מה היום, מתכוני מרקים או תפוחי אדמה?

הנה הצעה לארוחה צמחונית, טעימה ובריאה: מתכון מרק ירקות או מרק קישואים עם מתכון לביבות תפוחי אדמה בצד. המתכונים קלים להכנה ומכילים מרכיבים בריאים עם ערכים תזונתיים גבוהים. בתאבון.
מאת שרה בר אשר
| 17/03/2010 |
צפיות: 6,434
מרקים יכולים להיות מאכל מזין, בריא ודל קלוריות, ולא חייבים להכין אותם אך ורק בחורף. לפניכם שני מתכוני מרקים – מתכון מרק ירקות ומתכון מרק קישואים – שמורכבים מחומרים איכותיים ובריאים וקלים להכנה.

כמו כן, אם אתם מאלו שחייבים גם לנגוס בפחמימות שמוגשות ליד המרק, בהמשך תמצאו מתכון לביבות תפוחי אדמה. תפוחי אדמה הם מזון בסיסי וממלא. תפוחי אדמה עשירים בוויטמין C, ויטמין B6, אשלגן, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים. כמו כן תפוחי אדמה עשירים במגוון פיטונוטריאנטים בעלי פעילות נוגדת חמצון המגנה עלינו מפני רדיקלים חופשיים. אם כן, כל שנותר הוא לצאת לדרך:

מתכון מרק ירקות



החומרים:

1 בצל קצוץ
4 גזרים מגוררים
4 קישואים מגוררים
1 שומר שלם
חצי צרור שמיר
חצי צרור כוסברה
1 כף שמן זית
כמון ומלח עשבים
תבלינים נוספים לפי הטעם

למידע נוסף בנושא מתכוני מרקים, מתכון תפוחי אדמה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת תינוקות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר במים.
2. מניחים את כל החומרים בסיר ומכסים את הסיר במכסה.
3. לאחר שהמרק רותח ואפשר לראות בועות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שרואים שוב בועות. מכבים את הגז.
4. מוסיפים שמן ותבלינים.
5. מוציאים את השומר מן הסיר.
6. טוחנים את המרק במקל טוחן ומחזירים את השומר.

מתכון מרק קישואים



החומרים:

4 קישואים מגוררים
4 כפות שמיר קצוץ
4 כוסות מים
תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בסיר מביאים לרתיחה ומבשלים בישול קצר.

מתכון לביבות תפוחי אדמה, או בטטה אפויות בתנור



החומרים:

2\1 כוס קמח מלא
2\1 כפית אבקת אפיה ( רצוי ללא אלומיניום)
2\1 כפית מלח ים אטלנטי
3 ביצים (רצוי אורגניות)
4\1 כוס מים
6 תפוחי אדמה או בטטות
1 בצל בינוני
4\1 כפית פלפל שחור
4\1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית כתית מעולה - לזכר נס פך שמן הזית

למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות טעימים, גם ללא סוכר
מתכוני מרקים לימים הקרים
לאכול אוכל גורמה ולשמור על המשקל
מתכוני מרקים לחורף
מתכון חגיגת עוף וירקות אסיאתי

אופן ההכנה:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, או הבטטות והבצל קוצצים את הבצל ומגררים את תפוחי האדמה, או הבטטות במעבד מזון.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הביצים והמים עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה.

3. מוסיפים לתערובת את תפוחי האדמה, או הבטטות והבצל.

4. מוסיפים את התבלינים.

5. יוצרים קציצות.

6. מניחים ניר אפיה על גבי תבנית ומניחים עליו את הקציצות.

7. אופים בתנור (שחומם מראש) לחום של כ-230 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהלביבות ישחימו.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר