מסתבר שיש המון סיבות טובות לאכול דגנים מלאים: מניעת מחלות, שיפור תפקוד מערכת העיכול, תחושת שובע, הפחתה במשקל ועוד. להלן 10 סיבות ליהנות מדגנים מלאים:
1. כוח המזון השלם. הדגן השלם מלא בתזמורת של רכיבים חיוניים: פחמימות מורכבות, חלבונים, מעט שומנים, סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים נוספים. שלל הרכיבים הפועלים יחד בסינרגיה, לשמירה על בריאות הגוף ולהגנתו מפני מחלות.
2. הפחתת סיכון למחלות. פחות מחלות לב, שבץ, סוכרת וסרטן - אנשים שצורכים לפחות 3 מנות של דגנים מלאים ביום, באופן קבוע, מפחיתים את הסיכון למחלות לב, סוכרת, סרטן במערכת העיכול וסוגי סרטן הקשורים בהורמונים עד כ-40%.
3. יותר ויטמינים ומינרלים. בדגנים מלאים פי שניים יותר סלניום, פי שש יותר מגנזיום, ופי 20 יותר ויטמין E מאשר בדגנים מעובדים - כולם כה חיוניים בצורתם הטבעית, וכה חסרים בתזונה המערבית הטיפוסית.
4. יותר סיבים תזונתיים. - בדגנים מלאים פי ארבע יותר סיבים תזונתיים, שמקורם בסובין החיטה, יחסית לדגנים מעובדים. לסיבים נודעת חשיבות רבה בהסדרת פעילות מערכת העיכול ובהאטה ובהפחתת הספיגה של חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול.
5. יותר מלא - יותר מרזה. - אנשים שאוכלים דגנים מלאים שוקלים פחות בהשוואה לאנשים שאוכלים דגנים מעובדים. נמצא למשל, שלנשים שאכלו דגנים מלאים, העשירים במיוחד בסיבים, היה סיכון קטן בכ-50% לעלות במשקל בהשוואה לנשים שאכלו דגנים מעובדים.
6. שמירה על הלב. ה-FDA (משרד הבריאות האמריקאי) מאשר כי צריכה מוגברת של דגנים מלאים תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב ולסוגים מסוימים של סרטן.
7. יותר מלא - יותר משביע. צריכה של דגנים מלאים, בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר, ובעלי תכולת סיבים גבוהה, מגבירה את תחושת השובע, ומסייעת בבקרת התיאבון על ידי הפחתה בקצב ספיגת הפחמימות. כך היא מביאה בסופו של דבר להפחתה בצריכת המזון, ולהפחתה במשקל.
8. תפקוד תקין של מערכת העיכול. - אנשים האוכלים דגנים מלאים סובלים פחות מעצירות וממחלות במעי הגס בהשוואה לאנשים האוכלים דגנים מעובדים.
9. יותר מלא - יותר מאוזן. צריכה מוגברת של דגנים מלאים, העשירים בסיבים תזונתיים, תורמת להאטת קצב עיכול הפחמימות ולהפחתת קצב ספיגת הסוכר מהמזון לדם, ובכך תורמת להפחתת הסיכון לעמידות לאינסולין ולסוכרת. כחם של הדגנים המלאים לסייע בהרזיה, תורם גם הוא להפחתת הסיכון לסוכרת.
10. המלצה. מומלץ לצרוך לפחות 3 מנות של דגנים מלאים ביום (מנה לדוגמא - כוס אחת של דגני בוקר, פרוסת לחם או חצי כוס פסטה). מומלץ לצרוך בממוצע כ-25 גרם סיבים תזונתיים ביום (לילדים מגיל ארבע ולמבוגרים).
לייעוץ מקצועי וטיפים נוספים הכנסו לפורום "תזונה ודיאטה" והתייעצו עם המומחים
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר