מתכוני קינוחים קלילים לקיץ

אם אתם מעוניינים לקבל מתכוני קינוחים מיוחדים על טהרת "בישול גורמה לייט" הגעתם למקום הנכון. כאן תקבלו מתכונים קינוחים המשלבים אגסים, עליי פילו, גבינה בולגרית ועוד. וכל זה במינימום קלוריות. בתיאבון!
 שושי שטיינוביץ
| 16/07/2009 |
צפיות: 8,130
מהו בישול "גורמה לייט"? בישול גורמה לייט משתמש במרכיבי מזון איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן. בישול גורמה לייט מבושל בדרכים יצירתיות המפיקות את מירב הטעמים מכל שילוב אפשרי. בישול גורמה לייט מבושל ללא שמן או בכמות המינימלית ביותר. בישול גורמה לייט אינו משתמש בחומרים משמרים, כימיקלים ואבקות מרק. בישול גורמה לייט, מקפיד להמנע מ"הלבן" (אורז לבן, סוכר לבן, קמח לבן), תוך מתן דגש על דגנים מלאים. להלן כמה מתכוני קינוחים מפנקים על פי הבישול גורמה לייט:


מתכון קינוח: אגסים ביין עם חמוציות



60 קלוריות למנה, חומרים ל-4 מנות

מצרכים:

4 אגסים יפים
1/2 יין לבן
חופן חמוציות ללא סוכר

אופן ההכנה:

1. מקלפים אגסים, חוצים ומגלענים

2. מוסיפים יין ומבשלים בסיר עד ריכוך

3. מוסיפים חמוציות ומבשלים עוד 5 דקות

4. מצננים.

אפשרות הגשה:
מגישים מעל רבע עלה פילו מקומט, אפוי.

למידע נוסף על מתכון סלט, מתכוני בריאות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג, אימון להרזיה
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה, הרזיה טבעית


מתכון קינוח: עלה פילו עם שוקולד



60 קלוריות למנה, חומרים ל- 4 מנות

מצרכים:

1 עלה פילו
8 קוביות שוקולד מריר
1 כפית שמן קנולה
2 כפיות מים

אופן ההכנה:

1. חותכים בסכין כל עלה פילו ל-4

2. ממלאים כל עלה ב-2 קוביות שוקולד

3. מגלגלים לגלילה

4. מערבבים היטב כפית שמן עם שתי כפיות מים ומורחים את הגלילות במברשת סיליקון.

5. אופים בתנור במשך דקות ספורות עד השחמה

למאמרים נוספים בנושא מתכון סלט, מתכוני בריאות ועוד:
מתכון בריא: סלט קינואה רענן
מתכון: סלט תפוחי אדמה בריא
יוגורט, המאכל של הקיץ
סלטי עוף קרים לקיץ החם
פשטידת ירקות דלת קלוריות לקראת הקיץ


מתכון קינוח: מאפה פילו עם תרד וגבינה בולגרית



100 קלוריות למנה, חומרים ל-5 מנות

מצרכים:

1 חבילה עלי תרד, שטופים
100 גר' גבינה בולגרית עד 5%
1 בצל
3 שיני שום
מעט מלח ופלפל (זהירות, הגבינה מלוחה)
2 עלי פילו
1 כפית שמן + 1 כפית שמן
2 כפיות מים.

אופן ההכנה:

1. קוצצים בצל ומטגנים עם כפית שמן. מוציאים מהמחבת.

2. קוצצים עלי תרד ומוסיפים למחבת עם שום קצוץ.

3. בקערית קטנה שמים 1 כפית שמן קנולה עם 2 כפיות מים ומערבבים היטב.

4. פורסים עלה פילו, מורחים עם מעט שמן ומים ושמים עלה שני.

5. מניחים את תערובת התרד והבצל לאורך העלה. מגלגלים לגלילה. מורחים את הגלילה בתערובת השמן והמים ואופים בתנור כ-10 דקות או עד שמשחים.

בתיאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם שושי שטיינוביץ
מנחת סדנאות לבישול בריא בשם "גורמה לייט", ותוכניות טלוויזיה בערוץ האוכל המשודרות גם בערוץ 10. פיתחה שיטת בישול לפיה ניתן להכין ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה המכילה 6 מנות וכ-450