מתכון בריאות: ארוחה בסיר אחד

ורד לב אוהבת לבשל. מאוד. אבל איך אפשר לשלב גידול ילדים עם בישול קבוע במטבח? תתפלאו - אפשר. קבלו מתכון בריא ופשוט להכנה, בצירוף תוכנית לגידול הילדים בין הסירים
 ורד לב
מאת ורד לב
| 17/03/2008 |
צפיות: 12,465
כשאנחנו הופכות לאמהות נדמה לנו כאילו זמננו נשאב על ידי ילדינו לעולמים, ואין שום סיכוי שנוכל עוד לעסוק בדברים האהובים עלינו.

אני מאד אוהבת לבשל ויש לי שני ילדים: בת ארבע וחצי ובן עשרה חודשים. בהתחלה התחלה לאחר שבתי נולדה מן הסתם לא ממש נכנסתי למטבח, אבל עם הזמן העזתי יותר וגיליתי שהדבר בהחלט אפשרי. השד לא נורא כל כך.

גם אם לא יכולתי לבלות את השעות שאהבתי במטבח, עדיין בזמן החטוף שהתאפשר לי הצלחתי להכין דברים טעימים ביותר.

כמובן שככל שהילדה גדלה אני מצליחה לעשות יותר ונראה לי שבשבילם זה כיף גדול לגדול בין סירים, מחבתות, תבלינים ובישולים.

אחת המלים הראשונות של בתי הייתה מֶנֶן (כלומר "שמן") ומצאתי שהמטבח הוא מקום נפלא ללמד אותה מלים, צבעים, טמפרטורות וטעמים. אז איך עושים את זה? או מה אפשר לתת לילדים לעשות במטבח.

למידע נוסף בנושא תזונה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון

בהתחלה זה הכי פשוט. הם לא זזים יותר מדי, כך שאפשר לפרוש שמיכה ולהשכיב אותם להסתכל עלינו, או להניח בסלקל, לול או האופציה האהובה עלי - המנשא.

המנשא מאפשר לי להיות בקשר פיזי מתמשך עם ילדי, להרגיש אותם כל הזמן ויותר מזה - לתת להם להרגיש אותי, את התנועות שלי, את המכשירים איתם אני עובדת, את הריחות, הכל. כיף גדול!

כשהם קצת גדלים אני מתחילה לתת להם כלי מטבח לשחק איתם תוך כדי השהייה שלי שם: סירים, כפות עץ, כפיות, כוסות, מכלי פלסטיק שהתרוקנו, קופסאות עם אורז ועדשים (רעשן מעולה) ועוד. מצאתי שזה שווה יותר מכל הצעצועים המיוחדים והיקרים.

כשהם כבר מתחילים לאכול, נפתח בפנינו רובד נוסף ומיוחד - עולם הטעמים. אני משתדלת לתת להם להריח מכל דבר, כדי שיכירו ויידעו לזהות וגם כמובן לטעום את מה שמעניין אותם. בצל וזיתים היו מהדברים הראשונים שבתי רצתה.

אז גם מתחיל השלב היותר שיתופי בינינו בהדרגה. אני מסדרת להם מקום על השיש והם יכולים לשבת לידי ועוזרים לי לשטוף ירקות, לפתוח ולסגור קופסאות (מעולה בשביל המוטוריקה העדינה), לשים את הסכו"ם במקום, לערבב בסירים.

אבל אין, אין כמו לתת להם להתעסק עם משהו ולהצליח קצת לשטוף כלים. זה מביא לי סיפוק רב, כי ערמות הכלים המצטברות בכיור לעולם לא היו מתחסלות אחרת.

הדבר האהוב על בתי היה "לערבב" ביצה לחביתה. ככה אני תופסת שתי ציפורים במכה - גם מכינה ארוחת בוקר וגם מנקה קצת את המטבח ומסדרת, כי בשביל ילדה בת שנתיים ערבוב ביצה הוא תהליך ארוך וממושך.

כשמגיע שלב לימוד החיתוך בסכין, כשיד קטנה מונחת על ידי החותכות, זה נותן לי הזדמנות לחתוך כמה ירקות ולזרוק אותם לסיר עם אורז מלא, או עדשים בשביל ארוחת צהריים. בתוספת יוגורט, זו ארוחה מלאה ומשביעה לכולנו.

גיליתי שהטריק הוא לחשוב פשוט, כמה שיותר פשוט. לא עוד בישול כל דבר בנפרד, אלא "ארוחות בסיר אחד" שמקצרות את זמן ההכנה, ועדיין מאפשרות ארוחות מזינות ומגוונות.

מתכוני בריאות נוספים:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון חורפי - מרק לקוסקוס עם כדורי בשר
מתכון מנצח: פטריות בגריל לכבוד החג
תחליפים חורפיים לסלטים של הקיץ
מרק ירקות עם גריסים

הנה משהו שאנחנו מכינים כשאין להם הרבה סבלנות ויש צורך לראות תוצאות מהירות יחסית:

חומרים:

כוס קינואה (דגן דרום אמריקאי, להשיג בחנויות טבע ובשווקים)
1/2 כוס עדשים אדומים
בטטה בינונית
2 גזרים
בצל (במקרה הטוב)
2 שיני שום
מלח, פלפל, קארי
שמן זית
פטרוזיליה, רוקט, כוסברה או מה שיש בבית

אופן ההכנה:

שוטפים את הקינואה והעדשים במסננת - זה שלב שהילדים יכולים לעזור בו: במדידת הכמויות ושפיכתם למסננת, פתיחת וסגירת הקופסאות, החזקת המסננת.

שופכים לסיר עם כמות כפולה של מים - התפקיד של הילדים אצלנו הוא סגירת המכסה של הבריטה.

מדליקים את האש - אצלנו זה טקס עם גפרורים ו"אש" ו"חם".

מוסיפים את קוביות הבטטה, הגזר והבצל - פה אני נותנת להם "לעזור" לי "לשמור" על הירקות ולהגיש לי אותם. הם גם יכולים לשמור על השום וכבר יודעים להפריד שיניים ולתת לי- אני כותשת ומוסיפה.

מקטינים את האש כשהיא רותחת.

מוסיפים ביחד את התבלינים.

עד שזה מוכן, אם זה מתאפשר, אני קוצצת את העלים הירוקים.

בסוף, אחרי שמכבים את האש, אנחנו שופכים ביחד את שמן הזית ואת העלים ומערבבים עם כף עץ ולהיזהר כי הסיר "חם".

אם הצלחנו לקלף כמה אגוזים (וגם לאכול כמה בדרך) זה ממש מוסיף.

מה שנותר הוא לקחת כלים, ולשולחן - הם יכולים להביא את הסכו"ם ואני את הצלחות והסיר ויש לנו ארוחת צהריים.

בתאבון!

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד