קינמון, תוסיפו תבלין לבריאות

הוא מונע דלקות, מהווה מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ברזל וסידן, הוא יעיל בהורדת רמות הסוכר ואפשר להוסיף אותו לתבשילים בשריים וגם לעוגות. וגם, הוא ממש טעים - רותי ברקן בעד הקינמון
מאת רותי ברקן
| 22/11/2008 |
צפיות: 18,901
כאשר הכדוריות האדומות "מצטופפות" יתר על המידה בתוך כלי הדם הן הופכות את הדם צמיג מדי.

השמנים המצויים בקינמון מונעים "הצטופפות" לא רצויה כזו של הכדוריות האדומות ובנוסף לכך גם מונעים את שחרורה של חומצה מעוררת דלקת מקרום התא.

תכונה זו הופכת את הקינמון למזון אנטי־דלקתי, היכול לסייע בהפחתת תסמיני דלקות. תכונות אלה של הקינמון הוכחו במעבדה, אם כי חסר עדיין מידע העוסק בבני אדם.

החוקרים מניחים כי התבלין פועל באופן דומה גם בבני אדם. קינמון הוא נוגד חיידקים ונוגד פטריות יעיל וחזק, אך גם כאן - תכונות אלה של הקינמון הוכחו במעבדה, עדיין חסר מידע העוסק בבני אדם.

ניתן להתייחס אל ריחו בלבד של הקינמון. מחקר בתחום השפעת הריחות על תפקודי המוח, שהישווה בין ריחות קינמון, מנטה ויסמין, העלה כי לעיסת מסטיק קינמון ואף הרחה בלבד של הניחוח המתוק־חריף של הקינמון משפרות את יכולות הקשב והריכוז, את העבודה וגם את מהירות התגובה של יכולות הראייה-תנועה אצל הנבדקים.

למידע נוסף היכנסו לפורומים:
פורום תזונה קלינית
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תמיכה בדיאטה


הקינמון גם עשיר במנגן והוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, לברזל וסידן. בנוסף לכך, לסיבים ולקלציום שבקינמון יכולת טובה להיקשר למלחים המופרשים מכיס המרה ולסייע בסילוקם היעיל מהגוף. להלן מספר הצעות לשימוש בקינמון:

ניתן להרתיח מקלות קינמון בחלב או במשקה סויה, ולהוסיף קצת דבש או כל ממתיק אחר, לקבלת משקה מחמם ובריא. זה מתאים בעיקר לחורף (קינמון הוא גם תבלין "מחמם" לפי תורת המזרח).

ניתן להוסיף מקלות קינמון לצלי כבש עם חצילים וצימוקים.

ניתן להוסיף קינמון טחון לכל תבשיל קארי.

הקינמון מצוין כתבלין לעוגות תפוחים. ללא קינמון זו לא אותה העוגה.

הוא טעים מאד בקציצות בשר.

נכון. בתחילה זה נשמע מוזר וגם לטעם כדאי להתרגל. אני שהורגלתי תמיד שקינמון מתאים רק לעוגות ומתוקים – הייתי צריכה לעשות עבודת שינוי לא קלה כדי להרגיל עצמי לאכול קינמון במאכלים מלוחים או חריפים.

מחקרים אחדים העלו כי הקינמון מאט את קצב העיכול, עובדה היכולה למתן את העליה ברמות הסוכר בדם
בניסויים בחיות מעבדה נמצא הקינמון יעיל בהורדת רמות הסוכר ומשערים כי נוגדי החמצון החזקים שבו יכולים להשפיע לטובה על סיבוכי הסוכרת.


למידע נוסף אודות הנושא:
תזונה נכונה, גם בבית הספר
וידאו: השמנה מממתקים? לא בחופש הזה
תזונה מערבית: סכנה לנערות מתבגרות
אמאל'ה: דוחפים סוכר בכל המזונות
ג'אנק פוד יעזור לדיאטה שלכם?

במחקרים במעבדה הועלתה ההשערה כי קינמון יכול לשפר את רגישות התאים לאינסולין ובכך להקל על חולי סוכרת מסוג 2.

למידע נוסף, היכנסו לאתר דיאטס

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד