מתכון מנצח: פטריות בגריל לכבוד החג

הוד מעלתה לייט,השפית נעם סולד, בספיישל שבועות, עם מתכונים בריאים, טעימים ודלי קלוריות. בואו ללמוד כיצד להכין אספרגוס ונקטרינה בגריל עם שבבי פרמזן
מאת נעם סולד
| 02/06/2006 |
צפיות: 4,754
אספרגוס ונקטרינה בגריל עם שבבי פרמזן. חומרים (ל-6 אנשים): 3 נקטרינות, 24 אספרגוסים , 2 כפות שמן זית, מיץ מלימון וחצי, מלח ופלפל לפי הטעם, 12 שבבים של גבינת פרמזן (6 גרם בערך).

הוראות הכנה: מרתיחים מים ממולחים בסיר גבוה. חותכים את תחתית האספרגוס. קולפים עם קולפן בעדינות את שכבתו הראשונה של גזע האספרגוס. מכינים מים עם קרח בכלי מאורך. כשהמים רתוחים מעמידים את הקבוצה כך שראשם יבצבץ מחוץ למים. חולטים את האספרגוס לכמה שניות עד שצבעם מתכהה ומעבירים אותם מייד למי הקרח. כשהם מתקררים מייבשים אותם ומעבירים אותם למקרר.

חוצים את הנקטרינות ומוציאים את הגלעין. מחממים מחבת ברזל גריל עם שמן הזית על אש גבוהה. מעמידים את בשר הנקטרינה אל מול המחבת כך שיסומנו ומוציאים. שמים את האספרגוסים במחבת עד לחימום קל (מספר שניות) ומורידים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מזלפים מיץ לימון ובעזרת קולפן מורידים מגוש הפרמז'ן שני שבבים למנה ומגישים.

פטריות בגריל ממולאות בבולגרית ופטרוזיליה. חומרים (ל-6 אנשים): 24 פטריות עגולות וטריות מכל סוג שמושג, בצל, 3 שיני שום, שליש צרור פטרוזיליה שטוף ומופרד לעלים, 200 גרם גבינה בולגרית 5%, 2 כפות שמן זית, מיץ מלימון אחד, מלח ופלפל.

הוראות הכנה: מחממים על חום בינוני נמוך מחבת גריל, עם כף שמן .קוצצים דק שום ובצל. מניחים במחבת ומערבבים, כדי שלא ידבקו לתחתית ויתבשלו באופן אחיד. מורידים את רגלי הפטרייה וקוצצים אותן דק יחד עם פטרוזיליה.

כשהשום והבצל משקיפים מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה. ממליחים ומפלפלים. כעבור דקה מורידים מהאש. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות. כשהתמיסה מתקררת מוסיפים את הגבינה ובעזרת כפית ממלאים את ראשי הפטריות. צורבים על מחבת לוהטת עם כף שמן זית את הראשים הממולאים ומגישים.

בתיאבון!

<-@-a href=/Prices.aspx id=tip_button>רוצים לרזות? לחצו כאן
לאתר לטיפול בהשמנת יתר

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר