מתכון בריא: סלט קינואה רענן

קינואה, הצמח הקדום ששימש את בני האינקה שהגיע אלינו וכבש בסערה כל פינת חמד קולינרית. קינואה עוד לא נעלמה מן העולם, ומדובר במזון בריא ועשיר בויטמינים. ליה שומרון נותנת מתכון
מאת ליה שומרון
| 21/05/2008 |
צפיות: 30,324
קינואה אמנם נחשבת לסוג של דגן (כיוון שכונתה אם הדגן בפי בני האינקה), אך למען האמת אין היא ממשפחת הדגנים.

מקור הקינואה הוא באזור הרי האנדים בדרום אמריקה, ומדובר בסוג של צמח שזרעיו ועליו משמשים למאכל כבר מאות שנים.

קינואה קלה לבישול ולעיכול, מקנה אנרגיה ותחושת שובע. בקינואה יש כמות גבוהה של חלבון, (כ-16% חלבון ובזנים מסוימים יש אף למעלה מ-20%).

בדרך כלל חלבון הדגנים הוא חלבון חסר, כלומר לא מכיל את כל חומצות האמינו, וכדי לקבל חלבון שלם (כמו מן החי) מומלץ לאכול דגנים עם קטניות.

למידע נוסף על קינואה, מתכוני בריאות, היכנסו:
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונת נשים בהריון
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית

כשאוכלים קינואה לא זקוקים לשילוב זה, היא מזינה בפני עצמה. בנוסף היא עשירה יחסית בסידן, מגנזיום, ברזל, ויטמין C וקומפלקס B.

אז אחרי כל המידע הבריא שהבאנו לתשומת לבכם, לא מרגיש לכם שהגיעה השעה לאכול ארוחת קינואה מזינה? לפניכם מתכון סלט קינואה רענן. כמות של שש עד שמונה מנות.

מתכון סלט קינואה.

רכיבים:

1 כוס קינואה
2 גזרים
1 פלפל אדום
1 בצל סגול קטן
1 חופן צנוברים קלויים
1 חופן חמוציות מיובשות (ממותקות ברכז תפוחים או במייפל)
1 חופן בזיליקום קצוץ
1.5 לימונים סחוטים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לכתבות נוספות בנושא קינואה, מתכוני בריאות:
אם אין אורז, תאכלו קינואה
מתכון בריאות: ארוחה בסיר אחד
צמחוני זה הכי, אחי
מזון בריאות - מה לדעת לפי שקונים?
אורז מלא - OUT, קינואה - IN

אופן ההכנה:

1. הכנה בסיסית של קינואה: שוטפים כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.

בודקים שאין עוד מים, סוגרים את האש וכעבור שתי דקות פותחים את הסיר ומפוררים את גרגירי הקינואה. ממתינים שתתקרר.

2. חותכים את כל הירקות השקדים והחמוציות לגודל קטן ואחיד.

3. ברגע שהקינואה הצטננה, מערבבים יחד את כל המרכיבים.

4. מוסיפים מלח ופלפל.

5. בסוף מוסיפים את הלימון בהדרגה כדי לווסת את החמיצות הרצויה.

לאתר של ליה שומרון

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר