מתכון: לביבות בטטה ושיבולת שועל

שיבולת שועל ובטטה הם שני מזונות בעלי יתרונות בריאותיים רבים. איך נהנה מהיתרונות וגם נאכל משהו טעים בדרך? נכין לביבות בטטה ושיבולת שועל ע"פ מתכון מיוחד. ליה שומרון עם מתכון לבעלי טעם טוב בלבד
מאת ליה שומרון
| 02/04/2008 |
צפיות: 14,516
השימוש בשיבולת שועל נובע מהיתרונות הבריאותיים הייחודיים שלה.

שיבולת שועל מסייעת לייצב את רמת הסוכר בדם ואת פעילות בלוטת התריס, תורמת להורדת הכולסטרול הרע ועוזרת להרגעת מערכת העצבים ומערכת העיכול.

לפניכם מתכון קליל להכנת לביבות בטטה ושיבולת שועל טעימות ובריאות (12 לביבות):

למידע נוסף בנושא תזונה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת נשים בהריון

מרכיבים:

700 גר' בטטה
1 כוס שיבולת שועל (דקה)
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב סויה
אבקת קינמון
אבקת ג'ינג'ר
מלח ופלפל

מתכוני בריאות נוספים:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון חורפי - מרק לקוסקוס עם כדורי בשר
מתכון מנצח: פטריות בגריל לכבוד החג
תחליפים חורפיים לסלטים של הקיץ
מרק ירקות עם גריסים

הוראות הכנה:

1 . לחתוך את הבטטות לחתיכות בגודל אחיד ולבשל עד שהן מתרככות.

2 . לסנן את הבטטות (לא לסחוט), לרסק בקערה ולתת להתקרר.

3 . להוסיף כוס שיבולת שועל, ביצה, קינמון וג'ינג'ר לפי הטעם.

4. לטבל במלח ופלפל.

5 . ניתן לאפות את הלביבות בתנור בחום בינוני במשך 20-25 דקות, בתבנית סיליקון או טפלון מתאימה, או לטגן בשמן קנולה או בשמן סובין אורז משני צידן עד להשחמה.

6 . במידה והלביבות טוגנו, יש להניחן על נייר סופג.

7 . מומלץ להגיש בתוספת רוטב על בסיס יוגורט (מומלץ בופאלו) ובצל ירוק.

לאתר של ליה שומרון

יש לכם מתכון מוצלח שאתם רוצים לפרסם? אתם מוזמנים לשלוח אותו אלינו ואנחנו נפרסם אותו. לשליחת המתכון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר