מתכון בריאות: ארוחה בסיר אחד

ורד לב אוהבת לבשל. מאוד. אבל איך אפשר לשלב גידול ילדים עם בישול קבוע במטבח? תתפלאו - אפשר. קבלו מתכון בריא ופשוט להכנה, בצירוף תוכנית לגידול הילדים בין הסירים
 ורד לב
מאת ורד לב
| 17/03/2008 |
צפיות: 10,875
כשאנחנו הופכות לאמהות נדמה לנו כאילו זמננו נשאב על ידי ילדינו לעולמים, ואין שום סיכוי שנוכל עוד לעסוק בדברים האהובים עלינו.

אני מאד אוהבת לבשל ויש לי שני ילדים: בת ארבע וחצי ובן עשרה חודשים. בהתחלה התחלה לאחר שבתי נולדה מן הסתם לא ממש נכנסתי למטבח, אבל עם הזמן העזתי יותר וגיליתי שהדבר בהחלט אפשרי. השד לא נורא כל כך.

גם אם לא יכולתי לבלות את השעות שאהבתי במטבח, עדיין בזמן החטוף שהתאפשר לי הצלחתי להכין דברים טעימים ביותר.

כמובן שככל שהילדה גדלה אני מצליחה לעשות יותר ונראה לי שבשבילם זה כיף גדול לגדול בין סירים, מחבתות, תבלינים ובישולים.

אחת המלים הראשונות של בתי הייתה מֶנֶן (כלומר "שמן") ומצאתי שהמטבח הוא מקום נפלא ללמד אותה מלים, צבעים, טמפרטורות וטעמים. אז איך עושים את זה? או מה אפשר לתת לילדים לעשות במטבח.

למידע נוסף בנושא תזונה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון

בהתחלה זה הכי פשוט. הם לא זזים יותר מדי, כך שאפשר לפרוש שמיכה ולהשכיב אותם להסתכל עלינו, או להניח בסלקל, לול או האופציה האהובה עלי - המנשא.

המנשא מאפשר לי להיות בקשר פיזי מתמשך עם ילדי, להרגיש אותם כל הזמן ויותר מזה - לתת להם להרגיש אותי, את התנועות שלי, את המכשירים איתם אני עובדת, את הריחות, הכל. כיף גדול!

כשהם קצת גדלים אני מתחילה לתת להם כלי מטבח לשחק איתם תוך כדי השהייה שלי שם: סירים, כפות עץ, כפיות, כוסות, מכלי פלסטיק שהתרוקנו, קופסאות עם אורז ועדשים (רעשן מעולה) ועוד. מצאתי שזה שווה יותר מכל הצעצועים המיוחדים והיקרים.

כשהם כבר מתחילים לאכול, נפתח בפנינו רובד נוסף ומיוחד - עולם הטעמים. אני משתדלת לתת להם להריח מכל דבר, כדי שיכירו ויידעו לזהות וגם כמובן לטעום את מה שמעניין אותם. בצל וזיתים היו מהדברים הראשונים שבתי רצתה.

אז גם מתחיל השלב היותר שיתופי בינינו בהדרגה. אני מסדרת להם מקום על השיש והם יכולים לשבת לידי ועוזרים לי לשטוף ירקות, לפתוח ולסגור קופסאות (מעולה בשביל המוטוריקה העדינה), לשים את הסכו"ם במקום, לערבב בסירים.

אבל אין, אין כמו לתת להם להתעסק עם משהו ולהצליח קצת לשטוף כלים. זה מביא לי סיפוק רב, כי ערמות הכלים המצטברות בכיור לעולם לא היו מתחסלות אחרת.

הדבר האהוב על בתי היה "לערבב" ביצה לחביתה. ככה אני תופסת שתי ציפורים במכה - גם מכינה ארוחת בוקר וגם מנקה קצת את המטבח ומסדרת, כי בשביל ילדה בת שנתיים ערבוב ביצה הוא תהליך ארוך וממושך.

כשמגיע שלב לימוד החיתוך בסכין, כשיד קטנה מונחת על ידי החותכות, זה נותן לי הזדמנות לחתוך כמה ירקות ולזרוק אותם לסיר עם אורז מלא, או עדשים בשביל ארוחת צהריים. בתוספת יוגורט, זו ארוחה מלאה ומשביעה לכולנו.

גיליתי שהטריק הוא לחשוב פשוט, כמה שיותר פשוט. לא עוד בישול כל דבר בנפרד, אלא "ארוחות בסיר אחד" שמקצרות את זמן ההכנה, ועדיין מאפשרות ארוחות מזינות ומגוונות.

מתכוני בריאות נוספים:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון חורפי - מרק לקוסקוס עם כדורי בשר
מתכון מנצח: פטריות בגריל לכבוד החג
תחליפים חורפיים לסלטים של הקיץ
מרק ירקות עם גריסים

הנה משהו שאנחנו מכינים כשאין להם הרבה סבלנות ויש צורך לראות תוצאות מהירות יחסית:

חומרים:

כוס קינואה (דגן דרום אמריקאי, להשיג בחנויות טבע ובשווקים)
1/2 כוס עדשים אדומים
בטטה בינונית
2 גזרים
בצל (במקרה הטוב)
2 שיני שום
מלח, פלפל, קארי
שמן זית
פטרוזיליה, רוקט, כוסברה או מה שיש בבית

אופן ההכנה:

שוטפים את הקינואה והעדשים במסננת - זה שלב שהילדים יכולים לעזור בו: במדידת הכמויות ושפיכתם למסננת, פתיחת וסגירת הקופסאות, החזקת המסננת.

שופכים לסיר עם כמות כפולה של מים - התפקיד של הילדים אצלנו הוא סגירת המכסה של הבריטה.

מדליקים את האש - אצלנו זה טקס עם גפרורים ו"אש" ו"חם".

מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר והבצל - פה אני נותנת להם "לעזור" לי "לשמור" על הירקות ולהגיש לי אותם. הם גם יכולים לשמור על השום וכבר יודעים להפריד שיניים ולתת לי- אני כותשת ומוסיפה.

מקטינים את האש כשהיא רותחת.

מוסיפים ביחד את התבלינים.

עד שזה מוכן, אם זה מתאפשר, אני קוצצת את העלים הירוקים.

בסוף, אחרי שמכבים את האש, אנחנו שופכים ביחד את שמן הזית ואת העלים ומערבבים עם כף עץ ולהיזהר כי הסיר "חם".

אם הצלחנו לקלף כמה אגוזים (וגם לאכול כמה בדרך) זה ממש מוסיף.

מה שנותר הוא לקחת כלים, ולשולחן - הם יכולים להביא את הסכו"ם ואני את הצלחות והסיר ויש לנו ארוחת צהריים.

בתאבון!

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 27,116
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 26,677
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 35,786
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 33,123
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,966
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,774
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 32,112
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,675
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 35,306
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 37,340
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד