שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תזונה נכונה, צירופי מזון מומלצים

תזונה נכונה מלמדת אותנו שאפשר גם לשלב בין מזונות שונים וליצור ארוחות טעימות, מזינות ומועילות לבריאות. בכתבה הבאה תפריט תזונה נכונה מאוזן ומעושר לארוחות השונות במהלך היום.
מאת דנה פרוסט
| 11/08/2010 |
צפיות: 11,119
דירוג: 4.0 מתוך 1 הצבעות
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע 4.0 מתוך 5
צירופי מזון רבים טובים לבריאות ולשמירה על תזונה נכונה. לכל אדם יש את צירוף המזונות המתאים לו בהתאם לגילו, מבנה גופו, אורח חייו ואישיותו. בכתבה הבאה אפרט דוגמאות קטנה לצירופים המועילים לבריאות. בתיאבון.

1 . המלצת תזונה נכונה לבוקר: יוגורט ביו 1.5%, אגוזי מלך, שקדים או גרעינים
מבין מוצרי החלב היוגורט הוא הקל ביותר לעיכול. היוגורט עשיר בסידן. סידן נספג טוב יותר בסביבה שומנית מתונה אך יוגורט בעל אחוזי שומן גבוהים יותר עשיר בשומן רווי ואינו מומלץ. הוספת אגוזים ליוגורט מעשירה אותו בשומן בלתי רווי ובמגנזיום שתורמים לספיגת הסידן.

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה ועוד, היכנסו לפורומים
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה קלינית
פורום נטורופתיה
פורום ויטמינים תוספי מזון

2. המלצת תזונה נכונה לחטיף ביניים: פרי בתוספת שקדים או אגוזים לארוחת ביניים
פירות מהווים מקור נפלא לוויטמינים ומינרלים אך גם לסוכרים פשוטים ולכן הערך הגליקמי שלהם גבוה. על מנת למתן את עליית הסוכר ולשמור על רמת סוכר מאוזנת רצוי לשלב פירות עם מקור שומני כגון אגוזים או שקדים. אגב, פרי הוא לא קינוח. אכילת פרי בתום הארוחה פוגעת בעיכול ולכן יש לאכול פירות בנפרד מהארוחה.

3. המלצת תזונה נכונה לארוחת צוהריים: כדורי בשר הודו עם סלט תרד טרי
בשר הודו הוא מקור דל שומן לברזל איכותי. אך בשר הודו כמו כל המזונות מהחי יוצר סביבה חומצית בדם אשר פוגעת בתפקוד הגוף ומעלה סיכון למחלות. התרד הטרי יוצר סביבה בסיסית ומאזן את השפעת הבשר. אגב בישול בשר עם שום יכול למנוע את ייצורם של חומרים גורמי סרטן הנוצרים כשמבשלים בשר בטמפרטורות גבוהות (צלי, גריל וכו').

4. המלצת תזונה נכונה לרוטב עשיר לבשר: עגבניות מבושלות עם שמן זית
העגבניות עשירות בליקופן שהוא נוגד חמצון חזק מאוד המגן על איברים רבים בגוף וביניהם הריאות, הערמונית, העור והמוח. הליקופן הופך זמין יותר בעגבנייה המבושלת. כמו כן הליקופן מסיס בשמן ולכן תוספת שמן זית עוזרת לספיגה טובה יותר.

5. המלצת תזונה נכונה למנה צמחונית: מרק עדשים כתומות ואורז בשמטי עם כמון ולימון
עדשים הם מקור צמחי לברזל. ברזל צמחי נספג טוב יותר בנוכחות ויטמין C . כיוון שוויטמין C רגיש לחום רצוי להוסיף את מיץ הלימון ממש לפני האכילה. הכמון הוא תבלין בעל יכולת לספוח גזים ולכן עוזר בעיכול העדשים. שילוב של עדשים ואורז יוצר חלבון מלא מהצומח, כלומר חלבון איכותי שיכול להחליף חלבון מהחי.

6. המלצת תזונה נכונה לתוספת לארוחה: עלי מנגולד ותרד מאודים קלות עם שמן זית
עלי המנגולד והתרד עשירים בפיטוכימיקל הנקרא לוטאין. לוטאין הוא אחד מנוגדי החימצון העיקריים בעין ויש לו תפקיד חשוב בשמירה על בריאות העין. ממחקרים שונים עולה כי צריכת מזונות עתירי לוטאין קשורה גם לרמות נמוכות יותר של טרשת עורקים ומחלות לב. מחקרים נוספים מצביעים על קשר בין צריכה מוגברת של ירקות עליים ירוקים כהים ובין רמות לוטאין בדם לבין הפחתת הסיכון לסרטן.

7. המלצת תזונה נכונה לסלט עשיר: חסה, עלי רוקט ואספרגוס עם אבוקדו וביצה קשה
זהו סלט טרי ורענן המתאים במיוחד לימים חמים. הסלט מכיל בין היתר מקורות לחומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין B12 ולכן מוריד סיכון להצטברות הומיציסטאין. הומוציסטאין הוא תוצר ביניים בפירוק חומצת האמינו מתיונין. רמות גבוהות של הומוציסטאין הן גורם סיכון למחלות לב. רמות גבוהות של הומוציסטאין עלולות להיות גורם סיכון גם לשבץ, אוסטיאופורוזיס, מחלות מעי דלקתיות (קרון, כיבים וכו), אלצהיימר ועוד. צריכה מספקת של חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין B12 מונעת הצטברות של הומציסטאין.

למאמרים נוספים בנושא תזונה נכונה ועוד:
תזונה נכונה בטיולי הקיץ
מה בין תזונה נכונה לבעיית אכילת לילה?
תזונה נכונה, משמעה אכילה לאורך היום
תזונה נכונה היא מקור אנרגיה
תזונה נכונה, האמת על סיבים תזונתיים

8. המלצת תזונה נכונה לארוחת ערב: דייסת שיבולת שועל עם משמשים מיובשים אורגניים, אגוזי מלך ופרוסות בננה
בננות ומשמשים עשירים בחומצה האמינית טריפטופן המהווה חומר מוצא ליצירת סרוטונין שהוא נוירוטרנסמיטר מרגיע. המנה מכילה גם מקורות לוויטמין B6 וויטמין C שעוזרים בהפיכת טירפטופן לסרוטונין. אגב רצוי להכין את הדייסה על בסיס מים ואז אין תחרות בין הטריפטופן ובין חומצות אמינו אחרות בספיגה במוח. התוצאה היא תחושת רגיעה ונינוחות.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר ראובן אייכנבאום
    ד"ר ראובן אייכנבאום
    נוירולוג בכיר ומומחה ברפואה פיזיקלית, שיקום ושיקום נוירולוגי. נותן חוות דעת שניה, רפואית ורפואית משפטית.... קרא עוד
  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד