למרות זאת, אני מעדיפה את היוגורטים העשויים מחלב עזים או כבשים. אלו בריאים ומזינים יותר ו"עוברים" טוב יותר את מערכת העיכול שלנו בדרך כלל.
היוגורט מכיל חיידקים פרוביוטיים התומכים במערכת העיכול שלנו ומקלים על העיכול וספיגת הרכיבים התזונתיים מהמזון. הם מסייעים גם לפעילות מערכת החיסון ולהקלה במצבי אלרגיה, בעיות עיכול, קנדידה ועוד.
יוגורט מכיל כמות טובה וזמינה של סידן, ויטמיני B ובעיקר 12-B והוא גם מקור מצויין לחלבון קל לעיכול.
ישנם שימושים רפואיים ליוגורט במצבי פטרות וגינליות, דלקות בדרכי השתן, למריחה על כוויות או פצעים בפה. הוא נפלא כמסכה לפנים.
להתייעצות על תזונה ודיאטה, היכנסו לפורומים שלנו:
פורום פוד קוא'צינג
פורום תזונה ודיאטה בהריון
פורום תזונה ודיאטה
פורום החיים, 100 ק"ג אחרי
פורום תמיכה בדיאטה
פורום בישול גורמה בריאותי
פורום טיפול בהשמנת יתר חולנית
אצלנו בבית אוכלים כמויות גדולות מאד של יוגורט בימי החום, אם בצורתו הקונבנציונלית, או בשילוב עם מאכלים שונים. הנה לכם מספר אפשרויות לשילוב היוגורט במטבח הבייתי:
ירקות מאודים/ מבושלים עם יוגורט. הכי פשוט- לאדות/לבשל ירק אחד או כמה ירקות ביחד. כשהם מוכנים, לסנן ולשפוך מעל יוגורט עם תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, זעתר.
זוהי ארוחה מהירה וקלילה ביותר, כדי לא להכביד על הגוף בחום הגדול. נסו סלק עם יוגורט ותקבלו צבע מדהים וטעם נפלא!
טחינה עם יוגורט. מטבל פשוט וקלאסי, מעולה לפעוטות וילדים. פשוט לערבב טחינה עם יוגורט ביחד. מה שיהפוך את הטחינה לקלילה ואוורירית יותר. אפשר למרוח על לחם, להשתמש כמטבל, לשפוך כרוטב על אורז/ קינואה/ בורגול ועוד.
לאסי - משקה יוגורט עם פירות. הוריאציה ההודית למילקשייק. לא צריך לקנות יוגורט פירות עתיר סוכר, אפשר להכין לבד בבית. טוחנים בבלנדר את הפירות האהובים עליכם עם יוגורט ושותים לרווייה.
נסו שילובים של בננה, תמרים ותאנים (גם יבשים), מנגו, פפאיה ועוד. אם נשאר קצת אפשר לשים בפריזר ולהינות מאוחר יותר מפרוזן יוגורט בייתי.
פעם כשרציתי משהו מתוק וכמעט לא היה דבר בבית, ערבבתי יוגורט עם ריבה. זה יצא מדהים ואחרי הקפאה עוד יותר.
סלט ירוק עם רוטב יוגורט-חרדל. מכינים סלט מכרוב קצוץ, עלי חסה, רוקט, בצל ירוק, פטרוזיליה ומלפפון.
את הרוטב מכינים מיוגורט, חרדל, מלח, פלפל ושמן זית. אפשר לפזר קצת אגוזי מלך מעל.
הצעה: החליפו את המיונז ברטבים לסלט עם יוגורט עזים/כבשים ותקבלו רוטב בריא יותר, עם פחות קלוריות ושומנים מזיקים. שווה לנסות.
מטבל על בסיס יוגורט ועלים ירוקים. שופכים 2 מיכלי יוגורט עזים/ כבשים לקערה ומוסיפים עלים ירוקים קצוצים מ: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, רשד ונענע.
יוצא קריר ומרענן. מתאים לטבילת ירקות וקרקרים, לניגוב עם פיתה, לארטישוק, כרוטב לירקות מבושלים ואפילו לפסטה.
פסטו יוגורט. מערבבים גביע יוגורט עם עלי בזיליקום קצוצים, 2 שיני שום קצוצות, שמן זית וצנוברים טחונים. נשאר רק להוסיף מלח, פלפל ולערבב עם הפסטה.
תוספת מרעננת לתבשילים חריפים. ההודים נוהגים לאכול מזונות חריפים במיוחד המורכבים ממנות מגוונות. תמיד תימצא מנת יוגורט על מנת לעדן את החריפות ולקרר את החיך.
אני ממליצה מאד על המנהג הזה, במיוחד בימים החמים. אישית, תמיד אהבתי לערבב את היוגורט עם קצת מהאורז בסוף הארוחה.
מי שבאמת אוהב יוגורט יכניס אותו למטבחו בצורות רבות ובאופנים שונים. שיהיה בתאבון וקיץ קריר לכולנו.
יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר