סופגניות ולביבות או דיאטה?

חג החנוכה מתקרב ואיתו מגיעה גם האוייבת הראשונה של הדיאטה: הסופגניה. אבל ענבל קרקו מאמינה שגם בדיאטה צריך פינוקים ומעניקה לכם מספר טיפים שימושיים שיעזרו לכם ליהנות מהחג וגם לשמור על הגיזרה. בחג הזה, תפרגנו לעצמכם סופגניה
מאת ענבל קרקו
| 07/12/2006 |
צפיות: 4,601
חנוכה הוא חג יפה כל כך, אבל לא ממש דיאטטי. בראש ובראשונה, הוא חל בחורף, עונה בה אנו רעבים תמידית ממילא. מעבר לכך, בכל ערב יש כינוסים משפחתיים בהם מדליקים נרות אליהם מתלווים מאכלים מטוגנים.

בחנוכה אנו לא חדלים לארח ולהתארח והמאכל של החג הזה - הסופגניה הוא המאכל האחרון שאנחנו מוכנים לפרגן לעצמנו בתהליך הרזיה. בחנוכה הזה, הבשורה שלי אליכם: תפרגנו לעצמכם.

אין שום צורך לסבול, וגם דיאטה יכולה להכיל פינוקים. מי שאוהב סופגניות בחנוכה, יכול לאכול 2-3 סופגניות במקום מנת הפינוק היומית (2 נקודות למי שמכיר את שיטת הנקודות), או עד 6 חצאי סופגניות. רצוי שהתזונה בימי החג תהיה דלת שומן, וכמובן - רצוי לבחור סופגניה איכותית בכדי ששהנאה תהיה מושלמת וללא רגשות אשמה.

מוקש נוסף שטומן בחובו חג החנוכה, הינו הלביבות. לפני שאתם מסירים אותן לחלוטין מהתפריט, חשוב לדעת כי הלביבות מכילות גם רכיבים מזינים, כגון: ביצים המספקות לגוף חלבון ופחמימות מורכבות (תפוחי אדמה).
לפניכם מספר דרכים ללביבות משופרות ובריאות יותר:

1. אין צורך לטגן לביבות בשמן עמוק. ניתן לטגן אותן טיגון קל במחבת טפלון עם תרסיס שמן או לאפות בתנור.

2. ניתן להגדיל את הלביבות ולהוסיף לתפוחי האדמה ירקות כמו כרובית, פרסה, קישואים, בצל ועוד שהם חופשיים מנקודות ומקלוריות, בריאים ומזינים.

עוד על דיאטות:
מאכלים דיאטטים משמינים?
האם שמנים פחות חכמים?
מדוע כל כך חשוב לאכול סלט?
זהירות! אוכל ממכר כמו סמים
10 מיתוסים על הרזייה

3. לביבות מגבינה למשל, הן אופציה נהדרת לגיוון. שימוש בגבינות רכות ורזות יספק לגוף חלבון וסידן במינימום קלוריות ומשהו מתוק לנשמה.

אוהבים להכין סופגניות בייתיות? בדרך כלל אנחנו לא ממליצים לטגן סופגניות בבית, מוטב לקנות סופגניות כמספר הסועדים, כך אוכלים פחות מהם. אבל אם כבר אתם מטגנים, לפניכם מספר טיפים לטיגון סופגניות שמכילות פחות שמן:

1. טיגון בשמן עמוק עדיף על טיגון רגיל, ושימוש בסיר חשמלי ששומר על טמפרטורה אחידה תורם לספיגה נמוכה יותר של שמן. כמו כן, יש להמתין עד שהשמן יהיה חם מאוד לפני הכנסת הסופגניות. בדרך זאת הטיגון קצר ביותר והסופגניה סופגת הכי מעט שמן.

2. טיגון סופגניות גדולות עדיף על קטנות. ככל ששטח הפנים של הסופגניה גדול יותר, היא סופגת באופן יחסי פחות שמן. זה אומר שבאכילה עדיפה 1/2 סופגניה גדולה על 2 קטנות.

3. מומלץ להשליך את השמן לאחר הטיגון ולא לטגן בו פעם נוספת. שמן שעבר טיגון הוא שמן לא בריא.

לאתר שומרי משקל

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר