עוד מדברי ל. היי: "כאשר סרטן או מחלה אחרת חוזרים, אני לא מאמינה שזה בגלל שהרופא לא הוציא את הכל, אלא שהחולה לא עשה שום שינוי שכלי ובכך יוצר מחדש את המחלה".
ומוסיפה ד"ר בר סלע: המודעות הכוללת את המודע השכלי והרגשי ואת הזיכרון הקיים בתת מודע, משפיעה על כל תא ותא בגוף.
הכלים העומדים לרשותנו לטפל במודעות הם: מדיטציה, ביו-אנרגיה, נשימה, צחוק, תרגילי חשיבה חיובית, תפילה, דמיון מודרך, אמונה, תקווה והילינג. על ידי תרגול נניב תוצאות ממשיות בשמירה על הבריאות.
ד"ר בר סלע מביאה גם מסר של תקווה, או כדברי ד"ר ברני סגל: "התקווה מסוגלת לגרום להחלמה, חוסר תקווה הוא מסר מוות שאנחנו משדרים לגופנו, תקווה היא מסר לחיים".
בספריה התחדשות והתחדשות ב' - כוח הריפוי של המזון, מביאה ד"ר בר סלע את המסר הזה לחולי הסרטן ומציעה דרכי התמודדות במחלה.
למידע נוסף על סרטן, רפואה משלימה היכנסו לפורומים:
פורום סרטן ורפואה משלימה
פורום סרטן (אונקולוגיה)
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום צמחי מרפא
ד"ר בר סלע עובדת על פי שיטתה של ד"ר אן ויגמור, שריפאה את עצמה ממחלת הסרטן בה לקתה בגיל 40, ד"ר ויגמור גילתה את כוחות הריפוי של הצמחים ובמיוחד של מיץ נבט החיטה.
ומכיוון שלדעתה של ד"ר בר-סלע קיים קשר ישיר בין חומרי הדברה לסרטן, היא ממליצה בחום על אכילת ירקות ופירות אורגניים, על הוספת סיבים לתזונה ועל תזונה דלת סוכר.
היא ממליצה להמעיט בסוכר כיוון שצריכת סוכר מלווה בעליה ברמת האינסולין והתברר כי האינסולין מצליח להחדיר סוכר לתאים הסרטניים ולגרום לשגשוגם.
ד"ר בר-סלע ממליצה גם על הורדת משקל כיוון ששומנים, בעיקר של בעלי חיים, קשורים בקשר ישיר לעליה בתפוקות מיצי המרה, שהם בעלי פוטנציאל מסרטן.
גם מצבי המתח בעולם המודרני אינם מקלים עלינו, במיוחד מתח ולחץ נפשי בו מצויים מי שנתקפו במחלה. במקרה כזה על הסביבה ובמיוחד על הצוות הרפואי לדאוג להורדת המתח.
הצבת אתגר ההתרפאות עשוי לנטוע בחולה את הביטחון שההבראה בהישג. חולים שפיתחו גישה זו למחלתם, מגייסים את כל כוחותיהם לריפויה ויוצרים סביבה מועילה וחיובית לטיפול.
לכתבות נוספות בנושא סרטן, רפואה משלימה:
סרטן - המחלה הקטלנית בישראל
הקשר בין סרטן לבין דיאטה
אחרי גיל 50? איכלו מזון טבעי
זהירות! 7 דברים שגורמים סרטן
אימון גופני ינצח לך את המחלה
ההודעה על מחלת הסרטן המקננת בגוף מפתיעה מאוד את החולה, שלא הרגיש דבר בתהליך ולא היו לו שום סימני אזהרה למרות התקדמות המחלה. מחלת הסרטן פוגעת לעיתים קרובות בחומר התורשתי גם אצל מי ששורדים בחיים, הקרינה הממושכת, החומרים הכימיים אינם משפיעים לטובה על הגוף.
התהליך הסרטני. התהליך הסרטני הוא שיבוש במנגנון הבקרה התקין של התחלקות התאים. התאים שהשתנו מתחלקים בקצב מוגבר, חודרים לרקמות שכנות ומשבשים את עבודתן.
התאים הממאירים עשויים לנדוד גם עם מערכת הדם והלימפה למקום אחר בגוף וליצור שם גידול מישני. התהליך הממאיר הוא רב שלבי ומבחינים בו בשלבים הבאים: אתחול, התקדמות והמחלה הקלינית.
בשלב האתחול האדם אינו מרגיש במחלה, היא מתרחשת בעקבות גורמים סביבתיים כמו: תזונה קלוקלת, אויר מזוהם, קרינה, טראומה נפשית וכדומה. בשלב זה נפגע מבנה ה-DNA בתא.
השלב השני - ההתקדמות, יכול להתרחש מספר שנים לאחר השלב הראשוני, וגם הוא בעקבות אירוע סביבתי מזיק.
בשלב השלישי, רק כאשר התאים המתחלקים מפריעים לרקמה שכנה הוא ניתן לגילוי.
המעבר בין שלב לשלב עשוי לערוך בין חמש ל-10 שנים, לכן ניתן למנוע את המחלה ואף לעוצרה באמצעות שינוי גורמי סביבה, שאחד העיקריים שבהם הוא מעבר לתזונה נכונה.
מעבר לתזונה נכונה ושחרור ממצבי לחץ מחזקים את המערכת החיסונית, המסוגלת לזהות ולסלק את תאי הסרטן בשלביו הראשונים.
הרפואה המודרנית משתמשת באמצעים כמו: ניתוחים, הקרנות וכימותרפיה, הללו מסלקים את הסימפטומים ומעניקים הקלה זמנית בלבד. ד"ר אן ויגמור טוענת כי אם לא מוסיפים שינויים רדיקלים באורח החיים זו תהיה הקלה זמנית בלבד.
אחד השינויים החשובים לדעתה של ד"ר ויגמור הם השינויים התזונתיים. מחקרים העלו את הקשר בין תזונה עשירה בפירות ובירקות לבין מניעת מחלת הסרטן.
<@ --- IMG_2 --- @>
בפירות ובירקות נמצאים חומרים המגנים על התאים בפני החומרים הקרצינוגניים ובפני פגיעה בקרומי התא ואפילו בגרעין עצמו. מזונות המכילים גופרית כמו: כרוב, כרובית, שום, בצל, צנון ולפת נמצאו יעילים בפגיעות בחומר התאי, חומרים אחרים כמו: לענה, זנגביל וציפורן מגינים על ה-DNA בבולעם חמצנים פעילים.
מזונות בולמי סרטן. מיצים, אצות, ירקות, פירות, תבלינים, מזונות רבים ידועים כבעלי תכונות ריפוי.
מיצים. המיצים מהווים מזון מונע סרטן. הם מכילים שפע ויטמינים ומינרלים המשמשים כאנטיאוקסידנטים. מיצי הירקות מכילים הרבה סידן ואשלגן, החשובים לבריאות הלב והשרירים.
מיץ גזר, למשל מכיל מינרלים רבים, במיוחד סידן הזמין לגוף ומהווה גורם המונע בריחת סידן מהעצמות. מיץ גזר הוא גורם אנטי סרטני מובהק. הוא מנטרל ומסלק את גורמי הסרטן, פועל כאנטיאוקסידנט ומחזק את המערכת החיסונית.
מיץ כרוב - הכרוב מכיל תרכובות גופרית מיוחדות שהתגלו כאנטי סרטניות. הוא מומלץ מאוד לחולי סרטן. מי שאינו מעוניין לשתות מיץ כרוב יכול לאכול אותו בסלט (קצוץ דק).
אצות נורי. אצות ים הן מזון מקובל במזרח הרחוק והן מהוות מזון חשוב בגלל מרכיביהן: יוד, הקשור בתפקוד בלוטת המגן.
ויטמין b12 משפיע על מערכת העצבים, ויטמין זה נמצא אך ורק במוצרים מעולם החי, חוץ מאשר באצות ים ובמוצרים מותססים.
חלבון - בעל הרכב מיוחד המכיל גופרית ומפעיל את הכבד. שמן מסוג EPA המוריד את רמת הכולסטרול בדם. לאצת הנורי תכונות אנטי סרטניות והיא מכילה הרבה חומרים פיטוכימיים הפעילים נגד מחלות רבות.

ירקות ממשפחת הכרוביים. כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים וקולרבי, נמצא שאכילתם ושתיית המיץ שלהם מורידים באופן משמעותי את הסיכון לסרטן השד, אצל בעלי חיים נמצאה אף עצירה של המחלה.
עגבניה ומשפחת הסולניים. החומרים בעגבניה לוכדים את הניטרטים (הנמצאים במזונות מעושנים ובחומרי שימור) ומסלקים אותם מהגוף לפני שהם מתחברים לחלבונים. חומרים דומים נמצאים גם בתות שדה, אננס וגזר.
פירות הדר, גויאבות וקיוי. פירות אלו עשירים בוויטמין C המונע היוצרות חומרים מסרטנים. הם עשירים בפלבונואידים שגם הם חומרים אנטיאוקסידנטים.
בפרי הדר נמצא חומר נוסף: למונואיד, שהוא בעל כושר מניעה להתפתחות גידולים סרטניים בבעלי חיים.
בצל ושום. השום פועל כחומר אנטיביוטי, הבצל והשום מכילים חומר המנטרל גידולים.
תבלינים. פלפל חריף, כורכום וכמון מונעים מחומרים להתחבר לחומר הגנטי ולשנות אותו.
מוצרי סויה. יש הבדל גדול בתחלואה בין מדינות בעולם בהם התושבים ניזונים מטופו לעומת התזונה המערבית. בארצות אלו שעור חולי סרטן השד למשל, הוא קטן פי 4-6 מהתחלואה במערב.
בספריה של ד"ר בר-סלע תוכלו למצוא מידע נוסף על הסיבות לתחלואה במחלת הסרטן ודרכים למניעתה ולטיפול בה בשלביה השונים.
התזונה בה דוגלת ד"ר בר סלע מבוססת על שיטתה של ד"ר אן ויגמור, תזונה שהוכיחה כמספקת חומת הגנה בפני התפשטות מחלת הסרטן ומביאה אף לנסיגתה.
ד"ר בר סלע מסתמכת על מחקרים רבים, אולם טוענת שלא כל התהליכים ברורים ויש צורך שהמדע יעמיק את מחקריו בתחום חשוב זה.
לאתר של הוצאת פוקוס
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר