בשר, זה בטח לא תזונה בריאה

למה התזונה שלנו היום כל כך מדורדרת ואיך עוצרים את זה. למה בשר הוא אחד הדברים הפחות בריאים לגוף ואיך ניתן לחנך ילדים לתזונה נכונה? הכל על החזרה לעקרונות הבריאות במה שאנחנו מכניסים לגוף
מאת ד"ר אביטל סבג-חורש
| 01/04/2006 |
צפיות: 8,431
"אל תאשים את הטבע, הוא עשה את שלו. כעת נותר לך לעשות את שלך" (המשורר מילטון).

במהלך השנים שינתה האנושות את תפישתה הבסיסית לגבי המילה תזונה ומשמעותה. במקום לתת למערכת העיכול להתפתח מתוך הסביבה הטבעית, השפיעה הסביבה על מערכת העיכול, כאשר נתנה מקום נכבד למזונות מעובדים ומתועשים בלי ערך תזונתי, החשוב לגופנו ולבריאותנו.

וכמו שאין הפרדה בין נפש-גוף, כך גם צריכים אנו ללמוד לחזור למקורות ולהבין מדוע כשהגוף בריא אנחנו בריאים גם בנפשנו. ומדוע כשהגוף נחלש ומערכת החיסון נחלשת, אנו נוטים לחלות ורצים לרופאים על מנת שיושיענו.

אנחנו הרופאים של עצמנו, כלל חשוב זה צריך לשנן וליישם ככלל לכל אורך הדרך. ולצד התזונה, בל נשכח את גופנו שזקוק לחילוף חומרים תמידי, כשם שמכונית זקוקה לדלק ושמן בכדי שתוכל לנסוע.

חשוב לזכור: אורך חיים מאוזן, פעילות גופנית, הרפיות-מדיטציות לצד התזונה הם אבני היסוד לדרך חיים נכונה.

הסופר הנרי ג. בילר כתב: "התזונה שבני האדם צורכים כיום, רחוקה מן התזונה הטבעית של האדם לא פחות מאשר הציויליזציה של ימינו רחוקה מן הג'ונגל הפרמיטיבי. אך יש לאדם בן ימנו פחות או יותר אותו כבד ואותה מערכת עיכול כמו שהיו לאבותיו הקדמונים.

כאשר הוא קולט תזונה טבעית, ממלא הכבד שלו את תפקידו ביעילות. כאשר הוא ממלא את כרסו בלחם קלוי, בנקנקיות, בפלפלים חריפים ועוגות, והכול בלווית קפה חזק, אין הכבד שלו מסוגל לעמוד במשימה. הכבד יתמוטט במוקדם או במאוחר, בהתאם לחוסנו המקורי. אולם ההתמוטטות חייבת לבוא.

וכאשר הכבד לא יוכל יותר לסנן ולנטרל את הרעלים המצויים בדם, יאלץ הגוף להשתמש בקו הגנה אחר. הגנה זאת תינתן על ידי בלוטות ההפרשה הפנימית, המשתדלות להפנות את הרעלים אל איברי טיהור אחרים".

ומהו אותו מקור?

מקור האנרגיה מצוי במזונות אשר אנו אוכלים, כל מזון התברך באנרגיה משלו,ולכן אנו צריכים להיות מה שפחות בררנים בהעדפות של מזונות מסוימים ויותר להבין את חשיבות המזון ואיכותו.

המרפאים ג'וליאן סקוט וטרסה ברלו, איבחנו (וגם אני זכיתי להיווכח בכך), שילדים שהינם בררנים באוכל, שאינם אוהבים לאכול, שיעדיפו מזונות מתוקים ומזיקים כמו שוקולד, סוכריות וכו', יהיו בדרך כלל רזים, חיוורים, חסרי אנרגיה, וכתוצאה מכך יסבלו בילדותם המוקדמת מקושי להירדם או לחילופין משינה לא רצופה עם הרבה יקיצות. בחלק מהמקרים אותם ילדים יסבלו מהיפר אקטיביות.

כל זה מסתדר באופן טבעי בעזרת תזונה נכונה אשר תוביל לשקט ורוגע אצל הילד, וגם אצל ההורה שסובל לא פחות ובדרך כלל מגיע לקליניקה לחפש מוצא, כשהוא מותש ועייף וחסר סבלנות כלפי הילד.

החינוך לתזונה נכונה צריך להתחיל מההורים. מאוד קשה לטפל באנשים אשר קיבלו חינוך בבית למזונות מסוימים והורגלו למזונות אלו בלבד (לדוגמא: הרגל של שניצל וצי'פס או נקנקיות ,המבורגר וכו').

לך תסביר להורה כי מאכלים אלו הם בדרך כלל מה שיגרמו להורה ולילד להגיע לרופא עם כאבי בטן, עצירויות וחוסר שקט. מערכת העיכול לא מסוגלת לעכל בצורה תקינה מאכלים אלו, והנזק שנוצר יתבטא מאוחר יותר בסימפטומים מסוג זה.

הצמחוני שולט

לא פעם שמעתי את המושג כי "בשר נותן כוח". אז לידיעתכם, אין אנו זקוקים כלל לבשר ובטח לא לשם יצירת "כוח". התבוננו בחיות הטבע ותבינו כי החיות החזקות הן צמחוניות ומלידה. לדוגמא: פיל, ג'ירפה, דוב, גמל.

ישנן מספיק סיבות מדוע אין אנו צריכים לצרוך בשר לסל המזון שלנו. אחת מהן היא העובדה שחיות מפרישות חומצת שתן לתוך גופן, ולבני האדם חסר את אותו האנזים אשר יודע לפרק את חומצת השתן. חוסר באנזים זה מוביל אותנו לחשיפה לרעלים מזיקים לגופנו בעקבות אכילת הבשר.

ולאלו שמכם הרוצים לשמור על גזרתם, כדאי שתדעו שהבשר דורש כמות עצומה של אנרגיה מגופנו לשם עיכולו והופך את תהליך ההרזיה לקשה יותר. זאת היות שהמעיים של החיות הטורפות ארוכים פי שלוש מאורך גופן ומתוכננת לקלוט כמות אוכל גדולה יותר אשר נוטה להירקב במהירות.

ואילו המעיים שלנו ארוכים פי 12 מאורך גופנו, וזאת בכדי שכל החומרים ימוצו לתפקידיהם החיונים בגופנו. חשבתם מה קורה בחודשי הקיץ החמים והלחים בארצנו, אילו היינו משאירים בשר מחוץ למקרר למשך שמונה שעות?

חישבו שבשר זה שהינכם אוכלים שוהה בקיבתכם לפחות שמונה שעות, בטמפרטורה של חום גוף קבועה שמגיעה בממוצע ל-36.5. בדרך כלל, לאחר שאני משמיעה נתונים אלו למטופלי הם מגיבים בזעזוע עמוק: "איך הם אכלו עד היום בשר".

עדיין, במיוחד לאמהות מציקה העובדה "בשר חיוני לילד ואם לא בשר אז מה נאכל?" או "ומה עם הוויטמינים אשר מצויים בבשר?" אז יש לי חדשות בשבילכן: בירקות, בפירות, בדגנים ובקטניות יש את כל הויטמינים הדרושים לגוף האדם בכדי שיוכל לתפקד ולשמור על בריאותו הנפשית והפיזית.

תחליפי בשר ניתן למצוא במוצרי הסויה - קטניה עתירת חלבונים ותכולה גבוהה של סידן, זרחן, אשלגן, וחומצות אמינו וויטמינים. רופאי נשים ממליצים היום לנשים בגיל המעבר, אשר לא מקבלות יותר את הווסת, לאכול מוצרי סויה ובמיוחד גבינת סויה - "טופו". היום משתמשים בטופו בהרבה מאוד מקומות כתחליף לבשר וגבינות.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד