תזונה בריאה לגיל המעבר

זיעה, דופק מהיר, הזעה בלילה, נדודי שינה, דיכאון, כאבי ראש, אוסטיאופורוזיס. נשמע רע? החדשות הרעות הן שנשים בגיל המעבר חשופות לכל התופעות האלו, ועוד למשך תקופה של שנתיים עד עשר שנים. החדשות הטובות הן שיש מה לעשות נגד זה, גם בלי לקחת תרופות. סיגל אלפסה נותנת לכן שמונה טיפים להפחתת תופעות גיל המעבר באופן טבעי
מאת סיגל אלפסה
| 10/07/2007 |
צפיות: 9,995
גיל המעבר הינו התקופה בה הגוף עובר ממצב של פוריות למצב של חוסר פוריות, בתקופה זו מפסיקות השחלות בהדרגה לייצר את הורמוני המין הנשיים - אסטרוגן ופרוגסטרון.

התקופה אורכת בין שנתיים לעשר שנים. עוצמת התסמינים משתנה מאישה לאישה ומלווה בשינויים גופניים ושינויים הורמונאליים המשפיעים על איכות חייהן של הנשים.

הסימפטומים האופייניים לגיל המעבר הם גלי חום, הזעות לילה, עייפות, דופק מהיר, עצבנות, דיכאון, נדודי שינה, כאבי ראש, אי שקט וחוסר ריכוז, יובש בנרתיק, עליה בשכיחות דלקות בדרכי השתן, הופעת קמטים בעור הפנים ועליה במשקל.

כמו כן קיימת עלייה בשכיחות מחלות לב ודלדול העצם (אוסטאופרוזיס) בקרב נשים.

רוצה להתכונן לגיל המעבר? התייעצי עם המומחים בפורומים:
כושר גופני
תזונה ודיאטה
ויטמינים ותוספי תזונה

ניתן לטפל בתופעה הן על ידי טיפול תרופתי - נטילת הורמונים והן על ידי טיפול "טבעי" המתבסס על תוספי תזונה ומזון. כיום, בעזרת תזונה נכונה ופעילות גופנית ניתן לעבור תקופה זו ביתר קלות.

1. להימנע מחריף. מומלץ להימנע מתבלינים "מחממים" כגון סחוג, פלפל חריף, פלפל שחור, ג'ינג'ר, קינמון, בזיליקום, צ'ילי ושום. בתקופה זו מורגשים גלי חום ואין צורך להוסיף "אש למדורה".

2. חי - שומן. תוספת של חי - שומן (חי שומן גלא) חיוניות לבניית קרומי התאים וייצור הורמונים, הן בעלות השפעה אנטי דלקתית ומקלות על תסמני גיל המעבר. כמו כן, הן מסייעות בשמירה על גמישות ולחות העור. חי שומן נמצא בשמן נר הלילה, שמן פטל שחור (גלנולין), ושמן הבורג'.

3. ויטמין B. להפחתת עצבנות מומלץ להעשיר את התפריט במזונות המכילים ויטמינים מקבוצה B.

ויטמינים מקבוצה B הם בעלי השפעה מרגיעה, חיוניים להפקת אנרגיה, שומרים על תפקוד תקין של מערכת העצבים ומונעים דיכאון, מסייעים לשיפור הריכוז ועוזרים במצבי לחץ. ויטמינים אלו מסיסים במים ולכן אינם מצטברים בגוף.

מקורות עשירים בויטמינים מקבוצה B הם: גבינות, בשר, עוף, ביצים, חיטה מלאה, דגנים, אגוזים, ירקות עליים, שמרים וכבד (יש לזכור שהכבד עשיר בשומן וכולסטרול ולכן לא מומלץ לצרוך ממנו כמויות גדולות).

4. פיטואסטרוגנים. מולקולות טבעיות דמויות אסטרוגן הנמצאות בעיקר במזונות כגון טופו, פולי סויה, חלב סויה, וזרעי פשתן.

5. סידן. מינרל חשוב וחיוני למניעת תופעת דלדול העצם והפחתת הסיכון לאוסטיאופרוזיס. ההמלצה היומית היא לצרוך 1,200 מ"ג סידן ליום ולכן מומלץ לבחור מזונות מעושרים בסידן.

מוצרי חלב הינם המקור הטוב ביותר. מומלץ לבחור חלב מועשר בסידן, גבינות מעושרות בסידן וגבינות צהובות לייט ( 7% ו 9%).

לא מומלץ לצרוך מוצרים המכילים 1% או 0% שומן. במוצרים אלו ספיגת הסידן נמוכה יותר. כמו כן, קקאו מפחית את ספיגת הסידן בגוף ולכן מומלץ להעדיף טעמי וניל או פירות.

עוד על גיל המעבר:
הטיפול ההורמונלי טוב לנשים
סובלות מיובש בנרתיק, ושותקות
8 טיפולים ששינו חיי נשים
אנטי אייג'ינג בצמחי מרפא
מחקר: יעילות בטיפול באוסטיאופורוזיס

6. השמנה. תופעת ההשמנה היא תופעה נפוצה בגיל המעבר. אזור ההשמנה העיקרי הוא הבטן, אך נשים המקפידות על דיאטה הכוללת הפחתה בכמות הקלוריות הנצרכות ופעילות גופנית, יכולות למנוע את תהליך ההשמנה.

7. פעילות גופנית. פעילות גופנית היא חשובה ביותר בשמירה על משקל תקין, עיצוב הגוף ושמירה על מסת עצם. רצוי לעסוק בפעילות בונת עצם כמו הליכה, המסייעת לשחרור מתחים ומניעת מחלות לב.

8. המפתח. זיכרו, תזונה נכונה ופעילות גופנית הינן המפתח לעבור גיל זה בצורה קלה יותר.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד
  • ד"ר אחיה אמיר
    ד"ר אחיה אמיר
    מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד. ... קרא עוד