לקבל את עצמי כמו שאני

למה כל אחד או אחת מאיתנו מבקשים להיות מה שאנחנו לא? איך צמח אידיאל היופי הנשי עד למצב בו הוא משנה את התפישה הנורמלית של הבריאות והמראה? ומה קשור לכל זה עולם הכלבים? הכל בכתבה הבאה
מאת ענבל קרקו
| 02/08/2005 |
צפיות: 4,942
לנטע יש גוף יפה, כך לפחות אמא שלה אומרת. אבל נטע רוצה להיות אחרת. היא מביטה בקנאה בחברתה חן, מסתכלת על הבטן השטוחה שלה ועל הרגליים הדקיקות, על המותניים הצרות ורוצה להיות כמוה. כששואלים את נטע אם היא אוהבת את הגוף שלה, היא תמיד משיבה שלא. לכן נטע כל הזמן מנסה לרזות. בכל דרך, נטע רוצה להיות כמו חן. עד שהיא לא תראה כמו חן היא לא תפסיק לנסות.

אבל נטע לא יודעת שחן רוצה להיות כמוה. חן מקנאה בפנים הנאות של נטע, בביטחון העצמי שלה, בחיוך המתוק שמושך את תשומת ליבם של כל הבנים. חן חושבת שלנטע יש גוף נחמד, לא שמן ולא רזה מדי, בדיוק כמו שצריך. אין לה מושג שנטע מקנאה בה.

לנטע וחן יש חברה שלישית - נופר. נופר ילדה יפיפייה, הכי יפה בכיתה. אבל נופר ירשה מאימא שלה את הנטייה לגוף מלא מעט. נופר לא שמנה ממש, אבל יש לה ירכיים מעט עבות, ישבן מלא וזרועות מלאות. גם נופר לא מרוצה מגופה. נופר רוצה להראות רזה כמו נטע.

לנערות ונשים יש נטיה לא להיות מרוצות מגופן, לרצות לשנות אותו כל הזמן, במיוחד לכיוון של להיות רזות יותר. זה לא מפני שלרוב הנערות והנשים יש גוף בעייתי, אלא משום שהחברה וכלי התקשורת עושים לנו שטיפת מוח בנושא דימוי הגוף האידאלי. כשהיינו ילדות שיחקנו בברבי. אותה בובה בעלת ממדי גוף, שאף נערה או אישה לא תגיע לעולם למימדיה, אפילו אם תתאמץ מאוד.

אחר כך קצת גדלנו והסתכלנו בקנאה על הדוגמניות הדקיקות בטלוויזיה. אף אחד לא סיפר לנו שהן מנהלות מאבק עיקש ומתסכל במשקלן, שהן חיות בתחושת רעב תמידית ושלפעמים הן כל כך היו רוצות לאכול רגיל, נורמלי, אבל אסור להן. אם הן יחזרו למשקל הטבעי של גופן תגמר להן הקרירה. אנו מוצפות במסרים סמויים שלהיות רזה זה להיות יפה, מקובלת בחברה, מצליחה. נדמה לנו שכל הבעיות בחיים שלנו יפתרו אם רק נרזה. אז נהיה מאושרות לעולמי עולמים.

מיתוס ועולם החיות

אז הגיע הזמן לנפץ איזשהו מיתוס. רובנו לעולם לא ניראה כמו הדוגמניות הדקיקות האלה, גם אם לא נפסיק לנסות. אנחנו פשוט נולדנו אחרות. בואו נסתכל בעולם החיות - יש כלבים גבוהים ונמוכים, שמנים ורזים, כהים ובהירים. ככה זה בטבע, יש שונות טבעית ונורמלית. לכל אחד מאיתנו יש נתונים מולדים, אותם אנחנו יורשים מהורינו. את חלק מהתכונות אנחנו אוהבים, את חלק מהם אנחנו פחות אוהבים. את חלקם נרצה לשנות. אבל זה אנחנו וכדאי שנלמד לקבל את עצמנו כמו שאנחנו.

בואו נחזור לרגע לנטע וחברותיה. נטע נראית טוב, יש לה פנים יפות וחיוך מתוק וגוף בסדר, לא שמן ולא רזה. חן חתיכה אמיתית, יש לה גוף רזה מאוד כמו של דוגמנית, ונופר יפיפיה, יש לה פנים מדהימות.

לכל אחת מהן יש תכונות טובות, לכל אחת מהן יש סיבה להיות שמחה על מי שהיא ועל איך שהיא נראית. כל אחת מהן צריכה להיות שלמה עם עצמה, לאהוב את עצמה, את גופה.
כי רק מתוך אהבה עצמית, נוכל לעשות איזשהו שינוי, קטן, קוסמטי. רק אם נאהב את הגוף היקר שלנו, היחיד שיש לנו ושיהיה לנו אי פעם, נוכל לנהוג בו בכבוד. נפסיק להתעלל בו בצורת דיאטות כאסח ונתחיל לתת לו את מה שהוא ראוי לקבל: תזונה בריאה, מאוזנת ומגוונת שתאפשר לו לגדול, להתפתח ולצמוח להיות מה שהוא נולד להיות.

לאתר אגודת שומרי המשקל לחצו כאן

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר