יש לכם שאלות? היכנסו לפורומים:
פורום ברית מילה
פורום ברית מילה רפואית, רופא מוהל
ישנם גורמים רבים אשר יכולים להגביר את הסיכויים לדימום לאחר הברית –
1. מחלת קרישה
2. ילד גדול בגיל ובמשקל
3. הליך שהסתבך בזמן ביצוע הברית
4. גורם ההפתעה שלא ניתן לצפות מראש
ישנה חשיבות גדולה לזיהוי המוקדם של הדימום, של הגורם לו ואף יותר מכך, למהירות הטיפול בבעיה.
כאשר אני מבצע את טקס המילה, לפני שאני משחרר את ההורים לשלום, אני מקפיד על בדיקה חוזרת ונשנית של מצב הילד ומוודא כי אין דימום. כמו כן, ההורים מקבלים הנחיות ברורות ומדויקות על דרך ההתנהלות בשעות הראשונות לאחר ההליך והוראות נפרדות שיש לבצען עד פגישת הביקורת.
הבדל בין כתמי דם לדימום אקטיבי אחרי ברית
בהוראות אלה ישנן הגדרות מדויקות לזיהוי הסימנים הראשונים לדימום – הסבר על ההבדל בין כתמי דם, אשר הינה תופעה שכיחה לאחר ברית מילה שאינה מהווה בעיה, לבין דימום אקטיבי אשר מתבטא בטפטוף דם פעיל. בשעתיים הראשונות לאחר הברית אני מחייב את ההורים לפתוח את הטיטול בכל חצי שעה כדי לבצע בדיקה – קרי להסתכל על אזור הברית ובחיתול, וכך אפשר לאתר סימנים התחלתיים של דימום, ואם ישנו חשש ולו הקטן ביותר, אני דורש מהם שיתקשרו אלי.
לפעמים הורה יכול להילחץ מעצם הופעת כתם ולכן אני תמיד ממליץ לשלוח אלי תמונה של אזור הברית ושל הכתם על מנת להרגיע. במידה ויש את הספק הקטן ביותר, אני דורש מההורים להגיע לבדיקה מיד.
במקרה של דימום לאחר ברית מילה אין זמן להתלבטות, זהו מצב שדורש טיפול במידי. מהירות הזיהוי והתגובה של עצירות הדימום היא גורם מכריע אשר משפיע על הפתרון לבעיה. זיהוי מוקדם וטיפול מהיר יבטיחו החלמה מהירה ללא סיבוכים וללא סכנות מיותרות.
למזלנו- דימום לאחר הברית אינו שכיח!!
בריאות שלמה ומזל טוב
ד"ר שלמה סטיב ג'קסון – נוירוכירורג מומחה ומוהל מוסמך מטעם הרבנות הראשית לישראל
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר