הכל על שאיבת חלב אם

עם החזרה לעבודה ולמסלול החיים בכלל, נשים מיניקות רבות מתקשות להמשיך ולהניק באופן סדיר. מי שאינה מעוניינת לוותר על ההנקה, מוצאת את עצמה מתמודדת עם המשאבה. קבלו טיפים לשאיבה ואחסון של חלב אם
מאת ליאורה סטינוס
| 28/07/2006 |
צפיות: 21,641
נשים מיניקות שחוזרות לעבודה ואינן מעוניינת לוותר על המשך ההנקה מוצאות את עצמן מול הצורך לשאוב חלב ולאחסנו מבעוד מועד.

אין צורך להיבהל, השאיבה תהפוך להרגל נוח אחרי זמן קצר וילדך ימשיך ליהנות מיתרונותיו התזונתיים של חלב אם.

מתי שואבים? בזמן המתאים לך בו את רגועה ונינוחה. כשאת עצבנית, כואבת או עייפה, קשה לך יותר לשחרר חלב. ניתן להיעזר לצורך רגיעה במקלחת חמה, עיסוי, נשימות ארוכות או חפץ/תמונה המזכיר את התינוק במידה והוא לא לידך.

שעות הבוקר הן השעות המומולצות ביותר להנקה ובהן אספקת החלב היא במיטבה וכן, מיד לאחר הנקה כששחרור החלב בשיאו.

למידע נוסף בנושא היכנסו לפורומים:
פורום הנקה
פורום התפתחות תינוקות
פורום הריון ולידה
פורום רפואה משלימה בהריון
פורום אחרי לידה

כמה פעמים שואבים? מומלץ לשאוב בהתאם לצרכיי התינוק כלומר, שאיבה כתחליף ליניקה. לדוגמא: אם פספסת שלוש הנקות, מומלץ לשאוב שלוש פעמים בכדי להתאים לצורכי התינוק.

איך שומרים על הגיינה? חשוב לרחוץ ידיים לפני השאיבה וכן, יש לבצע סטריליזציה של המשאבה וכלי האחסון הבאים במגע עם חלב האם.

איך שואבים? עסי את השד ידנית לפני שאיבה. במידה ואת שואבת מצד אחד שאבי שבע דקות והפסיקי. לאחר ההפסקה שאבי שוב למשך חמש דקות והפסיקי שוב. לסיום, שאבי עוד 2-3 דקות אפילו אם לא יוצא כלום, רק בכדי לגרות את הגוף לייצור מספיק של חלב.

במידה ואת עושה שאיבה מלאה משני הצדדים, שאבי במשך שבע דקות את הצד הראשון ואז במשך שבע דקות את הצד השני. לאחר מכן, שאבי במשך חמש דקות את הצד הראשון ובמשך חמש דקות את הצד השני.

לכתבות נוספות בנושא:
טיפים: תזונה נכונה לתינוקות
טיפים: אימון אחרי הלידה
הנקה מפחיתה סיכון לסרטן השד
הנקה מפחיתה סיכון למחלות לב
בין החלב למוצק - תפריט לתינוק

לסיום, שאבי שלוש דקות בכל צד, בשאיבה זו, אין צורך ליזום הפסקה שכן, כל שד נח בזמן השאיבה של הצד השני. יתכן ויהיה צורך בפחות זמן על מנת לשאוב את הכמויות הרצויות.

אחסון חלב אם. הכלל החשוב ביותר באחסון חלב אם, הוא להכיר את החלב שלך, לדעת מה הטעם שלו ומה הריח שלו, כך תוכלי לדעת בצורה הטובה ביותר אם הוא טוב להנקה.

ניתן להסתמך גם על הריח של החלב, לחלב מקולקל יהיה ריח חמצמץ. הצבע שלו אינו מדד אמין במיוחד שכן צבע יכול להשתנות בהתאם למאכלים שונים. את החלב, ניתן לאחסן בשקיות חלב (מהסוג שנמכר בחנויות) או בבקבוקים או מיכלים סטריליים.

כמה זמן ניתן לשמור על החלב:

1. בחדר ממוזג - ניתן לשמור את החלב למשך שש שעות. במידה והחדר חם, רצוי להכניס את החלב למקרר.

2. במקרר - ניתן לשמור את החלב עד 4-5 ימים אך לוודא ששמת את החלב במקום הכי קר במקרר.

3. בנסיעות - לאחסן בצידנית מקוררת.

4. בפריזר - ניתן לאחסן את החלב למשך 3 חודשים. רצוי להשתמש בחלב אחרי חודש כדי לשמר את הויטמינים והמינרלים. מומלץ להקפיא את החלב כמה שיותר מהר לשאיבתו.

חימום והפשרת חלב אם:

1. אם הנך יודעת מראש כי את צריכה חלב אם לשימוש, הפשירי אותו לאט המקרר.

2. לאחר שהחלב הופשר במקרר יש להשתמש בו בתוך 24 שעות.

3. ניתן לחמם חלב אם בתוך כלי עם מים חמים או מתחת לזרם של מים חמים בברז.

4. אין לחמם את המים מעל 60 מעלות ולא במיקרוגל

5. אין להקפיא את החלב שנית. אם התינוק לא מסיים את הבקבוק שפכי את החלב הנותר ואל תשתמשי בו.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר