מתכון: מרק אפונה ונענע קר

אפונה - זה טוב. נענע - טוב. קר - טוב. אז הנה מתכון מ-ע-ו-ל-ה של מרק אפונה ונענע קר. כן, כן, מתכון של מרק קר לקיץ החם. המצרכים: אפונה, נענע, והרבה מצב רוח. אגב, אפשר גם להגיש חם.
מאת ליה שומרון
| 16/08/2008 |
צפיות: 13,147
בימי הקיץ החמים אנשים לא נוטים לאכול מרק, אלא אם מדובר במרק קר. הגיספאצ'ו והטרטור הפכו בנאליים, ולכן מוגש לכם כאן מתכון של מרק קר של אפונה ונענע, ש"מוקרם" קלות באמצעות גבינת ריקוטה 5%. מעדן! אגב - אפשר להגיש את המרק גם חם, ההנאה מובטחת.

רכיבים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 ק"ג אפונה קפואה
מעט אגוז מוסקט
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
מעט פלפל שחור
חופן נענע
1/2 חבילת ריקוטה 5% במליחות עדינה

למידע נוסף על תזונה, מתכוני בריאות ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום ויטמינים תוספי מזון
פורום תזונה ודיאטה

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא מתרכך.
2. מוסיפים את האפונה הקפואה ומטגנים עוד כ-3 דקות.
3. מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים.
4. מוסיפים את התבלינים.
5. מבשלים עם אש נמוכה כ-15 דקות ואז מוסיפים נענע.
6. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
7. מסירים מהאש, מוסיפים את הריקוטה וטוחנים.
8. מסננים את המרק, מצננים אותו ומגישים.

למתכונים וכתבות נוספות על תזונה:
בישול בריא (או: עצות לאוכלי אצות)
מתכון בריא: סלט קינואה רענן
פשטידת ירקות דלת קלוריות לקראת הקיץ
תזונה בריאה מונעת סרטן - המדריך המלא
הכל על סיבים תזונתיים

לאתר של ליה שומרון

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר