תאונת דרכים והשלכותיה: דברים שכדאי לדעת לאחר מעורבות בתאונת דרכים

תאונת דרכים היא אירוע לא פשוט, ועל כן התגובות האנושיות שמלוות אותה בדרך כלל הן לחץ, פחד מתח ואף חרדה. עם זאת, כדאי להכיר כללי יסוד שיעזרו לכם להתמודד עם המצב בצורה שקולה יותר
עו``ד שירלי כהן אדיב
| 30/03/2021 |
צפיות: 5,219
דירוג: 5.0 מתוך 5 הצבעות
התקבלו 5 דירוגים בציון ממוצע 5.0 מתוך 5
מילת המפתח, היא ללא ספק- "תיעוד". רצוי מאוד ואף חובה לתעד את אירוע התאונה בסמוך לקרות התאונה. התיעוד צריך לכלול צילום של הרכבים המעורבים בתאונה, גביית עדויות מעדי ראייה שהיו במקום התאונה וכן קבלת פרטי נהג הרכב המעורב בתאונה, לרבות צילום רישיון הנהיגה שלו ופוליסת ביטוח צד ג'.

חובה לפנות לקבלת טיפול רפואי מיד לאחר קרות התאונה


יש לפנות באופן מידי ובסמוך ככל האפשר לאחר אירוע התאונה, לקבלת טיפול רפואי, ולדווח בפני הרופאים באופן מלא על הפציעות שספגתם. כמו כן, יש לציין בפני הצוות הרפואי את הנסיבות בהן אירעו הפציעות וכי אלו אירעו כתוצאה מתאונה.
כמו כן, ככל שמדובר ב"תאונת עבודה" ציינו זאת גם כן.
לבסוף, וודאו כי תלונותיכם למוסד הרפואי תועדו במלואם, לרבות נסיבות התאונה כאמור לעיל.

שאלו אותנו כבר עכשיו:
פורום ניתוחי קיצור קיבה-השמנת יתר
פורום אורתופדיה - כירורגית כף יד
פורום קרטוקונוס, עדשות מגע

חובה לקבל "אישור משטרה"


פנו בהקדם לתחנת המשטרה שבתחומה ארעה התאונה, ודווחו על קרות אירוע התאונה. יובהר, כי אישור משטרה נחוץ לכם לצורך כיסוי הוצאות בית החולים אליו פניתם לאחר קרות התאונה, ולצורך הכרה בקרות התאונה על ידי מי מחברות הביטוח מהן תבקשו להיפרע בהמשך, בגין נזקי גוף או רכוש ככל שאירעו.

שמרו את מלוא המסמכים הרפואיים שהופקו לכם לאחר קרות התאונה וכתוצאה ממנה, הנובעים והקשורים לאירוע התאונה ולרבות: העתקי סיכומי ביקורים רפואיים, הפניות למומחים ולבדיקות שונות, אישורי מחלה, העתקי מרשמים, קבלות בגין רכישת ציוד רפואי, טיפולים רפואיים ונסיעות לצורך קבלת טיפולים רפואיים, תיעוד בגין תשלומים לצד שלישי ששכרתם לצורך סיוע בעקבות התאונה (למשל, מטפלת סיעודית, בייביסיטר, עוזרת בית).

חשוב לשמור על רצף טיפולים רפואיים, ככל שהמצב הרפואי מחייב זאת ובכפוף להוראות הרופאים המטפלים. כך למשל, ככל שהופניתם לביצוע טיפולי פיזיותרפיה בגין חבלה אורתופדית, בצעו לכל הפחות שתי סדרות של טיפולים ברצף ובקשו לקבל העתק דו"ח סיכום בתום כל סדרה.

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה


תאונת דרכים תחשב לתאונת עבודה בנסיבות בהן למשל, נפגע תאונת דרכים היה בדרכו ממעונו אל העבודה או מן העבודה אל מעונו או בשעת עבודתו.

במקרה בו נפגע אדם בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי במסגרת הזמן הקבועה בחוק (12 חודשים מיום אירוע התאונה) ב"תביעה להכרה בפגיעה בעבודה ותשלום דמי פגיעה". דמי הפגיעה שישולמו על ידי המוסד לביטוח לאומי יקוזזו מסכום הפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח המפצה.

נפגע שלא פנה למוסד לביטוח לאומי ולא ימצה את זכויות שבדין מהמוסד לביטוח, עשוי להתחייב בקיזוז רעיוני של הסכומים שהיו אמורים להשתלם מהמוסד לביטוח לאומי מסכום הפיצוי שיתקבל מהמבטחת.

אולי יעניין אותך גם:
ביטוח סיעוד: כיצד ניתן לממש את זכויותינו?
קצבת נכות כללית- מהי?
שימוש בעדשות מגע סקרליות לאחר ניתוח השתלת קרנית
דלקת צוואר הרחם

סעו בבטחה



רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.

שירלי כהן אדיב, עו"ד ממשרד שירלי כהן אדיב, עו"ד ונוטריון


דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  •  עו"ד אריק שלו
    עו"ד אריק שלו
    עו"ד לרשלנות רפואית עו"ד לתחום רשלנות רפואית, נזיקין, ביטוח לאומי, מיסוי, פגיעות בעבודה ודיני עבודה. ייצוג עובדים ומעסיקים בכל הערכאות המשפטיות. בעל משרד עו"ד בת"א ובירושלים. ... קרא עוד