סוכרת: מניעת המחלה בדרכים טבעיות

סוכרת היא מחלה הנגרמת בשל ויסות לקוי של הגלוקוז בדם. תזונה נכונה וצמחי מרפא יכולים למנוע את המחלה ולהקל על התסמינים שלה
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית
| 28/11/2018 |
צפיות: 4,331
דירוג: 3.9 מתוך 22 הצבעות
התקבלו 22 דירוגים בציון ממוצע 3.9 מתוך 5
בעולם המערבי, מחלת הסוכרת הפכה למגיפה ואחוז החולים בה רק הולך וגדל. לפי ארגון הבריאות העולמי, נכון ל-2009 ישנם יותר מ-220 מיליון אנשים החולים בסוכרת. הארגון מעריך כי כחצי מחולי הסוכרת בעולם כלל לא מאובחנים וכי עד 2030 מספר החולים במחלה יכפיל את עצמו. מקסיקו וארצות הברית מדורגות במקומות הראשונים של מספר החולים בסוכרת עם 10% מהאוכלוסייה מאובחנים במחלה וישראל מדורגת במקום התשיעי כש-6.5% מהאוכלוסייה סובלים מממנה.

למידע נוסף היכנסו לפורום:
פורום נטורופתיה ותזונה

סוכרת סוג 1 לעומת סוכרת סוג 2

ישנם שני סוגים של סוכרת, שניהם מאופיינים ברמות גבוהות של סוכר בדם עקב בעיה בקליטת אינסולין או בשל חוסר הפרשה של אינסולין של תאי הבטא שבלבלב. עודף הסוכר בדם גורם לנזק בתאים ולשיבוש התפקוד התקין של הגוף. סוכרת שאינה מטופלת כראוי עלולה להוביל לסיבוכים רבים, כמו פגיעה בכליות, טרשת עורקים, פגיעה עצבית, פגיעה בראייה עד כדי עיוורון ופצעים שאינם מחלימים.

סוכרת סוג 1 – בעבר כונתה "סוכרת נעורים" משום שלרוב היא נותנת אותותיה בילדות או בגיל ההתבגרות. סוג זה של סוכרת נחשב למחלה אוטואימונית שבה מערכת החיסון תוקפת את תאי הגוף, ובמקרה זה היא הורסת את תאי הבטא בלבלב אשר תפקידם להפריש את האינסולין שמווסת את הסוכר שבדם. החולים בסוכרת סוג 1 תלויים באינסולין ממקור חיצוני כדי לחיות. ברוב המקרים הגורם למחלה הוא גנטי.

סוכרת סוג 2 – הסוג הנפוץ יותר של המחלה והוא יכול להתפרץ בכל גיל. לעומת סוכרת סוג 1, בסוג זה של המחלה תאי הבטא בלבלב תקינים, אך התאים בגוף פיתחו תנגודת אינסולין אשר מונעת את הוויסות של הסוכר וכך נותרות רמות גבוהות של סוכר בדם. סוכרת הריון נכנסת גם כן תחת הקטגוריה הזו. אמנם נטייה גנטית יכולה להעלות את הסיכויים לחלות במחלה, אך אורח חיים לקוי הוא הגורם העיקרי להתפתחות של סוכרת סוג 2 –

עודף משקל – להשמנה יש קשר ישיר עם אי סבילות לאינסולין.

תזונה לקויה – מזון עתיר שומן ודל בסיבים ובפחמימות מורכבות מגביר את הסיכויים להתפתחות המחלה.

מחסור בכרום – מינרל אשר חיוני לפעילות של האינסולין בגוף, מחסור ממנו יכול לתרום להתפתחות של סוכרת.

חוסר פעילות גופנית – בזמן מאמץ גופני נוצרים קולטנים אשר משפרים את קליטת האינסולין. כמו כן, פעילות גופנית מעודדת ירידה במשקל.

מתח נפשי – כשהגוף שרוי תחת לחץ הוא מפריש הורמונים, ובהם אדרנלין וקורטיזול. אלה גורמים לשחרור סוכר מהכבד וחלה עלייה ברמת הסוכר בדם. אצל אנשים השרויים תחת לחץ כרוני ממושך ישנן רמות גבוהות של סוכר בדם אשר עלולות לגרום בסופו של דבר לסוכרת.

התסמינים ההתחלתיים של המחלות הסוכרת הם צמא מוגבר והטלת שתן מרובה. בשלבים מתקדמים יותר התסמינים הם תשישות, זיהומים, ראייה מטושטשת, מחלות חניכיים והחלמה איטית של פצעים. בסוכרת סוג 1 התסמינים בולטים יותר לעין והם כוללים גם ירידה ניכרת במשקל. בסוכרת סוג 2 התסמינים מתפתחים לאט ובהדרגתיות.

טיפול טבעי נגד סוכרת

הדרך הטובה ביותר להימנע מסוכרת היא לשמור על משקל תקין ועל פעילות גופנית סדירה. נוסף על כך, יש להקפיד על תזונה נכונה הכוללת מאכלים בעלי ערך גליקמי נמוך אשר מעלים את הסוכר שבדם באופן מתון. על כן, יש להרכיב את התפריט מירקות, מדגנים מלאים כמו שיפון, גריסים, קינואה ואורז מלא; מקטניות כמו סויה, עדשים ושעועית ומפירות כמו אגס, תפוח ואשכולית. אלה מכילים ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון אשר מנטרלים רדיקלים חופשיים ומעודדים את חילוף החומרים בגוף.

כמו כן, יש לשלב בתפריט מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים, כמו פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים. מאכלים אלה מסייעים להוריד הן את הסוכר שבדם והן את השומנים שבדם והם מספקים תחושת שובע לזמן ממושך. מומלץ לצרוך באופן קבוע מאכלים ותבלינים אשר מסייעים להוריד את רמות הסוכר בדם, ובהם שום, בצל, כורכום, חילבה, קינמון, סטיביה, גריסים ושעועית לבנה. יש להוסיף גם חומצות שומן חיוניות אשר מטיבות עם תאי הגוף ומפחיתות את מדדי הדלקת. חומצות אלה מצויות במאכלים כמו שקדים, אגוזים, שמן זית ודגי ים צפוני ובהם מקרל, סלמון והליבוט.

נוסף על כך, יש להפחית ככל הניתן אכילה של מאכלים עם ערך גליקמי גבוה אשר מעלים במהירות את הסוכר שבדם. מאכלים אלה כוללים, מאפים, סוכר לבן, קמח לבן ותפוחי אדמה. כמו כן, יש להימנע ממזון מעובד ותעשייתי כמו נקניקיות, חטיפים ודגני בוקר, אלה רוויים בסוכר, בשומנים ובחומרים משמרים. חלבונים מן החי מכילים חומצה ארכידונית אשר מעודדת תהליכים דלקתיים בגוף. משכך, מומלץ להימנע מבשר, מביצים וממוצרי חלב. ממתיקים מלאכותיים, על סוגיהם השונים, גורמים לעלייה של רמות הסוכר בדם וכך גם להשמנה. גם מאלכוהול יש לצרוך כמה שפחות, זאת משום שלעומת מרכיבי מזון אחרים, הוא מתפרק בכבד ללא תלות באינסולין ועודף ממנו הופך לשומן ולא לגלוקוז. יתרה מכך, האלכוהול חוסם את שחרור הגלוקוז מהכבד וכך הוא מפריע לפעילות של ההורמונים המתנגדים לאינסולין. משכך, כאשר שותים אלכוהול על בטן ריקה הוא יכול לגרום להיפוגליקמיה.

כדי לסייע לגוף בהורדה של רמות הסוכר בדם אפשר להשתמש בצמחי מרפא שונים כשהיעילים ביותר הם הג'ימנמה והפאסוצ'קה. הג'ימנמה (Gymnema sylvestre) מסייע לשיקום הפעילות של תאי הבטא בלבלב, כך הוא מעודד הפרשת אינסולין מהלבלב אשר הכרחית לוויסות הסוכר בדם. כמו כן, הוא מדכא את החשק למתוק. הפאסוצ'קה (PASUCHACA) הוא צמח אשר מייעל את ספיגת הגלוקוז בתאים וכך הוא מסייע לאיזון רמות הסוכר בדם.

על מנת לבדוק מה המזונות המתאימים ביותר לכל אחד באופן אישי על פי חיידקי המעיים, ניתן לעשות בדיקת צואה בחברת DAYTWO. ניתן לפנות אלי להדרכה ולקבלת קוד הנחה.

סיגל ברנר – נטורופתית (N.d), רפלקסולוגית, אירידולוגית והרבליסטית קלינית (CI.H)

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר אסנת רזיאל
    ד"ר אסנת רזיאל
    טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד