הפרי עצמו, ביחס לפרות אחרים, מכיל כמות קטנה של סוכרים ולכן גם אנרגיה והינו עשיר בסיבים תזונתיים וויטמין C.
מעבר לכך, הפרי עשיר בפיטוכימיקלים, המצויים בעקר ברכיבי הצבע של הפרי ותורמים את הצבע הסגול-כחול, אלו ידועים היום למדע כבעלי השפעה ושמירה על מערכות שונות בגוף.
החמוציות נחשבות ליעילות בהפחתת הסיכון להתפתחות דלקת בדרכי השתן, אוקלוס ועששת, שכן הן עשירות בפרואנטוציאנידינים, חומרים ייחודיים המצויים בחמוציות היוצרים מעין שכבה ביולוגית לאורך דפנות מערכת העיכול והשתן, המונעת היצמדות של חיידקים לדופן התאים ומסייעת להחלקת החיידק לאורך מערכת השתן או הקיבה והוצאתו מהגוף ללא התרבות וגדילת יתר .
מעבר לכך, החמוציות עשירות בפוליפנולים שהינם נוגדי חמצון חזקים ביותר החזקים פי שמונה ויותר מויטמין C תורמים להגברת ההגנה ומניעת נזק לתאים שונים כמו כלי הדם והלב, העור, המוח ועוד .
לפרי החמוציות ,למיץ הטבעי ולרכיביו המיוחדים תרומה לבריאות הנשית במעגל החיים.60% מהנשים יסבלו במהלך חייהן מזיהום בדרכי השתן וכ-20% עד 33% יחוו הישנות כרונית של זיהומים אלו, בעיקר נשים בהריון, חולות סוכרת ובנות הגיל השלישי, אך הנטייה קיימת גם אצל נשים צעירות.
לדלקות חוזרות ישנה השלכה על איכות חיים, פגיעה אפשרית בשליטה בדרכי השתן וצורך בטיפול תרופתי מתמשך.
מחקרים רבים כבר אישרו מדעית שמיץ החמוציות יכול להקטין סיכון להידבקות בדלקות בדרכי שתן בקרב נשים בגילאים שונים.
שתייה של 300 מ"ל (כוס גדולה) של מיץ חמוציות פעם עד פעמיים ביום יכולה להפחית ב-20% הדבקה בדלקות בדרכי שתן ומניעת דלקות חוזרות ב-40%. השפעת המיץ מורגשת כשעתיים לאחר השתייה ויכולה להמשיך עד 10 שעות בתוך השתן .
על חמוציות ואולקוס
מעבר לכך, בתקופות של מתחים, תזונה לא מאוזנת ובמיוחד בגיל המעבר, נשים נוטות יותר להידבק בחיידק ההליקובקטר בקיבה. חיידק זה הוא הגורם העיקרי להתפתחות דלקת קיבה (גסטריטיס) כרונית, ומחלות כיביות (אולקוס) בקיבה.
חיידק זה אף גורם לנו לתופעות מטרידות כמו צרבת, כאב באזור הבטן העליונה, גזים ונפיחות. הטיפול המקובל הינו טיפול המשלב אנטיביוטיקה, אך זה לא תמיד מצליח לחסל או לעכב לחלוטין את החיידק המפתח לעיתים עמידות לאנטיביוטיקה.
תכונתו המיוחדת של מיץ חמוציות לעכב היצמדות של החיידקים לדפנות דרכי השתן נמצאה יעילה גם במניעת ההיצמדות של חיידק הקיבה הליקובקטר לתאי הקיבה.
חמוציות ובריאות הלב
מחלות לב הם גורם המוות העיקרי של נשים מעל גיל 50. זה מכבר ידוע כי פוליפנולים, שהינם נוגדי חמצון חזקים, תורמים להגנה בפני טרשת עורקים. מחקרים מוכיחים גם כי שתיית מיץ חמוציות זהה לשתיית יין אדום בהשפעה על בריאות הלב.
חמוציות הן מהפירות העשירים ביותר בתכולת הפוליפנולים ויש להן השפעות שונות הגורמות להגברת ההגנה על כלי הדם והלב.
החמוציות מגינות בפני חמצון הכולסטרול בכלי הדם,תורמות לעליה ברמות ה-HDL (הכולסטרול הטוב) המגן על כלי הדם ומסייעות בהפחתת חימצון ה-LDL (הכולסטרול הרע) השוקע על דפנות כלי הדם והינו האחראי העיקרי להיצרותם ולהתפתחות טרשת עורקים.
הכותבת היא יועצת תזונה לחברת פריגת
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר