ההשמנה הולכת ותופסת תאוצה בשנים האחרונות ולצידה גם שיטות רבות לירידה במשקל. כמספר השיטות, כך מספר האכזבות. רוב שיטות ההרזייה הקיימות היום בשוק מבוססות על צמצום הצריכה הקלורית והבטחות לירידה דרסטית תוך זמן קצר. אכן, רובן עובדות תוך זמן קצר, אך רק לזמן קצר.
למה? מכיוון שהגוף שלנו סתגלתן, הוא מתרגל למצבים. אם הרגלתם אותו להסתדר עם 2000 קלוריות ביום, ואחר כך הרגלתם אותו לאכול 1500 קלוריות - תרדו במשקל. אבל, ברגע שתחרגו, ולו במעט, מכמות הקלוריות היומית גופכם יתרגם את הקלוריות הללו לשומנים, כי הוא הרי כבר למד להסתדר גם רק עם 1500 קלוריות.
אפשר לרזות גם בדרך אחרת. דרך ללא רעב, ללא ספירת קלוריות או נקודות, דרך שתאפשר לכם ירידה במשקל לאורך זמן ולכל הזמן - דרך לבריאות שלמה ולמניעת מחלות בעתיד. מדובר בהרזיה בדרך הטבע, המבוססת על מספר עקרונות:
1. צריכת מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך. אינדקס גליקמי משמעו, רמת הסוכר בדם אליה מגיעים כשעתיים לאחר אכילת מזון שמכיל פחמימות. מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה גורמים לתגובה גליקמית חזקה, כלומר מעלים בצורה מהירה ומשמעותית את רמת הגלוקוז (סוכר) בדם.
במקרה זה, רמת האינסולין עולה אף היא בצורה חדה ומהירה וגורמת להכנסת הגלוקוז במהירות יחסית לתאים, מה שגורם לירידה חדה של רמת הגלוקוז בדם כשלוש שעות לאחר הארוחה. איפה הבעיה? ישנן שתי בעיות בתהליך זה. הראשונה היא שהאינסולין הוא הורמון אנאבולי, בונה, או במילים פשוטות יותר – משמין!
הבעיה השנייה היא שהגוף שלנו לא זקוק לכמות גדולה כל-כך של גלוקוז בבת אחת, ולכן את הגלוקוז שנשאר הוא מתרגם בין השאר לשומנים. מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך מעלים את הגלוקוז בדם בצורה הדרגתית לרמות נמוכות ולכן הם לא גורמים לרצף התהליכים שתואר ולא משמינים כמוהם.
התגובה הגליקמית תלויה במספר גורמים, כגון: מספר הארוחות ביום, צורתו הפיזית של המזון ומבנהו הכימי.
לדוגמא: פסטה. משמין, לא? אז זהו שלא בכל מצב. פסטה רכה המבושלת זמן ממושך אכן משמינה, אבל פסטה קשה, המבושלת "אל דנטה" (מספר דקות מינימלי), אינה משמינה מאחר ופירוק הפחמימות שבה בגוף הוא איטי יותר.
כיצד הרפואה המשלימה יכולה לעזור לכם? הכנסו לפורום להתייעץ עם המומחים.
דוגמא נוספת: לחם. לחם רגיל, אפילו יהיה לחם מקמח מלא או לחם "קל", משמין יותר מאשר לחם שמורכב בעיקרו מדגן שלם. לכן, אופציה מצוינת היא לחם שמורכב בעיקר מגרעיני שיפון שלמים ומעט קמח שיפון, כך שפירוק הסוכרים ממנו יהיה יותר איטי.
באותו אופן, חיטה בצורת קמח, קוסקוס או סולת הינה בעלת אינדקס גליקמי גבוה, בעוד שבצורה של בורגול גס או גרעיני חיטה שלמים היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך. בנוסף, גם קינואה וכוסמת מצטיינות באינדקס גליקמי נמוך-בינוני, בעוד שדוחן, אמרנט וטפיוקה בעלות אינדקס גליקמי גבוה.
כאשר שומרים על תזונה בעלת אינדקס גליקמי נמוך וכמובן דלת שומן, ניתן לאכול ללא הגבלת כמויות ולשמור על תחושת שובע לאורך כל היום. בנוסף, מדובר לרוב במזונות בריאים שנותנים לכם בונוס נוסף והוא בריאות, אנרגטיות, עירנות ומניעת מחלות עתידיות.
2. פעילות גופנית מאוזנת. כמובן שלא ניתן לוותר על פעילות גופנית, מאחר ופעילות גופנית תורמת בצורה משמעותית לירידה במשקל בפרט ולבריאות בכלל. אין הכוונה בהכרח לשיעורי אירובי, קפיצות או ריצות, אלא גם הליכה עושה את העבודה. הליכה הינה הפעילות הגופנית הזולה, הזמינה והנגישה ביותר. ניתן לעשות אותה בכל זמן ובכל מקום, לבד או עם חברים.
3. דמיון מודרך. הרעבה והתנזרות מרחיקות אותנו מהגוף שלנו מאחר והן לא מספקות לנו צרכים בסיסיים כגון רעב, הנאה מאכילה ועוד. באמצעות הדמיון המודרך תוכלו להתחבר לצרכי הגוף שלכם, תלמדו לאהוב את הגוף שלכם ולקבל אותו כפי שהוא.
לאתר "טבע לי"
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר