כיצד מזון משפיע על עור הפנים?

עור הפנים מושפע באופן ישיר מהמזון שאוכלים, לכן הקפדה על אכילת מזונות בריאים והימנעות מסוכרים וממזון מעובד יתרמו לשמירה על עור פנים זוהר ונטול קמטים
סיגל ברנר- נטורופתיה ורפואה טבעית
| 11/11/2018 |
צפיות: 4,037
דירוג: 4.7 מתוך 9 הצבעות
התקבלו 9 דירוגים בציון ממוצע 4.7 מתוך 5
המחזאי והסופר ג'ורג' ברנרד שו צדק כשאמר "אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה", משום שמה שמכניסים לגוף ניכר גם בנראות שלו. העור הוא למעשה מראה של הבריאות הפנימית של הגוף והדרך היעילה ביותר להשיג עור פנים זוהר הוא להזין אותו מבפנים, ככל שהאוכל שאוכלים מזין ובריא יותר, כך העור נראה טוב יותר, ותזונה לקויה באה לידי ביטוי בעור הפנים.

תזונה טובה היא כזו אשר כוללת את כל אבות המזון, לרבות פירות וירקות, קטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים וחומצות שומן. תזונה לקויה היא כזו אשר כוללת בעיקר מזון מעובד המכיל צבעי מאכל וחומרים משמרים. נוסף על כך, תזונה עתירת סוכרים משפיעה גם כן על העור ולא בכדי אקנה מכונה "הסוכרת של העור". הסיבה לכך היא שריבוי סוכרים פוגע בקולגן ובאלסטין – הסיבים אשר שומרים על העור גמיש ומתוח.

יש לכם שאלות? היכנסו לפורום:
פורום נטורופתיה ותזונה

ויטמינים לשיפור מראה העור

אם כן, נוסף להימנעות ממאכלים שמזיקים לעור הפנים, ישנם כמה ויטמינים ומינרלים שחיוניים לעור ויכולים לסייע בשיקום שלו –

ויטמין C – ויטמין C אחראי, בין היתר, לייצור קולגן. כאמור, הקולגן שומר על הגמישות של העור והוא מקנה לו נפח ומראה צעיר. מחסור בקולגן הוא הסיבה העיקרית להיווצרות קמטים. ויטמין C מצוי בפירות כמו תות, קיווי, דובדבנים ופירות הדר ובירקות כמו עגבניות ופלפלים.

ויטמין A – ויטמין A שומר על עור רך וגמיש, הוא מעודד ייצור של תאי עור חדשים ומשמש כנוגד חמצון אשר מגן על התאים שבגוף מפני רדיקלים חופשיים. בצורתו הטבעית הוויטמין מצוי במזון מן החי כמו כבד, חמאה, חלמון ביצה ושמן דגים. אפשר לצרוך את הוויטמין גם ממזון מן הצומח המכיל בטא קרוטן אשר בתוך הגוף הופך לוויטמין A. בטא קרוטן מצוי בפירות ובירקות שצבעם כתום וצהוב, כמו גזר, תפוז, משמש, מנגו, דלעת, תפוז, בטטה ואפרסמון. אפשר למצוא אותו גם בירקות שצבעם ירוק כהה כמו תרד, פלפל, ברוקולי ופטרוזיליה.

ויטמין B – ויטמין B הוא קבוצה של ויטמינים הפעילים בתהליכים המטבוליים של הגוף והם חיוניים לשמירה על בריאות הגוף בכלל ועל בריאות העור בפרט. ויטמינים מקבוצת B מצויים בירקות כמו נבטים ועלים ירוקים, בפירות כמו אגס, תפוח ופפאיה, בדגנים מלאים כמו קינואה, אורז מלא, גריסים ושיבולת שועל ובקטניות כמו עדשים, שעועית מאש ופולי סויה.

אבץ – אבץ הוא סוג של מינרל אשר לו תפקידים שונים בתהליכי הגוף, לרבות הליך ייצור הקולגן. משכך, אבץ חיוני לבריאות של העור, של השיער ושל הציפורניים ומחסור שלו עלול להוביל לבעיות עור. אבץ מצוי במזונות מ החי, ובהם בשר, ביצים ומוצרי חלב וכן במזונות מן הצומח כמו זרעים, אגוזים, טחינה, חומוס, שעועית, עדשים ובמיוחד גרעיני דלעת. כמו כן, אפשר לקבל אבץ גם מאכילה של דגנים כמו דוחן, שיפון, קינואה, חיטה מלאה ושיבולת שועל.

אומגה 3 לשמירה על לחות העור

חומצות שומן חיוניות – אומגה 3 ואומגה 6 הן חומצות שומן חיוניות אשר תורמות ללחות של העור, הן מרככות אותו, משפרות את הנראות שלו ומאיצות החלמה של מחלות עור שונות. הגוף אינו מייצר את חומצות השומן הללו ולכן יש לצרוך אותן ממקור חיצוני. יש חשיבות באיזון בין שתי החומצות, אומגה 6 מצויה במזונות רבים ולכן יש להקפיד במיוחד לאכול מאכלים המכילים אומגה 3. אומגה 3 מן החי מצויה בעיקר בדגים מהים הצפוני כמו סלמון, טונה וסרדינים ובמזונות מן הצומח כמו מרווה, אגוזי מלך וזרעי פשתן.

מים – מים חשובים לשמירה הן על הלחות של העור והן על הגמישות שלו. משכך, צריך להקפיד לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום. צבע השתן נותן אינדיקציה לכמות המים שבגוף, הצבע הרצוי הוא צהבהב, לא כהה מדי ולא שקוף.

סיגל ברנר – נטורופתית (N.d), רפלקסולוגית, אירידולוגית והרבליסטית קלינית (CI.H)

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר