מתלבטים עם כל קוביית שוקולד? רוני גוטליב מונה 10 עובדות על שוקולד שחבל שלא ידעתם לפני כן:
1. עץ הקקאו, המשמש כחומר גלם עיקרי לייצור שוקולד, הינו עץ טרופי ירוק עד הצומח בקרבת נהרות כמו למשל האמזונס.
מקורו של הקקאו במרכז אמריקה, והוא תורבת לאכילה לראשונה במאה ה-5 לפני הספירה על ידי שבט ה"מאיה".
2. בתחילת דרכו, המאה ה-5 לפני הספירה, שימש השוקולד לצרכים רפואיים. הוא נקרא "הזהב השחור" מאחר והיה נחלתם של עשירים בלבד.
רוצים לדעת עוד על שוקולד ותזונה? הכנסו לפורומים:
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה ודיאטה לילדים
פורום תזונת נשים בהריון
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום בישול בריאות
3. השוקולד המוצק הראשון יוצר בשנת 1847 על ידי חברה אנגלית שערבבה חמאת קקאו, אבקת קקאו וסוכר.
4. ערכו התזונתי של השוקולד גבוה, הוא מכיל את כל אבות המזון: פחמימות, שומנים וחלבונים. כמו כן, הוא מכיל ויטמינים (מקבוצת B בעיקר), ומינרלים (ברזל, אבץ, סידן ומגנזיום).
5. שוקולד בכלל, ושוקולד מריר בפרט עשיר באנטיאוקסידנטים מסוג פלבנואידים, העשויים לסייע המניעה של מחלות לב וכלי דם, הורדת הכולסטרול "הרע" (LDL) והעלאת הכולסטרול ה"טוב" (HDL).
מחקרים מראים שלפלבנואידים יתרון במניעת נזקי חמצון הפוגעים בעור ומאיצים את תהליכי ההזדקנות.
6. אכילת שוקולד יוצרת שחרור אנדורפינים, הורמונים היוצרים הנאה ותחושת עונג. הוא תורם להפחתה של לחץ ומתח, ומסייע בהפחתת עייפות. לא סתם רוצים לאכול ממנו עוד ועוד.
לכתבות נוספות בנושא שוקולד:
וידאו: מי לא אוהב שוקולד?
לאכול כמעט הכל, עם כולסטרול
הלב שלכם צריך שוקולד
5 סכנות תזונתיות מחיי היום יום
מראה מתוק משוקולד
7. שוקולד מכיל שתי חומצות אמינו, שהן אבן בניין לחלבוני הגוף - טריפטופן ופנילאתילאמין, המעוררים תשוקה ואהבה. מכאן ידוע השוקולד כ"ממתק האהבה והתשוקה".
8. ככל שאחוז חמאת הקקאו בשוקולד עולה - כך הוא נחשב לאיכותי יותר. השוקולד האיכותי ביותר יכיל ריכוז של 90% חמאת קקאו.
9. שוקולד לבן, מכיל כמות פחותה בהרבה של חמאת קקאו ואיננו מכיל כלל אבקת קקאו או מוצקי קקאו אחרים, לכן צבעו לבן.
ערכו הבריאותי נמוך, וישנן מדינות בעולם שאינן מכנות את השוקולד הלבן "שוקולד", מאחר והוא אינו ראוי לשם זה.
10. בקוביית שוקולד אחת יש 24 קלוריות בלבד. אם נצליח לפרגן לעצמנו, ויחד עם זאת להגביל את עצמנו לשתי קוביות שוקולד ביום (עדיף מריר עם כמה שיותר אחוזי קקאו) נספק לנו פתרון אפשרי לקינוח איכותי, טעים ואף בריא.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר