שוקולד: הגודל כן קובע

שוקולד בעיניכם הוא מזון רע? טעות! אין מזון טוב ומזון רע, יש הרגלי תזונה טובים ורעים. שוקולד במינון מתאים תורם לבריאות הלב וכלי הדם ולשיפור הלבידו. ענבל קרקו עם כתבה מתוקה ועם 10 טיפים לתזונה בריאה
מאת ענבל קרקו
| 14/03/2008 |
צפיות: 7,802
שוקולד - זה טוב או רע? לעתים קרובות אנו נוטים לטעות בסיווג המזונות למזונות בריאים ולא בריאים, אסורים ומותרים, טובים ורעים.

סיווג כזה גורם לנו לתחושת אשמה לאחר אכילה של מזונות מסוימים הנחשבים ללא בריאים, משמינים וכדומה.

הטעות שבגישה זו היא שבעצם אין מזון טוב ומזון רע. יש הרגלי תזונה טובים ורעים. מה שקובע את בריאותנו הוא מכלול המאכלים שאנו בוחרים להכניס לפינו וכמותם ולאו דווקא מזון ספציפי.

דוגמא נהדרת לסיווג השגוי של מאכלים לבריאים ולא בריאים היא השוקולד. שנים רבות הוא נחשב למאכל רע, לחטא איום לכל עושי הדיאטה, למשמין, לגורם לפצעונים על הפנים ומה לא.

רוצים לדעת עוד על שוקולד ותזונה? הכנסו לפורומים:
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה ודיאטה לילדים
פורום תזונת נשים בהריון
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום בישול בריאות

השם הרע דבק בשוקולד עד כדי כך, שכל ביס ממנו מעורר אצל חלק מאיתנו (עושי הדיאטה או שומרי המשקל) רגשי אשמה וחרטה.

הסיבה לסיווג שוקולד כרע הייתה התייחסות רק לחלק ממנו: לערך הקלורי הגבוה שלו ולתכולת השומן הגבוהה. שני מרכיבים אלה תורמים להשמנה ומזיקים לבריאות.

אבל אז החלו להתגלות היתרונות הבריאים שבקקאו ובשוקולד. גילו למשל ששוקולד מכיל מרכיבים בריאים הקרויים פלבונואידים, המשפיעים לטובה על בריאות הלב וכלי הדם, ולכן אכילה של שוקולד עשויה לתרום למניעה של התקפי לב ושבץ מוחי.

מצאו גם ששוקולד מכיל מרכיב הקרוי תיאוברומין היעיל בהפסקה של שיעול אפילו יותר מתרופה נגד שיעול.

ובנוסף, מחקר שנערך באיטליה מצא כי לנשים שאכלו שוקולד על בסיס יומי היה ליבידו גבוה יותר מאלה שלא אכלו כלל.

מנשנשות השוקולדים זכו גם לעוררות מינית גבוהה יותר ולסיפוק מיני רב יותר (בזכות חומר בשם פנילתילמין שגורם להפרשה בגוף של חומרים התורמים להנאה, התרגשות ורגיעה).

אז שוקולד כבר לא נחשב ל-Junk food ואינו נכלל על המזונות המכילים מה שנקרא "קלוריות ריקות". הוא עבר לקטגוריה של מזונות הבריאות. האומנם?

רגע, רגע, אל תמהרו לרוץ אל המקרר ולחסל חפיסה של 100 ג' שוקולד מריר. כי אם נחזור לתחילת הכתבה נבין כעת את המשפט שאין מזון טוב ומזון רע. הכל שאלה של מינון.

שתי קוביות שוקולד ביום במסגרת תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה קלוריות/נקודות בהתאם לצרכי הגוף, זה טוב, אפילו מצוין. זה יתרום לבריאותנו ויפחית את הסיכון למחלות לב.

אבל אכילת 100 ג' שוקולד ליום (שהם עבור רובינו מחצית מכמות הקלוריות/הנקודות היומיות המומלצות), תגרום לכך שהתזונה תהיה עתירת קלוריות/נקודות, תגרום להשמנה, תגביר את הסיכון שלנו למחלות לב (כתוצאה מאכילה עודפת של שומנים) ולכן זה רע.

מאחר ובמינונים המתאימים שוקולד אינו רק מאכל בריא, אלא גם מאכל אהוב, מרגיע ומשמח, אפשר ורצוי לשלב אותו בתזונה אפילו מדי יום על חשבון שתי נקודות של "פינוק". הינה כמה דוגמאות למינון נכון של שוקולד בתזונה יומית:

כף שוקולד למריחה - 1.5 נקודות
2 קוביות שוקולד מריר - 1 נקודה
כוס שוקו דיאט - 1.5 נקודות
חטיף שוקולד ופל מיני - 2 נקודות
חטיף דגנים עם שוקולד (קטן) - 2 נקודות

אישה ממוצעת במשקל של 65-79 ק"ג צריכה 20 נקודות ליום, גבר במשקל כזה צריך 22 נקודות ובני נוער באותו משקל- 26 נקודות.

לפניכם תשעה טיפים בריאים להרגלי תזונה טובים. הם ישמרו לכם על המשקל ויקדמו את בריאותכם:

1. אכילת תזונה מגוונת.

2. אכילת חמש מנות לפחות של פירות וירקות ליום (מתוכם 1.5 נקודות מפירות ולפחות 2.5 כוסות של ירקות).

3. שליטה בגודל המנות.

לכתבות נוספות בנושא שוקולד:
וידאו: מי לא אוהב שוקולד?
לאכול כמעט הכל, עם כולסטרול
הלב שלכם צריך שוקולד
5 סכנות תזונתיות מחיי היום יום
מראה מתוק משוקולד

4. הקפדה על הסידן בתפריט.

5. אכילת מזונות עשירים בסיבים.

6. אכילת כמות מספקת של חלבונים (בשר, דגים, ביצים, קטניות).

7. בחירה נבונה של שומנים.

8. הפחתת כמות הסוכר והאלכוהול בתזונה.

9. הקפדה על פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך.

10. שתיית מים.

ובנוסף על אלה, מומלץ לעסוק בפעילות גופנית יומיומית. אז, שיהיה לכולנו לבריאות.

לאתר שומרי משקל

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר