מתכון סתיו: מדליוני חזה עוף עם בצל ירוק

הסתיו שהגיע דורש טיפול אחר במאכלים שלנו - בישול איטי, עם מצרכים אנרגטיים ובחום נמוך מהרגיל. מתכוני בריאות שונים, כגון מדליוני חזה עוף עם בצל ירוק ופטריות, מגוונים את מאכלי היום-יום שלנו וטוענים את הגוף בבריאות וטעם טוב. להלן מתכון מדליוני חזה עוף.
מאת ענת אסיה
| 04/11/2009 |
צפיות: 9,222
דירוג: 5.0 מתוך 1 הצבעות
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע 5.0 מתוך 5
הסתיו כבר כאן והחורף ממתין מאחורי הפינה. כדי לשפר את מצב הרוח בעונת השנה האפרפרה הזו ולטעון את הגוף באנרגיות חדשות ובריאות, מומלץ להוסיף גיוונים שונים לתזונה היום-יומית. בנוסף, בסתיו מומלץ בישול ארוך יותר ובחום נמוך מהרגיל.

מתכוני בריאות שונים יכולים לתת טעמים, ניחוחות ומראות שונים למזונות שבחיי היום-יום נראים לנו בנאליים ואף משעממים. מתכון מדליוני חזה עוף ברוטב בצל ירוק ופטריות הוא בדיוק כזה - מעין ורסיה מרנינה לשניצל הנצחי. חריפותו המעודנת של הבצל הירוק מחזקת את אנרגיית הסתיו והילדים ינקו את הצלחת.

למידע נוסף על מתכוני בריאות, תזונה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונת תינוקות
פורום תזונה בהריון

מצרכים:

2 חזות עוף טריים
קמח מטובל במלח ופלפל לקימוח
4 כפות שמן זית
5 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות באורך 1 ס"מ
250 גרם פטריות שמפיניון קטנות פרוסות דק
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 כוס מרק עוף (או מים)
2 גבעולי עלי טרגון טרי קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. משטחים חזה עוף על קרש חיתוך ומסלקים את הקרומים והשומן. פורסים בצורה אופקית את חזות העוף לנתח שטוח ודקיק ככל האפשר (אפשר גם לשטח עם היד) וחותכים לריבועים דמויי מדליות. למתקשים - חצי הקפאה תקל על המלאכה. למתקשים מאוד - סתם חתכו העוף לפרוסות דקות.

למאמרים נוספים על מתכוני בריאות, חזה עוף ועוד:
וידאו: חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול
מתכוני חזה עוף, פרגיות ובקר ברוטב סילאן
חזה או שוקיים? מתכוני עוף קלים ובריאים
אחרי ארוחה בשרית: מתכוני קינוחים פרווה
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד

2. מקמחים את המדליונים בקמח המתובל, מחמים מחבת ומטגנים את חזה העוף בשמן הזית במשך שתי דקות מכל צד. לאחר מכן להוציאם לצלחת מחוממת.

3. מוסיפים לשמן את הבצל ומטגנים במשך כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הפטריות. מטגנים את התערובת כשתי דקות נוספות עד שהבצלים והפטריות משחימים אך עדין יהיו מוצקים.

4. מוזגים חצי כוס יין לבן יבש ומבשלים במשך מס' דקות. לאחר מכן מוסיפים את המרק ועלי הטרגון ומצמצמים את הנוזלים עד שהרוטב נעשה סמיך. מחזירים למחבת את העוף והמיצים שהצטברו בצלחת, מחממים מעט ומגישים.

במידה והסועדים מעוניינים בתוספת לצד חזה עוף שכזה, מומלץ להכין אורז מלא עגול, שהוא האורז הבריא והטעים ביותר, ולהגיש באותה הצלחת עם העוף. לאלה המעוניינים בתוספת טריה ומרעננת יותר, ניתן להכין סלט מירקות טריים, לתבל במעט שמן זית ותבלינים ולהגיש לצד חזה העוף.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר