לאכול אוכל גורמה ולשמור על המשקל

ארוחות גורמה מלוות, בד"כ, בתחושה שמדובר בארוחה עמוסה בקלורית שלאחריה יצוצו ייסורי המצפון הפולניים. מסתבר שאפשר לבשל ארוחות גורמה לייט, לחסוך את הקלוריות וליהנות באותה המידה.
 שושי שטיינוביץ
| 09/12/2009 |
צפיות: 6,889
אוכל גורמה לייט, כשמו כן הוא, מאפשר להנות מאוכל גורמה במחיר קלורי נמוך. לפניכם כמה מתכוני בריאות גורמה אשר עושים שימוש במרכיבי מזון איכותיים, עתירי סיבים ודלי שומן, מבושלים בדרכים יצירתיות המפיקות את מירב הטעמים מכל שילוב אפשרי, ללא שמן או בכמות המינימלית ביותר, תוך מתן דגש על דגנים מלאים. וכמובן, אוכל גורמה המשתלב נהדר בימים הקרים.

שעועית ירוקה עם פטריות


כ-30 קלוריות ל-100 גר'

חומרים:


1 שקית שעועית ירוקה קפואה (400 גר')
1 חבילה פטריות
6 שיני שום
¼ כוס סויה
¼ כוס חומץ רגיל
1 כפית שמן זית
¼ כוס ציר ירקות או ציר עוף או יין לבן יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית גרגרי כוסברה קלויים או ג'ינג'ר טרי או יבש טחון

מידע נוסף בנושא מתכוני בריאות, תזונה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תמיכה בדיאטה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה בהריון

הוראות הכנה:


1. שוטפים את השעועית במים.
2. חותכים את הפטריות עם הרגל לפרוסות דקות.
3. מקצצים את השום.
4. בסיר שטוח שמים כפית שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ. לשים לב, כי שום משחים מיד. כשהשום מתחיל להזהיב מוסיפים למחבת את הסויה, החומץ, ציר או יין לבן ואת התבלינים ומניחים לרתוח ולבעבע.
5. הרוטב צריך להצטמצם עד כמעט ייבוש.
6. כאשר הרוטב מצומצם לגמרי וכמעט אין נוזלים במחבת, מוסיפים את השעועית והפטריות ומקפיצים. נוזלי הירקות ניגרים אל תוך הרוטב, ממיסים אותו מחדש ועוטפים את הירקות ברוטב נפלא וטעים.
7. ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מוכנה. הפטריות מוכנות מיד.
8. מגישים חם.

‏קינואה עם עדשים ונגיעות פלפל:
כ - 80 קלוריות ל-100 גר'

חומרים:


2 כוסות קינואה
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
1 בצל בינוני גדול
1 גמבה אדומה
3 שיני שום טריות וקצוצות דק
1 כוס ציר עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית שמן זית

הוראות הכנה:


1. מבשלים לחוד עדשים במשך כ-20 דקות עד ריכוך אבל לא עד התפרקות.
2. בסיר אחר, מטגנים בצל בכפית שמן זית. מזרזפים מים תוך כדי טיגון למניעת חריכה. כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה ואת העדשים, ציר העוף, מלח, פלפל ומים עד לכיסוי הקינואה בתוספת ס"מ אחד מעל.
3. מבשלים ללא כיסוי תוך שמירה על הקינואה, שלא תתייבש ולא תספוג יותר מדי מים.
4. בינתיים, בסיר או במחבת, קולים גמבה חתוכה לקוביות קטנות יחד עם שיני שום קצוצות. כאשר המים נספגים כבר בקינואה, מוסיפים את העדשים המבושלות ואת קוביות הגמבה הקלויות ומערבבים. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה מאד נמוכה במשך כ-10 דקות נוספות, עד לריכוך מלא ומיזוג כל הטעמים.

קדירה ירוקה
כ - 250 קלוריות למנה

חומרים לשש מנות:


6 רבעי עוף (מחולקים)
1 בצל גדול
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 צרור שמיר
4 גבעולי טימין
1 גבעול רוזמרין
4 שיני שום שלמות
1 צרור עלי מנגולד
3 גזרים
חתיכת דלעת (כ-200-150 גר')
שקית שעועית ירוקה קפואה
1 כף כורכום
1 כף בהרת
1 כפית פלפל שחור (פחות או יותר לפי הטעם)
מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:


1. מרידים את העור מהעוף.
2. קוצצים את הבצל ואת כל עשבי התיבול.
3. חותכים גזר לטבעות, חותכים דלעת לקוביות.
4. שמים הכל בסיר.
5. מתבלים ומוסיפים מים עד כיסוי.
6. מבשלים עד שמוכן לפחות שעה.
7. טועמים, ואם יש צורך מתקנים את התיבול.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכון סתיו: מדליוני חזה עוף עם בצל ירוק
מתכוני חזה עוף, פרגיות ובקר ברוטב סילאן
מתכון חגיגת עוף וירקות אסיאתי
וידאו: חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול
מתכונים עם גבינת עיזים: אל תיפטרו מהעז

תפוחים בלימון עם פירות יער



חומרים לארבע מנות:


4 תפוחי עץ מסוג גולד דלישס
מיץ משני לימונים טריים
פירות יער

הוראות הכנה:
1. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לחצאים.
2. שמים בסיר חצאי תפוחים ומיץ לימון.
3. מבשלים עד ריכוך התפוחים, אך לא עד התפוררות.
4. באמצע הבישול, לאחר כ-10 דקות, מוסיפים פירות יער.
5. מצננים ואוכלים קר.

בתיאבון והמון אהבה.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם שושי שטיינוביץ
מנחת סדנאות לבישול בריא בשם "גורמה לייט", ותוכניות טלוויזיה בערוץ האוכל המשודרות גם בערוץ 10. פיתחה שיטת בישול לפיה ניתן להכין ארוחה שלמה, טעימה ומשביעה המכילה 6 מנות וכ-450