, במקרים שבהם בלסת התחתונה אין מספיק גובה בין החלק העליון של העצם לעצב אבל העצם רחבה דיה אפשר להשתיל שתל במקביל לעצב המנדיבורלי או מאחוריו, דבר שמאפשר התקנת שתל בבטחון וללא פגיעה בעצב.

הקידוח טרם התקנת השתלים נעשה דרך טבעות אשר מותאמות הן לקוטר המקדח הן לאורך הקידוח. לאחר מכן, מגדילים את הקידוח בהחלפה של המתאמים שעל הטבעות עד לקבלת הקוטר הרצוי.

לעומת השתלת שיניים רגילה, תפרים אינם תמיד הכרחיים, במקרים שבהם רקמת החניכיים הצמודה רחבה מספיק, אין צורך בחיתוך והזזת החניכיים, אלא יוצרים חור באמצעות פאנץ' אשר חוסך את הצורך בתפרים.

למאמרים נוספים של ד''ר שלזינגר:
תותבות על שתלים: יתרונות ודרכי קיבוע
כל מה שצריך לדעת על הרמת סינוס
טיפול בשן בודדת – גשר או שתל?
שתלים דנטליים: האם יכול להתאים לי?
לא ניתן להשתיל שתלים דנטליים? הכול על השתלות עצם

לסיכום, באמצעות שימוש בטכנולגיה של השתלת שיניים ממוחשבת השתלת השניים הפכה להיות פשוטה יותר, מהירה ומדוייקת יותר ולא פחות חשוב קלה הרבה יותר למטופל הן בטיפול והן לאחריו.

ד"ר ניצן שלזינגר – רופא שיניים, מנהל מרכז לאסתטיקה דנטלית ולהשתלות שיניים

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם ד"ר ניצן שלזינגר
המרכז להשתלות שיניים
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.

יועצים בתחום

  • ד"ר ראובן אייכנבאום
    ד"ר ראובן אייכנבאום
    נוירולוג בכיר ומומחה ברפואה פיזיקלית, שיקום ושיקום נוירולוגי. נותן חוות דעת שניה, רפואית ורפואית משפטית.... קרא עוד
  • ד"ר ניצן שלזינגר
    ד"ר ניצן שלזינגר
    השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.... קרא עוד