גם אלו הרגילים לסופגניות הענק, המטוגנות המסורתיות, לא יסרבו ליפהפיות האפויות הללו, הנאכלות בזוגות. לא פחות חשובה ההרגשה הנעימה והטעימה שהן מותירות אחריהן (לא צרבת, לא מלאות ולא רגשי אשם).
איך יכול מתכון לסופגניות להיות מתכון בריא? מכמה סיבות: הוא מכיל כמחצית מכמות השומן והקלוריות לעומת סופגניות רגילות, וכן אני משתמשת בו בחמאה ולא במרגרינה.
כמו כן, האלטרנטיבה של אפייה עדיפה לאין ערוך מאופציית הטיגון העמוק, וההברשה במעט חמאה מומסת מעניקה תחושת פינוק, כיאה למתכוני חג.
המנה האישית שנוצרת מאפשרת לשלוט בכמויות (portion size) ולאכול כמות קטנה ולא "להיתקע" עם סופגנייה ענקית.
אז... אם אתם בתורנות סופגניות השנה - המתכון המנצח כבר כאן.
למידע נוסף בנושא, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום תזונה ודיאטה לילדים
רכיבים: (כ-50 יחידות קטנטנות, 2 נגיסות)
לסופגניות:
1/2 2 כוסות קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/4 קוביית שמרים טריים
2/3 כוס חלב חמים
1 כף חמאה רכה
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
להברשה:
40 גרם חמאה מומסת
לזיגוג:
6 כפות אבקת סוכר
2 כפיות חלב
אופן ההכנה:
לערבב בקערה קמח ומלח. לפורר לקערית קטנה את השמרים הטריים, להוסיף חלב חמים (לא רותח - חלב רותח יהרוג את השמרים) ולערבב. בקערית נפרדת לטרוף חמאה, סוכר וביצה.
כשתערובת השמרים תפחה, להוסיף אותה לקמח ,להוסיף את תערובת החמאה ולהתחיל ללוש (רצוי במיקסר, אך ניתן ללוש ביד). אם הבצק מעט דביק יש להוסיף עוד מעט קמח, 1 כפית בכל פעם. אם מעט יבש, ניתן להוסיף עוד מעט חלב.
לעצב לכדור די דביק ולהניח בקערה מכוסה למשך שעה או עד להכפלת הנפח (רצוי להקפיד על שלב זה ולמצוא מקום חמים בבית).
להעביר את הבצק למשטח מקומח ולרדד לעובי של כסנטימטר. לקרוץ עם חותכן עוגיות בקוטר 4 ס"מ עיגולים, ולהעביר לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ זה מזה.
כעת, עם חותכן עוגיות קטן הרבה יותר (אני השתמשתי בפקק פלסטיק קטן, שטוף בקוטר 2 ס"מ) להסיר את החלק הפנימי על מנת ליצור את צורת החישוק. לא כדאי לנסות ליצור חור לפני ההעברה לתבנית- העוגיות יתעוותו ויאבדו את צורתן לחלוטין.
לכסות במגבת נקייה ולהעביר להתפחה חוזרת של כ 20 דקות. להדליק תנור לחום גבוה- 190 מעלות.
לאפות כשש דקות ולהתחיל לבדוק אחרי חמש - התחתית אמורה להיות מעט זהובה. להוציא מהתנור, ולהבריש מיד בחמאה המומסת.
ליצירת הזיגוג, להוסיף את החלב לאבקת הסוכר עד שנעשית משחה שנוזלת מהכפית אך סמיכה דיה להישאר על הסופגניה. לזגג צורות חופשיות ע"י כפית קטנה. לאכול מיד.
להכנה בצורה המסורתית (ללא ריבה):
לקרוץ מיני סופגניות שמנמנות (ללא החור באמצע) ולאפות כרגיל. בצאתן מהתנור להבריש בחמאה ולזרות אבקת סוכר. לאכול מיד.
כמה זה עולה לנו?
ערכים תזונתיים למיני דונאט אחת עם זיגוג אבקת סוכר (כל סופגניה 14 גרם):
קק"ל: 43
חלבון: 0.8 גרם
פחמימות: 7.7 גרם
שומן: 1 גרם
שומן רווי: 0.6 גרם
כולסטרול: 7 מ"ג
נתרן: 34 מ"ג
ל-100 גרם (7 יחידות): 312 קק"ל, ו-8 גרם שומן
לכתבות ומתכונים נוספים:
מה נשתנה הלילה הזה?
39% מהישראלים אוכלים חמץ בפסח
לנקות, לבשל ולשרוף קלוריות
מתכון: לביבות בטטה ושיבולת שועל
מתכון ממולאים, במיוחד לישראלים
המתכון באדיבות יערה שרי - בישולוג
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר