תזונה וסוג דם

סוג הדם משפיע על הבריאות ועל הנטייה למחלות של כל אדם, תזונה המותאמת לסוג הדם יכולה לחזק את הגוף ולהפחית את הסיכויים לחלות במחלות
| 31/01/2018 |
צפיות: 1,082
דירוג: 4.7 מתוך 8 הצבעות
התקבלו 8 דירוגים בציון ממוצע 4.7 מתוך 5
סוג הדם הוא חלק מהגנטיקה שלנו ומועבר לנו בתורשה.

בתחילת המאה העשרים קארל לנדשטיינר חוקר אוסטרי, מזהה סוכרים שונים (אנטיגנים) על כדוריות הדם האדומות, הוא מערבב תאי דם של אנשים שונים ומגלה תופעה מעניינת: לפעמים יש אגלוטינציה (הצמתה של תאי דם) ולפעמים לא, מבין שההצמתה מתרחשת כאשר אנטיגן פוגש נוגדן המכוון נגדו!
על זיהוי מערכת הדם A,B,O יקבל פרס נובל ב- 1930.

זה גילוי אדיר, אפשר להתאים עירויי דם בלי לפחד מאגלוטינציה של הדם.

רוצים לדעת עוד? היכנסו לפורום:
פורום תזונה טבעית

הקשר בין סוג דם למחלות

עם הגילוי גוברת ההתעניינות על קשרים אפשריים בין סוג דם לבין מצבי בריאות וחולי, בין סוג דם לאישיות, בין סוג דם לנפש, בין סוג דם למזונות.
מחקרים מתבצעים על אוכלוסיות גדולות ומגלים כל מיני תופעות מרתקות, לדוגמה מצאו שכיחות גבוהה של אולקוס אצל נושאי סוג דם O (ב- 1936) ושכיחות מוגברת של סרטן הקיבה אצל נושאי סוג דם A (ב- 1958).

מוקדם יותר בניסוי על בעלי בחיים, מוצאים שדמם של בעלי חיים שונים מגיבים שונה למזונות. חומר- אגלוטינין - שנמצא בשעועית גורם להצמתה של הדם אצל חלק מהם.

ב- 1945 ד"ר ווליאם בויד מגלה את התגובה הספציפית של סוגי דם שונים לאגלוטינים במזון. הוא קורה לחומר לקטין. הוא מצא 200 לקטינים. היום ידועים 600 לקטינים במזון (חומר חיסון לצמח מפני מזיקים).

1960, ג'יימס ד'אדמו, רופא ונטורופת, ממליץ למטופליו על תזונה צמחונית דלת שומן ושם לב שמצבם של חלק משתפר, של חלק לא משתפר, ומצבם של חלק מחמיר.

הוא מחפש מפתח להבנת ההבדל בתגובה השונה. במשך עשרים שנה מתעד אלפי מקרים ומוצא הבדלים מובהקים בין בעלי סוג דם שונים. בעלי סוג דםA שגשגו על תזונה צמחונית, בעלי O חשו טוב עם תזונה עשירה בחלבון מהחי, ובעלי סוג B הרגישו טוב עם מוצרי חלב! הוא מפרסם את תצפיותיו, זה לא ממש מעניין מישהו.

משך עשרות שנים נעשים מחקרים במרכזים שונים בעולם, יש פרסומים רבים על סוג דם והשפעותיו, אך הם ספורדיים. אין קשר ביניהם.

מי שיאסוף את כל המחקרים מתהום הנשייה. הוא סטודנט לנטורופתיה, ד'אדמו הבן.
לעבודת הגמר פיטר ד'אדמו בוחר לבדוק את נושא הקשר בין סוג דם לתזונה ובריאות. הוא נדהם משפע המחקרים והמידע המתגלה לעיניו, מפרסם מאמר עם סקירת ספרות מקיפה בנושא, כותב דוקטורט על תזונה לפי סוג דם וכן עורך מחקר על תגובת סוגי דם ללקטינים. ובשנת 2000 פרסם ספרי הדרכה לציבור הרחב. האנשים שאמצו את השיטה ראו שיפור גדול במצבם. הספר הפך לרב מכר בינלאומי. ניו יורק טיימס מדרג אותו כאחד מעשרת הספרים המשפיעים ביותר במאה ה-20 בתחום הבריאות והתזונה.

אף על פי כן הממסד הרפואי, דיאטנים ואפילו נטורופתים דחו את השיטה על פי סוג דם בטענה שאינה מוכחת מדעית. ההתנגדות נבעה מחוסר ההבנה בתפקיד של סוג הדם בטיפול התזונתי ועד כמה הוא נתון חיוני להבנת הצרכים של המטופל.

בעשור האחרון של המאה העשרים יצא לדרך פרויקט הגנום האנושי, מאמץ בינלאומי למפות את שני ביליון הנוקליאוטידים המרכיבים את הדנ"א, הגן ABO מתגלה כסמן גנטי חשוב המשחק תפקיד משמעותי בתפקוד תאי תקין (פרסום 2001).

גן ABO נמצא על כרומוזום 9, גנים הנמצאים בסמיכות נוטים לעבור בתורשה יחדיו, זה נקרא תאחיזה גנטית, לדוגמה כאשר גן 'נושא מחלה' נמצא בתאחיזה לגן ABO, ניתן לצפות איזה סוג דם יהיה בסיכון מוגבר למחלה מסוימת. קצב קרישת הדם (A- איטי, O מהיר), יכולת עיכול חלבון, יכולת פירוק שומן, הן בין התכונות המופיעות בתאחיזה גנטית. לכך השלכות מרחיקות לכת על מניעה של מחלות.

לסוג הדם תתי סוגים, הידוע ביותר הוא נוכחות או העדר RH .מעט ידוע עד כה על השפעתו על התזונה.

סוכרים הם חלק ממערכת החיסון

נתון אחר, סטאטוס ההפרשה, הנמצא על כרומוזום 19 ומועבר באופן עצמאי בתורשה, הוא נתון חשוב לטיפול בתזונה על פי סוג דם.
אצל רוב האנשים, אפשר למצוא את הסוכרים לסוג דם לא רק על תאי דם אלא גם בריריות ובנוזלי הגוף (רוק, זיעה, דמעות, וגינה) הסוכרים המופרשים חשובים בהגנה על גוף, הם חלק ממערכת החיסון.

לאנשים שאינם מפרישים, כ-15% מהאוכלוסייה, יש סיכונים בריאותיים מיוחדים, הם פגיעים יותר ללמיקרו-אורגניזמים, למזונות אלרגיים וללקטינים. צריך להביא זאת בחשבון כאשר ננסה להתאים את התזונה למטופל "לא מפריש".

תזונה לפי סוג דם היא שיטה שמכירה בהבדלים בין בני אדם, היא חלק של תפיסה הולכת וגוברת בהכרה שכל אדם הוא ייחודי לא רק במראהו, בדעותיו, ברגשותיו, אלא גם בפיזיולוגיה שלו.
הייחוד הגנטי-ביולוגי שלנו גורם לכך שתפריט מסוים עשוי להיטיב עם אדם אחד ולהזיק לאחר.
סוג הדם וסטאטוס ההפרשה הם חלק מהגנטיקה שלנו, הם מהווים מפתחות להתאמה של המזון.
אין תזונה נכונה, יש תזונה מותאמת אישית, השיטה לפי סוג דם מאפשרת לעשות בחירות נכונות יותר עבור המטופל.

תזונה נכונה היא הבסיס לבריאות איתנה

כשליש מהמזונות שאנו אוכלים מכילים לקטינים, (חלבונים עם שיניים מסוכרות). לקטינים במזון אחראים על נזקים בגוף שלנו כאשר אינם מתאימים לסוג הדם שלנו, הם גורמים בעיקר נזק למערכת העיכול. מערכת עיכול לא מאוזנת עלולה לגרום לשרשרת בעיות בריאות.

למזלנו מערכת החיסון מטפלת ביעילות ומונעת לרוב את הכניסה של לקטין מזיק למחזור הדם.
יש אנשים רגישים יותר ללקטינים ויש פחות.

לא כל הלקטינים מזיקים באותה עוצמה, לאנשים צעירים ובריאים נמליץ להימנע מלקטינים מזיקים במיוחד, ולהרבות במזונות מועילים. אין צורך לצמצם את מגוון המזון ללא צורך.

אנשים מבוגרים, נשים הרות ומיניקות, אנשים עם קשת רחבה של סימפטומים (עייפות, חוסר ויטליות, כאבי ראש, כאבי פרקים, השמנה, בעיות עיכול,.) שמאמצים את שיטת סוג הדם כאורח חיים חווים מהר מאד שיפור מדהים בהרגשתם ותפקודם.

לחולים במחלות לב, סרטן, סכרת, מחלות אוטואימוניות וכדומה, נתאים את התזונה על פי סוג דם באופן ספציפי לכל מחלה. אימוץ מדוקדק בתזונה מותאמת אישית יביא לשיפור גדול במצבם.
תזונה מתאימה היא בסיס לבריאות איתנה, כמובן, לא לבד, תנועה, תעסוקה, סביבת עבודה נעימה, ניהול סטרס, מנוחה מספקת, חברה, חשיבה חיובית, הומור, ביטוי רגשות ועוד, הם כולם מרכיבים הכרחיים לבריאות אופטימאלית.

כנטורופתית ומטפלת ברפואה משלימה אני קודם כל רואה את האדם שלפני. אני שומעת מה מציק לו ומה הוא אוהב, יחד עם זאת נתון סוג הדם הוא הכרחי מבחינתי ואני משלבת אותו בצורה מושכלת על מנת לעזור למטופל לעשות את הבחירות הנכונות ביותר.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

רוצים לרדת במשקל? אתם צריכים יותר מכוח רצון
| 06/11/2018 |
צפיות: 301
כוח רצון הוא הכרחי כדי לדבוק בדיאטה ולהוריד במשקל, אך לא די בכך. הדרך הנכונה היא למצוא תזונה שתספק את כל הצרכים
קרא עוד
עלייה במשקל בזמן הדיאטה – דווקא סימן חיובי
| 18/10/2018 |
צפיות: 746
עלייה במשקל בעיצומה של דיאטה עלולה להיות מתסכלת ולהוביל למפח נפש. אך יש להסתכל על המכשול כהזדמנות לחזור לתלם ולהכניס דברים לפרופורציות
קרא עוד
דיאטה והתייחסות לעודף משקל – שינויים בגישה ולאן מתקדמים?
| 15/08/2018 |
צפיות: 356
כמו שאין דיאטת קסם שהופכת אותנו לרזים בן רגע אין תפריט אחד שמתאים לכולם. שינוי בתפיסת הדיאטות והתאמתן לכל אדם לפי צרכיו הם המפתח לירידה בריאה ונכונה במשקל
קרא עוד
אמריקה מאוהבת: דיאטת 'דיי-טו'
מאת מערכת BeOK
| 13/08/2018 |
צפיות: 685
מחקר שהתפרש על פני חמש שנים העלה ממצאים משמעותיים שתרמו להמצאת דיאטה חדשה, כזו המתאפיינת בשינויים מרחיקי לכת שלא דומים למה שאתם מכירים. ויש גם פאנץ' קטן: אולי תוכלו להתפנק על מתוקים או פחמימות כחלק מן התפריט הדיאטטי החדש. הכירו את הפיתוח הישראלי שנולד במכון ויצמן וכבש את לב האמריקאים
קרא עוד
לרזות בקיץ: איך לשמור על הדיאטה בחודשים החמים?
| 01/08/2018 |
צפיות: 404
הקיץ מסמן את מתקפת הדיאטות, אך העונה החמה מביאה עמה מכשולים שונים שיכולים לחבל בירידה במשקל. כדאי לשמור על דיאטה נכונה ומאוזנת כדי להכיר את המכשולים ולשים לב אליהם
קרא עוד
נטייה להשמנה: כיצד לנצח את הגנטיקה?
| 11/07/2018 |
צפיות: 855
עודף משקל יכול לגרום לתחושת מסכנות וקיפוח, בעיקר אם הוא נובע מנטייה להשמנה, אך התגברות על תחושות אלה ושינוי הגישה הם המפתח לדיאטה מוצלחת
קרא עוד
התחלת דיאטה? כל מה שחשוב בהליך הירידה במשקל
| 25/06/2018 |
צפיות: 898
אי אפשר להוריד במשקל ללא מאמץ, אך בשמירה על כמה כללים אפשר להקל על ההליך ואפילו ליהנות ממנו
קרא עוד
תזונה וגיל המעבר: כיצד מזון משפיע על גיל המעבר?
מאת מערכת BeOK
| 07/06/2018 |
צפיות: 933
גיל המעבר הוא תקופה בלתי נמנעת שעוברת כל אישה, אך חוקרים מצאו כי מאכלים מסוימים יכולים לעכב אותו בעוד מאכלים אחרים יכולים לגרום להקדמה שלו
קרא עוד
תזונה צמחונית לילדים
| 24/05/2018 |
צפיות: 622
תזונה בריאה לילד צמחוני לא צריכה להיות מטלה קשה מדי, הקפדה על כמה כללים פשוטים תקנה נחת להורה המודאג
קרא עוד
הרעלת חלבון: נזקים בריאותיים של עודף חלבון
מאת מערכת BeOK
| 14/05/2018 |
צפיות: 1,261
חלבון הוא רכיב תזונתי אשר הכרחי לתפקוד הגוף. עם זאת, כמות יתרה של חלבון בשילוב מיעוט של פחמימות ושל שומנים עלול להוביל להרעלת חלבון
קרא עוד