ידוע שקיים קשר בין תזונה לבין קצב הזדקנות העור, אולם יש מעט הוכחות מדעיות מבוססות לכך.
מחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי לתזונה American Journal of Clinical Nutrition בחודש אוקטובר, מציג קשר מדעי בין תזונה להזדקנות העור.
תוצאות המחקר הוכיחו כי צריכה גבוהה יחסית של ויטמין C מפחיתה הופעת קמטים בשיעור של 10% עד20%, ומשפיעה על ירידה של 10% ביובש בעור.
למידע נוסף בנושא היכנסו לפורומים:
פורום תזונה קלינית
פורום בישול בריאות
פורום תזונה ודיאטה
פורום קוסמטיקה טבעית
פורום רפואת עור משלימה
במחקר נבדקו 4,025 נשים בגיל 40 עד 74 על ידי רופאי עור. נבחנו שלוש תופעות של הזדקנות העור, הופעת קמטים, יובש בעור ודלדול העור והשרירים. במקביל נבדקה צריכתן התזונתית בשאלון בו דיווחו על צריכת מזון במשך 24 שעות.
המחקר מצא כי צריכה גבוהה של חומצת שומן לינולאית הורידה את היובש בעור ב-25% ובניוון בעור ב-23%.
אכילת פחמימות וסוכרים העלו את הסבירות לקמטים במידה ניכרת ב-36%, לעומת אלו שבחרו בדיאטה דלת סוכרים ופחמימות. שומן העלה את שיעור הקמטים ב-28%.

ללא קשר לגיל, גזע, השכלה, חשיפה לשמש, גיל הבלות, יחס משקל גובה, שימוש בתוספי תזונה, פעילות גופנית, נמצא כי ניוון העור ודלדולו היה בשיעור גבוה באכילת שומן (37%) ובאכילת פחמימות (33%).
לכתבות נוספות בנושא טיפוח:
סי, סי, זה ויטמין C
10 דרכים להימנע מניתוח פלסטי מיותר
גברים צריכים יותר בוטוקס מנשים
תרופות טבעיות והומיאופתיה לחורף
בני 30? הגיע זמן בוטוקס
צריכה גבוהה של ויטמין C וחומצת שומן לינולאית בשילוב צריכה נמוכה של שומן ופחמימות קשורה להופעת עור צעיר יותר.
תהליך הזדקנות העור גורם לעור להיות דק יותר ושקוף ובתהליך ניווני ארוך מאבד העור את האלסטיות והמתח הטבעי, תכולת הקולגן יורדת וזרימת הדם פוחתת.
חומצת שומן לינולאית מקורה בשמן צמחי והיא קיימת בריכוז נמוך גם בשומן מהחי, מדובר בחומצת שומן מסוג אומגה-6, חיוניותה כמו ויטמין בגוף הגוף לא מייצר אותה בעצמו אלא סופח אותה מהמזון.
500 - 1,000 מ"ג ביום של חומצת שומן בכבישה קרה חיונית לכל מערכות הגוף, והמקור העיקרי שלה הוא משמן חריע ושמן נר הלילה.
החומצה קיימת גם בשמן שומשום, טחינה, שמן קנולה, שמן חמניות ושמן זרעי ענבים. מעט מאוד ממנה קיים בשמן זית.
ויטמין C מהווה רכיב בשמירת הקולגן בעור והוא קיים בפירות וירקות חיים. כל בישול, חימום או חשיפה לחום ולאוויר הורס אותו.
הקשר בין פחמימות לקמטים יתכן בשל הקשרים שיוצרות הפחמימות והסוכרים בעור מסוג קרוס-לינק, גליקוזילציה של הקולגן בעור שסופם קמטים.
פירות וירקות ברפואה העממית שנקשרו לשמירת עור צעיר הם, בננה, אשכולית, פפאיה, אננס, אלוורה, קקאו, תה ירוק, אבוקדו, זרעי פשתן, גזר, שום, חסה, תפוחי אדמה ומים. אלכוהול תורם להזדקנות העור.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר