וידאו: קינוחי בריאות מפנקים

כל מה שצריך זה אגוזים, פירות יבשים, הרבה מוטיבציה ובמיוחד הרבה תיאבון. כל הוראות ההכנה לפניכם, ובסרטון הווידאו של ליה שומרון אתם יכולים לראות גם איך זה יוצא
מאת ליה שומרון
| 28/05/2008 |
צפיות: 18,807
הקיץ כאן, ולכבודו מתייצבת ליה שומרון מול המצלמה ומראה לנו כיצד מכינים קינוחי בריאות נפלאים ומלאי חיים.

גם קינוחים, גם מפנקים וגם בריאים, נשמע לגמרי לא מציאותי, אבל אם תצפו בסרטון הווידאו שבהמשך, לא תוכלו לעמוד בזה ומייד תתייצבו במטבח מלאי תיאבון להכנת הקינוחים הטעימים האלו.


עוגת פירות יבשים ואגוזים.

רכיבים:

200 גרם תערובת אגוזים שלמים מסוגים שונים (לוז, פקאן, שקדים, אגוזי מלך)
200 גרם צימוקים (אפשר גם לערבב שני סוגי צימוקים: בהירים וכהים)
100 גרם משמשים מיובשים חתוכים גס (לארבע חתיכות)
3 ביצים
1/4 כוס סוכר חום דמררה
1/2 כוס קמח מלא
1 כף ליקר קוואנטרו (או קוניאק או ליקר אחר)

למידע נוסף על מזון בריא היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום פוד קואצ'ינג

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש לחום של 160 מעלות.

2. בקערה אחת מערבבים את האגוזים ואת הפירות היבשים ערבוב קל.

3. בקערה שניה טורפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר, הקמח והליקר, מערבבים הכל יחד עד שאין גושים.

4. מוסיפים את בלילת האגוזים והפירות ובוחשים מעט.

5. מוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה או עד שמשחים.

לאחר האפיה מוציאים את התבנית, מקררים מחוץ לתנור על גבי רשת ופורסים לפרוסות דקות דקות.

גלידת בננה ברוטב חלווה.

רכיבים:

בננה קפואה (שהוכנסה למקפיא יום קודם קלופה בתוך ניילון נצמד)
2 כפות טחינה משומשום מלא
1 כף דבש או סילאן
טיפת תמצית וניל
מעט מים

למתכוני קינוחים נוספים:
מאפינ'ס שוקולד
לכבוד יום השום: מתכוני ריבות
מתכון קינוח אביבי: אגס בתפוחים
וידאו: מי לא אוהב שוקולד?
צירוף המלים "עוגה" ו"רזה" נראה לכם סביר?

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: שמים את הטחינה, הדבש, תמצית הוניל ומעט מים בכלי ובוחשים עד לקבלת מרקם חלק. אם רוצים את המרקם דליל יותר מוסיפים עוד מים.

2. מכניסים את הבננה למעבד מזון ומרסקים. (אם הבננה לא היתה מספיק בשלה כשהקפאנו אותה אפשר להוסיף מעט דבש או מייפל למעבד המזון).

3. יוצרים כדור מהבננה ומגישים בכלי עם הרוטב. ניתן לפזר מעט אגוזים לקישוט.

עכשיו כל שנותר הוא להניח את גלידת הבננה צמוד לעוגת הפירות היבשים ולשפוך מעט רוטב חלווה מעל הגלידה - בתיאבון!

לאתר של ליה שומרון

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד