מתכון עוף ומתכון בקר: לאכול, בלי להשמין

מצד אחד אתם רוצים דיאטה, מצד שני רוצים לאכול טוב. מה עושים? מתכון עוף או מתכון בקר. לפניכם מתכון חזה עוף עם תרד ויין ומתכון בקר בבירה. הטעם משובח, המרקם מעודן והערך הקלורי נמוך. בון אפטיטו.
 שושי שטיינוביץ
| 03/02/2010 |
צפיות: 7,406

מתכון חזה עוף במילוי עלי תרד ברוטב יין לבן – 120 קלוריות ל-100 גרם



זוהי מנה מעולה של חזה עוף נימוח, במילוי עלי תרד טריים, ברוטב יין לבן. למרות הטעם המשובח, המרקם המעודן והרוטב הטעים, למנה יש ערך קלורי נמוך ביותר, כמעט כמו של חזה עוף על האש! חגיגה לחיך של מי שרוצה לאכול טוב וגם להיראות טוב...

מתכון עוף - החומרים:



4 מנות חזה עוף שלמות, בגודל כף יד, בעובי של 1 ס"מ מנוקה ומסודר יפה.
500 גר' עלי תרד טריים
4 שיני שום טרי
1 כפית קמח מלא
פלפל שחור
מלח
בצל בינוני
½ כוס יין לבן יבש
כפית שמן זית
קורט כורכום
מיץ תפוזים סחוט טרי.

למידע נוסף בנושא מתכון עוף, מתכון בקר ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונת תינוקות

הוראות הכנה:


שוטפים היטב את עלי התרד וקוצצים לרצועות דקות. במחבת שמים כפית שמן, 4 שיני שום קצוצות דק. מוסיפים את עלי התרד. ממליחים ומפלפלים ומקפיצים עד שכל נוזלי התרד מתאדים. בשלב זה הכמות מצטמצמת מאד. מניחים את התערובת בצד להתקרר מעט.

בינתיים, מניחים כל מנה של חזה עוף על קרש חיתוך. מניחים עליה את יד שמאל (לימניים). ביד ימין מחדירים בזהירות ובעדינות סכין שף ארוכה לביצוע "כיס". מכניסים את הסכין מהצד הצר של הנתח ויוצרים כיס. לאחר ביצוע הכיס בכל המנות, מכניסים לכל כיס ¼ מתערובת עלי התרד עם השום. ממלאים וסוגרים יפה עם היד. מזרזפים (כמו טאלק) כחצי כפית קמח מלא על כל מנה משני הצדדים.

במחבת שמים כפית שמן, מורחים עם מברשת סיליקון ומטגנים את מנות החזה דקה מכל צד. מוציאים. מוסיפים למחבת בצל קצוץ ומטגנים בשיטת "גורמה לייט". מוסיפים יין לבן ומיץ תפוזים, פלפל ומלח וקורטוב כורכום. טועמים ומתקנים תיבול. כאשר הרוטב מבעבע מוסיפים את מנות חזה העוף לספיגת הרוטב והשלמת הבישול. יש לשים לב שהנתח יתבשל כהלכה, אך להיזהר מייבוש יתר. מגישים עם הרוטב מעל.

למתכונים נוספים:
מתכוני חזה עוף, פרגיות ובקר ברוטב סילאן
חזה או שוקיים? מתכוני עוף קלים ובריאים
בישול מולקולרי: כשהמדע נכנס למטבח
מיוחד: מתכון סטייק בקר ברוטב פטריות
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד


מתכון בקר: צלי בקר בבירה – 250-300 קלוריות למנה



זוהי מנה טעימה מאוד, לא שמנה, לאוהבי בשר בקר אמיתי ואיכותי ללא שומן.

מתכון בקר בבירה - חומרים:



1-1.5 ק"ג בשר בקר, ללא שומן, לצלי או לגולאש
1 כפית שמן זית
4 כפיות קמח מלא
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
8 שיני שום, חתוכות באופן גס
4 גבעולי תימין
2 כוסות בירה לבנה
מלח, פלפל שחור
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי

אופן ההכנה:


מזרזפים קמח על נתחי הבשר ומטגנים בסיר חם מאד עם כפית שמן. מטגנים חלק בכל פעם להבטיח השחמה של הנתחים. מוציאים. מוסיפים לסיר את קוביות הבצל ופרוסות השום. מטגנים עד להזהבה. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את התבלינים ואת הבירה. מכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים עד שלוש, עד שהבשר רך. בודקים מפעם לפעם אם יש די נוזלים. אם בסוף הבישול, יש יותר מדי נוזלים, מסירים את המכסה ומצמצמים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מגישים חם.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם שושי שטיינוביץ
מנחת סדנאות לבישול בריא בשם "גורמה לייט", ותוכניות טלוויזיה בערוץ האוכל המשודרות גם בערוץ 10. פיתחה שיטת בישול לפיה ניתן להכין ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה המכילה 6 מנות וכ-450