עור גופנו מכיל בין שני מיליון לארבע מיליון בלוטות זיעה, המשמשות בעיקר לויסות חום הגוף ובתי השחי. בכל סנטימטר מרובע קיימים כ-360 בלוטות.
בלוטות הזיעה מתחלקות לשתי קבוצות, בלוטות אקריניות ואפוקריניות. בלוטות אקריניות מהוות את רוב בלוטות הזיעה והן מפרישות את נוזל הזיעה ואילו בלוטות אפוקריניות מפרישות נוזל המקנה לזיעה את הריח הספציפי.
הטריגר (הגירוי הראשוני) של הפרשת זיעה מתחיל במוח, בקליפת המוח. משם עובר למבנים יותר נמוכים, להיפוטלמוס, ממנו למוח השדרה ולעצבים הצדדיים הנפרשים ממוח השידרה. בסוף הדרך, לאותם מיליוני בלוטות הזיעה בעור.
קרוב לודאי הכל מתחיל במוח ולכן אין הזעת יתר מוקדית בזמן שינה. כאשר אנחנו ישנים, המוח נמצא "בהילוך נמוך" וחלק מהתפקוד שלו פוסק באופן זמני.
ואולם בזמן עירנות המצב משתנה. כאשר אנו מדברים על אנשים הסובלים מתופעת הזעת יתר, אנו דנים באנשים בריאים, שיכולים במצבים של התרגשות, אף קלה ביותר, לייצר פעילות יתר במוח, קרוב לודאי במעבר פולסים מקליפת המח להיפוטלמוס. אז מופיעה הזעת יתר, אותה תופעה מטרידה אשר פוגעת באיכות חייהם.
למידע נוסף על הזעת יתר היכנסו לפורומים:
פורום ניתוחים פלסטיים
פורום רפואת עור אסתטית
פורום רפואת עור פוטודינמית
פורום רפואת עור משלימה
אותם אנשים ממש מטפטפים מבתי השחי, הם מתקשים בלבוש הדוק לגוף עקב "העיגולים" שמייצרים, הם מטפטפים בכפות הידיים, נמנעים מללחוץ יד, "טובעים" בתוך הנעליים וכל הזמן מסתובבים עם תחושה שהסובבים אותם מרגישים בזאת.
במהלך שבע השנים האחרונות, מאות מטופלים עברו את ניתוח שאיבת בלוטות זיעה על ידי ד"ר אלון פניני בלוס אנג'לס ועל ידי בתל אביב.
השיטה היחודית שלנו, תוך שימוש במיכשור מאד ספציפי, הביאה להצלחה ולפתרון מלא של בעיית הזעת יתר בבתי השחי בכ-95% מהמנותחים.
רמת הצלחה כזו לא היתה קיימת, למרות שלא מעט רופאים הבינו את העיקרון, שבאמצעות פעולה כירורגית מסויימת מקומית בבתי שחי , ניתן אולי להפסיק את ההזעה המוגברת.
התובנה לגבי האפקטיביות הגדולה של הניתוח הספציפי הזה, עדיין לא נתגבשה, בעיקר לא בארצנו. גם רופאים, חלקם הגדול לא מכירים את הניתוח וחלקם אף טוען שבכל ניתוח להפסקת הזעת יתר בבתי השחי תופיע "הזעה מפצה", דבר שהוא כמובן לא נכון. נתקלתי גם בטענה שגם לאחר הזרקות בוטוקס "ההזעה המפצה" עלולה להופיע וכמובן שזה גם איננו נכון.
לכתבות נוספות על הזעת יתר:
הזעת יתר, איך נשארים יבשים?
הקיץ כאן, שימו דאודורנט
הזעה במקומות אינטימיים: זה לא נעים
הזעת יתר אצל ילדים
מהפך בטיפול בהזעת יתר
בספרות המקצועית, מופיעים יותר ויותר מאמרים על קבוצות מטופלים אשר עברו ניתוח שאנו מישמים ותוצאות הניתוח, דומות. כ-95% מהמטופלים נפתרים מהמטרד ולחמישה האחוזים הנותרים בהם הניתוח לא צלח בפעם הראשונה הוא יצליח, כמעט במלואו, בפעם השניה.
כמו כן, מתחיל להיות ברור שהטיפול הכי יעיל לבעיית הזעת היתר בבית השחי הוא גרד ושאיבה של בלטות הזיעה.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר