במסגרת המחקר נתבקשו שתי קבוצות של נשים לאכול צלחת פסטה עם רוטב עגבניות ופרמז'ן. מהממצאים עולה כי הנשים ש"לקחו את הזמן" ואכלו לאט יותר צרכו כ-70 קלוריות פחות מנשים שנתבקשו לאכול מהר ככל הניתן.
"אותם נשים זכו לארוחה מהנה יותר בפחות קלוריות", אמרה עורכת המחקר, ד"ר קית'לין מלנסון מאוניברסיטת רוד איילנד בקינגסטון, ארה"ב.
ד"ר מלנסון החליטה לערוך את המחקר לאחר שראתה כי אין אף מחקר שתומך בהמלצה המוכרת, לפיה אכילה איטית מפחיתה את התיאבון. היא ועמיתיה גייסו 30 מתנדבות לצורך הניסוי, כיבדו אותן בארוחת בוקר עשירה שכללה כ-400 קלוריות, ולאחר צום של ארבע שעות - הציבו מולן צלחות עם פסטה.
בביקורן הראשון במעבדה, הנשים קיבלו כפות גדולות ונתבקשו לאכול מהר ללא עצירה בין ביס לביס. בביקורן השני, הנשים קיבלו כפות קטנות יותר ונתבקשו לאכול לאט, וללעוס כל ביס כ-15-20 פעמים.
בזמן אכילה מהירה הנשים צרכו בממוצע כ-646 קלוריות בתשע דקות, אך בזמן אכילה איטית הן צרכו 579 קלוריות בזמן ממוצע של 29 דקות.
"כשעה לאחר הארוחה, הנשים שאכלו לאט דיווחו כי הן מרגישות מלאות יותר. על פי ממצאי המחקר, ניתן להניח כי אכילה איטית יכולה לסייע להפחתה במשקל או לשמירה על משקל קיים", אמרה ד"ר מלנסון.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר