רופאים ממליצים לאדם בוגר על אכילת תשע מנות של פירות וירקות ביום. כל יום. ארבע-חמש מנות ירקות וארבע-חמש מנות של פירות.
מומלץ לאכול את הפירות והירקות מחמש צבעים שונים מאחר ולכל צבע של ירק יש את תכולת הויטמינים והמינרלים הייחודיים לו. לפניכם 10 הדברות להוספת יותר ירקות ופירות לצלחת שלנו:
לשאלות בנושא, היכנסו לפורומים:
פורום פוד קואצ'ינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום בישול בריאות
פורום תמיכה בדיאטה
פורום תזונה, הרזיה טבעית
מילון מונחים: מנה אחת של פרי = פרי אחד. מנה אחת של ירק = ירק אחד. זכרו זאת והתחילו לספור...
1. דאגו שבכל ארוחה תהיה לפחות מנת ירק אחת ש"תרטיב ותתבלן" את הצלחת.
2. הכינו ירקות בבית לזמן שבו צריך לנשנש בבית, בעבודה או ברכב - גזרים חתוכים, סלרי, פלפל ומלפפונים.
3. הכינו מרקים המבוססים על ירקות - מרק כרובית, מרק קשואים, מרק בצל, מרק אפונה.
4. דאגו להוסיף לכל כריך שאתם אוכלים ירקות רבים ככל שניתן (אפשר להכניס לכריך אפילו ירק שלם אם חותכים אותו נכון).
5. הקפידו לשלב בהפסקת צהרים פרי או להוסיף ליוגורט אותו אתם נוהגים לאכול חתיכות פרי.
6. דאגו לחתוך כל ערב סלט ירקות לכל המשפחה. אם אתם מתעצלים לעשות זאת עבורכם - עשו זאת עבור בריאותם של שאר בני הבית וילדכם.
עוד על תזונה:
יחסי מין? רק לפי רפואה סינית
אלרגיים לחלב? לכו על קממבר
עזבו ת'סופגניה, לכו על ארוחה מלאה
חורף שכולו מוצרי חלב
תאכל מרק - תהיה רזה
7. דאגו לשלב בכל ארוחת צהריים ירק מבושל כמו ירקות מוקפצים, שעועית ירוקה, כרובית מבושלת, גזר מבושל או קישואים.
8. למדו לשלב עם הקינוח בכל ארוחה גם פרי - סלט פירות, אננס, תפוח, תפוז (לא חייבים במקום קינוח, אפשר בנוסף לו). פרי הוא קינוח טרי וטעים לכל ארוחה.
9. בשלו תבשילי בשר ודגים יחד עם ירקות רבים בסיר - קציצות עם עגבניות ופלפלים, חזה עוף עם פטריות, צלי עם גזר, עוף עם פלפלים.
10. הכינו לכל תבשיל רוטב על בסיס ירקות - רוטב עגבניות, רוטב פטריות, רוטב שום ובצל ועוד.
לאתר ביספורט
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר