שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

כיצד מתבצעת השתלת שיער והאם יש סיבוכים?

השתלת שיער היא ההליך הכירורגי האסתטי השכיח ביותר המתבצע בקרב גברים. יותר ויותר גברים בני 25 ומעלה פונים לבצע השתלת שיער בכל שנה. איך מתבצע התהליך? האם יש סיבוכים? והאם יכולה להישאר צלקת?
ד``ר ברנרדו פינקל
| 05/06/2012 |
צפיות: 3,724
נשירת שיער היא תהליך שמתחזק עם הגיל ותלוי בגורמים גנטיים מסוימים ואנדרוגנים הקשורים במאפיינים זכריים. נשירת שיער או התקרחות היא תהליך טבעי בקרב גברים ונגרמת בעיקר בשל ההורמונים הזכריים, הדומיננטי ביניהם הוא הטסטוסטרון. מטבוליט של הורמון הטסטוסטרון הנקרא דיהידרוטסטוסטרון (DHT) הוא האחראי העיקרי לאובדן השיער ותלוי בעיקר בגורמים גנטיים ותורשתיים. פעילות מוגברת של אנזים אלפא רדוקטז (aR5), וכנובע מכך יצירה מוגברת של DHT – גורמת לבעיות עור כמו דרמטוזיס זכרי, אקנה, שעירות יתר בנשים ועוד.

למידע נוסף בנושא השתלת שיער ונשירת שיער, היכנסו לפורומים:
פורום השתלת שיער
פורום יופי
פורום נשירת שיער
פורום רפואה אסתטית, רפואת עור אסתטית
פורום שיער, עיצוב שיער, שיער יבש

באופן טבעי, בעור הקרקפת יש בסביבות מאה-אלף שערות. לפני שהסובל מנשירת שיער יחוש בשינוי כלשהו או הדלדלות בצפיפות השיער, עשויות לנשור עד כ-50 אחוז מהן.

השתלת שיער ומגבלת הגיל
המועמד להשתלת שיער יהיה בעל איזור "תורמי שיער" (איזור בקרקפת האחורית בו ישנן שיערות "בריאות" בצפיפות מספקת לשימוש פוטנציאלי). באופן כללי, ניתן לעבור השתלת שיער החל מגיל 25 ומעלה, כיוון שמתחת לגיל זה לא ניתן להעריך את מידת ההתקרחות העתידית הצפויה למטופל.

השתלת השיער היא טיפול שיער לא מסובך המוגדר כהליך כירורגי "זעיר", שבו מועברים זקיקי שיערה מאזורים "בריאים" ו"חזקים" בקרקפת (מחלקה האחורי) אל האזורים בהם אין שיער. זקיקי השערה האלה אינם מגיבים להורמון הטסטוסטרון כפי שמגיבים זקיקים באזורים אחרים בקרקפת ומסוגלים להצמיח שערות חדשות למרות קיום ההורמון.

ישנן מספר שיטות להשתלת שיער; כל אחת מהן טובה די הצורך. השיטה נקבעת על ידי הרופא המטפל בהתאם למטופל. חשוב לזכור כי שיטת ההשתלה מותאמת למטופל ולשיערו ולא להפך.

כיצד מתבצעת השתלת שיער?
ההליך, באופן כללי, מבוצע באופן הבא: בהרדמה מקומית מוסרות פיסות עור עם זקיקי השיער הקיים מחלקה האחורי של הקרקפת (הלא הם "תורמי השיער"). צוות עוזרים שתפקידם לסייע לרופא המנתח בזמן הניתוח, יפרידו את פיסות העור שהוסרו מהקרקפת ויכינו מהם שתלים זעירים מאוד של שערות בודדות, שערות כפולות ומיני-שתלים. לאחר מכן, יוכן האזור הקרקפת המיועד להשתלה ויושתלו לתוכו השתלים שהוכנו באמצעות מחט, מיני-סכינים או מכשיר מיוחד אחר. ההליך יתבצע תוך התחשבות והבחנה בצורת הראש, הקרקפת והתייחסות מרבית לתוצאה המוצלחת ביותר שיכולה להתקבל.

משך התהליך הוא כשלוש- ארבע שעות. בזמן ההשתלה המטופל יכול לצפות בטלוויזיה ולהעביר את זמנו מבלי לחוש כאב. בתום התהליך, יכול המטופל לשוב לביתו ואף לחפוף את ראשו ביום למחרת.


בתום תהליך השתלת השיער יישארו גלדים צמודים בקוטר של מילימטר באזור ההשתלה. לאחר כארבעה-עשר ימים ינשרו גלדים אלה ויוותרו רק השערות המושתלות. אחרי כשלושה עד ארבעה שבועות נושרות גם הן ולא נשאר כל סימן על הקרקפת. שלושה חודשים לאחר מכן, מתחילה צמיחת שיער חדשה, טבעית הצומחת בקצב רגיל של סנטימטר לחודש.

ניתן להבחין בתוצאות בולטות כבר לאחר שישה חודשים. השתלת שיער ניתנת לביצוע גם לאנשים שאינם קירחים לגמרי, אלא סובלים משיער דליל.

שיטת השתלת השיער השתפרה לאין שיעור בשנים האחרונות ומקנה מראה של שיער צפוף וטבעי יותר ממראה השיער אליו הגיעו שיטות ישנות יותר להשתלת שיער. כיום, כמעט ולא ניתן לזהות אדם שעבר השתלת שיער ו/או את השיער המושתל.

השתלת שיער – סיבוכים
בכל הליך כירורגי ישנה אופציה לסיבוכים. מניסיוני הרב, סיבוכים אלה נדירים ומזעריים ביותר.
כאשר נלקחים ומושתלים שתלים רבים, יתכן ותופיע נפיחות מעל המצח והעיניים למשך מספר ימים. כדי למנוע זאת, המטופל יקבל אנטיביוטיקה כטיפול מניעתי לאחר ההשתלה. האזורים המנותחים כמעט ואינם נראים לאחר שלושה חודשים. בחמישית מן המקרים, האזור המושתל נותר רדום בתחושת המטופל, אך תחושה זו עוברת תוך שבוע עד חודשיים.

האם תשאר צלקת לאחר הטיפול?
טיפוח השיער מקהל חשיבות גדולה יותר בשנים האחרונות. רבים מעוניינים בהשתלת שיער, אך חוששים כי תוותר להם צלקת באזור ממנו נלקחו זקיקי השערה. יש שתי טכניקות שלא משאירות צלקת לאחר השתלת שיער: טכניקת הסגירה “Tricophytic Donor Closure” ושיטת ה-FUE.

לכתבות נוספות בנושא נשירת שיער ועיצוב שיער:
נשירת שיער: כיצד מזותרפיה יכולה לסייע
התקרחות: דע את האויב
טיפים למניעת נשירת שיער
בעיית נשירת שיער תקפה גם אותך?
אלופציה אראטה, מחקרים על נשירת שיער

טכניקת הסגירה “Tricophytic Donor Closure” – שיטה המאפשרת כניסת שיערות אל תוך הצלקת וכך למעשה הצלקת מטשטשת. בכל מקרה נשארת צלקת מינימאלית ביותר, המאפשרת אפילו תספורת קצרה.

שיטת ה-FUE – במקרים בהם שיטת הסגירה אינה יעילה, ניתן לקחת זקיקי שיער יחידים מן החלק האחורי של הקרקפת בשיטת ה-FUE. על ידי מכשיר המזכיר בצורתו מחט חלולה מוצאים זקיקי שיער בודדים יחד עם השורש. לקיחת השתל משאירה פצע זעיר בקוטר של כמ"מ אחד הנסגר תוך ימים ספורים ולא משאיר אחריו שום סימן. זוהי שיטה מצוינת, אך מומלצת בעיקר לטיפול באזורים קטנים יותר להשתלה והיא מאריכה את זמן תהליך ההשתלה. בשיטה זו נלקחים עד כ-1500 זקיקי שיערה כשבהשתלה "רגילה" נלקחים כ-5000 זקיקים.

כדאי מאד לבדוק האם המטופל המועמד להשתלה מתאים לטיפול בשיטת FUE. במקרים נדירים חלקו הפנימי של השיער אינו נמצא בכיוון צמיחת השיער ולכן מקשה על נטילתו באופן שלם בשיטה זו.

זוהי סקירה קצרה של הליך השתלת השיער המאפשר פתרון קבוע לבעיית ההתקרחות. תגובת המטופלים לאחר הניתוח הינה "חבל שלא עשיתי זאת קודם".

טלפון לקביעת תורים : 03-5379944

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר