תזונה וסוג דם

סוג הדם משפיע על הבריאות ועל הנטייה למחלות של כל אדם, תזונה המותאמת לסוג הדם יכולה לחזק את הגוף ולהפחית את הסיכויים לחלות במחלות
| 31/01/2018 |
צפיות: 436
דירוג: 4.6 מתוך 3 הצבעות
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע 4.6 מתוך 5
סוג הדם הוא חלק מהגנטיקה שלנו ומועבר לנו בתורשה.

בתחילת המאה העשרים קארל לנדשטיינר חוקר אוסטרי, מזהה סוכרים שונים (אנטיגנים) על כדוריות הדם האדומות, הוא מערבב תאי דם של אנשים שונים ומגלה תופעה מעניינת: לפעמים יש אגלוטינציה (הצמתה של תאי דם) ולפעמים לא, מבין שההצמתה מתרחשת כאשר אנטיגן פוגש נוגדן המכוון נגדו!
על זיהוי מערכת הדם A,B,O יקבל פרס נובל ב- 1930.

זה גילוי אדיר, אפשר להתאים עירויי דם בלי לפחד מאגלוטינציה של הדם.

רוצים לדעת עוד? היכנסו לפורום:
פורום תזונה טבעית

הקשר בין סוג דם למחלות

עם הגילוי גוברת ההתעניינות על קשרים אפשריים בין סוג דם לבין מצבי בריאות וחולי, בין סוג דם לאישיות, בין סוג דם לנפש, בין סוג דם למזונות.
מחקרים מתבצעים על אוכלוסיות גדולות ומגלים כל מיני תופעות מרתקות, לדוגמה מצאו שכיחות גבוהה של אולקוס אצל נושאי סוג דם O (ב- 1936) ושכיחות מוגברת של סרטן הקיבה אצל נושאי סוג דם A (ב- 1958).

מוקדם יותר בניסוי על בעלי בחיים, מוצאים שדמם של בעלי חיים שונים מגיבים שונה למזונות. חומר- אגלוטינין - שנמצא בשעועית גורם להצמתה של הדם אצל חלק מהם.

ב- 1945 ד"ר ווליאם בויד מגלה את התגובה הספציפית של סוגי דם שונים לאגלוטינים במזון. הוא קורה לחומר לקטין. הוא מצא 200 לקטינים. היום ידועים 600 לקטינים במזון (חומר חיסון לצמח מפני מזיקים).

1960, ג'יימס ד'אדמו, רופא ונטורופת, ממליץ למטופליו על תזונה צמחונית דלת שומן ושם לב שמצבם של חלק משתפר, של חלק לא משתפר, ומצבם של חלק מחמיר.

הוא מחפש מפתח להבנת ההבדל בתגובה השונה. במשך עשרים שנה מתעד אלפי מקרים ומוצא הבדלים מובהקים בין בעלי סוג דם שונים. בעלי סוג דםA שגשגו על תזונה צמחונית, בעלי O חשו טוב עם תזונה עשירה בחלבון מהחי, ובעלי סוג B הרגישו טוב עם מוצרי חלב! הוא מפרסם את תצפיותיו, זה לא ממש מעניין מישהו.

משך עשרות שנים נעשים מחקרים במרכזים שונים בעולם, יש פרסומים רבים על סוג דם והשפעותיו, אך הם ספורדיים. אין קשר ביניהם.

מי שיאסוף את כל המחקרים מתהום הנשייה. הוא סטודנט לנטורופתיה, ד'אדמו הבן.
לעבודת הגמר פיטר ד'אדמו בוחר לבדוק את נושא הקשר בין סוג דם לתזונה ובריאות. הוא נדהם משפע המחקרים והמידע המתגלה לעיניו, מפרסם מאמר עם סקירת ספרות מקיפה בנושא, כותב דוקטורט על תזונה לפי סוג דם וכן עורך מחקר על תגובת סוגי דם ללקטינים. ובשנת 2000 פרסם ספרי הדרכה לציבור הרחב. האנשים שאמצו את השיטה ראו שיפור גדול במצבם. הספר הפך לרב מכר בינלאומי. ניו יורק טיימס מדרג אותו כאחד מעשרת הספרים המשפיעים ביותר במאה ה-20 בתחום הבריאות והתזונה.

אף על פי כן הממסד הרפואי, דיאטנים ואפילו נטורופתים דחו את השיטה על פי סוג דם בטענה שאינה מוכחת מדעית. ההתנגדות נבעה מחוסר ההבנה בתפקיד של סוג הדם בטיפול התזונתי ועד כמה הוא נתון חיוני להבנת הצרכים של המטופל.

בעשור האחרון של המאה העשרים יצא לדרך פרויקט הגנום האנושי, מאמץ בינלאומי למפות את שני ביליון הנוקליאוטידים המרכיבים את הדנ"א, הגן ABO מתגלה כסמן גנטי חשוב המשחק תפקיד משמעותי בתפקוד תאי תקין (פרסום 2001).

גן ABO נמצא על כרומוזום 9, גנים הנמצאים בסמיכות נוטים לעבור בתורשה יחדיו, זה נקרא תאחיזה גנטית, לדוגמה כאשר גן 'נושא מחלה' נמצא בתאחיזה לגן ABO, ניתן לצפות איזה סוג דם יהיה בסיכון מוגבר למחלה מסוימת. קצב קרישת הדם (A- איטי, O מהיר), יכולת עיכול חלבון, יכולת פירוק שומן, הן בין התכונות המופיעות בתאחיזה גנטית. לכך השלכות מרחיקות לכת על מניעה של מחלות.

לסוג הדם תתי סוגים, הידוע ביותר הוא נוכחות או העדר RH .מעט ידוע עד כה על השפעתו על התזונה.

סוכרים הם חלק ממערכת החיסון

נתון אחר, סטאטוס ההפרשה, הנמצא על כרומוזום 19 ומועבר באופן עצמאי בתורשה, הוא נתון חשוב לטיפול בתזונה על פי סוג דם.
אצל רוב האנשים, אפשר למצוא את הסוכרים לסוג דם לא רק על תאי דם אלא גם בריריות ובנוזלי הגוף (רוק, זיעה, דמעות, וגינה) הסוכרים המופרשים חשובים בהגנה על גוף, הם חלק ממערכת החיסון.

לאנשים שאינם מפרישים, כ-15% מהאוכלוסייה, יש סיכונים בריאותיים מיוחדים, הם פגיעים יותר ללמיקרו-אורגניזמים, למזונות אלרגיים וללקטינים. צריך להביא זאת בחשבון כאשר ננסה להתאים את התזונה למטופל "לא מפריש".

תזונה לפי סוג דם היא שיטה שמכירה בהבדלים בין בני אדם, היא חלק של תפיסה הולכת וגוברת בהכרה שכל אדם הוא ייחודי לא רק במראהו, בדעותיו, ברגשותיו, אלא גם בפיזיולוגיה שלו.
הייחוד הגנטי-ביולוגי שלנו גורם לכך שתפריט מסוים עשוי להיטיב עם אדם אחד ולהזיק לאחר.
סוג הדם וסטאטוס ההפרשה הם חלק מהגנטיקה שלנו, הם מהווים מפתחות להתאמה של המזון.
אין תזונה נכונה, יש תזונה מותאמת אישית, השיטה לפי סוג דם מאפשרת לעשות בחירות נכונות יותר עבור המטופל.

תזונה נכונה היא הבסיס לבריאות איתנה

כשליש מהמזונות שאנו אוכלים מכילים לקטינים, (חלבונים עם שיניים מסוכרות). לקטינים במזון אחראים על נזקים בגוף שלנו כאשר אינם מתאימים לסוג הדם שלנו, הם גורמים בעיקר נזק למערכת העיכול. מערכת עיכול לא מאוזנת עלולה לגרום לשרשרת בעיות בריאות.

למזלנו מערכת החיסון מטפלת ביעילות ומונעת לרוב את הכניסה של לקטין מזיק למחזור הדם.
יש אנשים רגישים יותר ללקטינים ויש פחות.

לא כל הלקטינים מזיקים באותה עוצמה, לאנשים צעירים ובריאים נמליץ להימנע מלקטינים מזיקים במיוחד, ולהרבות במזונות מועילים. אין צורך לצמצם את מגוון המזון ללא צורך.

אנשים מבוגרים, נשים הרות ומיניקות, אנשים עם קשת רחבה של סימפטומים (עייפות, חוסר ויטליות, כאבי ראש, כאבי פרקים, השמנה, בעיות עיכול,.) שמאמצים את שיטת סוג הדם כאורח חיים חווים מהר מאד שיפור מדהים בהרגשתם ותפקודם.

לחולים במחלות לב, סרטן, סכרת, מחלות אוטואימוניות וכדומה, נתאים את התזונה על פי סוג דם באופן ספציפי לכל מחלה. אימוץ מדוקדק בתזונה מותאמת אישית יביא לשיפור גדול במצבם.
תזונה מתאימה היא בסיס לבריאות איתנה, כמובן, לא לבד, תנועה, תעסוקה, סביבת עבודה נעימה, ניהול סטרס, מנוחה מספקת, חברה, חשיבה חיובית, הומור, ביטוי רגשות ועוד, הם כולם מרכיבים הכרחיים לבריאות אופטימאלית.

כנטורופתית ומטפלת ברפואה משלימה אני קודם כל רואה את האדם שלפני. אני שומעת מה מציק לו ומה הוא אוהב, יחד עם זאת נתון סוג הדם הוא הכרחי מבחינתי ואני משלבת אותו בצורה מושכלת על מנת לעזור למטופל לעשות את הבחירות הנכונות ביותר.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

תזונה טבעית

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שינוי תגובת הגוף למאכלים
    נילי
    20/02/2018

    יש לי קיבה מברזל, אני יכולה לאכול הכל בלי רגישויות ובלי כאבי בטן או שום דבר כזה. אבל לאחרונה יש לי תופעה חדשה, כשאני אוכלת מאכלים עם שמנת או מוצרי חלב יש לי יותר גזים. כשאני שותה קפה זה לא קורה. יכול להיות שהגוף מגיב שונה למאכלים מסוימים? למה זה קורה? מה עושים אם אני מאוד אוהבת מוצרי חלב ושמנות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום נילי

    שושנה שרשבסקי
    20/02/2018

    אינני יודעת בת כמה את, צעירים רבים אוכלים כל הבא ליד "ולא מזיז להם", גנטיקה טובה, הרבה תנועה, מערכת חיסון חזקה, אבל זה לא נמשך לעולם! הדברים משתנים. הנה אצלך, משתנה וטוב שאת מודעת לכך!
    בהחלט הגוף מגיב שונה למאכלים שונים, אנשים שונים מגיבים שונה למאכלים שונים, מה שבריא וטוב לאחד עלול להיות רע לאחר. (תקראי את המאמר שכתבתי על תזונה וסוג דם).
    מוצרי חלב מזיקים ליותר מחצי מהאוכלוסייה, במיוחד חלב ניגר
    לא חייבים מוצרי חלב, יש לנו שפע של מאכלים טובים ובריאים בארץ!
    בברכה
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אכילת טחינה בזמן הריון
    לאה
    16/02/2018

    שלום ,
    רציתי לשאול האם מותר לאכול טחינה למשל בחדר אוכל בעבודה או במסעדות בהריון?
    בנוסף , האם מותר לאכול רוטב שום מבקבוק קנוי ?
    תודה ושבת שלום !

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום לאה

    שושנה שרשבסקי
    19/02/2018

    רוטב שום 5%, אסם
    רכיבים: מים, סוכר, שמן קנולה, מלטודקסטרין, שום, ביצים, עמילן מעובד (E1422), חומצות מאכל (חומצת חומץ, חומצת לימון), מלח, חרדל, מייצבים (E405 ,E415 ,E412 ,E1414), רכז לימון, תבלינים, צבע מאכל (E171), שמיר, חומר משמר (E202), חומרים מעכבי חמצון (בוטיליטיד הידרוקסיאניזול), E321
    ,E385). להתרחק!!!! גם לא בהריון!!
    לגבי הטחינה, תשאלי אותם אם הם מכינים אותו בעצמם מטחינה גולמית ומה מוסיפים (אם זה קנוי מן הסתם זה גם יהיה עם כל מיני רכיבים לא רצויים (אם סוג הדם שלך B, אל תאכלי טחינה)
    מאחלת לך הריון קל וכל טוב
    .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מהי מנת פחמימות מומלצת
    חוה
    18/02/2018

    כמה גר פחמימות מומלץ לאכול במשך היום בתזונה מאוזנת. וכמה גר אם ארצה לרדת במשקל. אני אשה בת 65 עם עודף משקל.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום חוה

    שושנה שרשבסקי
    18/02/2018

    פחמימות זה מונח רחב ומורכב, על איזה פחמימות את מדברת?
    יש פחמימות פשוטות (קמח לבן, סוכר, ממתקים , דגנים מלוטשים- שרוקנו אותם מהסיבים ), ויש פחמימות מורכבות (דגנים מלאים, קטניות, כל הירקות

    אחוז הפחמימות הנכלל בתפריט היא פונקציה של סוג הפחמימות, (כמובן גם כמות וסוג החלבון והשומנים), ולא פחות חשוב צורת החיים ("יושבני " או הרבה בתנועה, פעילות גופנית מסודרת או לא).

    לא בונים תפריט עם משקל, אלא בונים "צלחת" עם הרבה ירקות (טריים /מבושלים/ מאודים/ אפויים, דגן מלא, קטניות/ מזון מהחי לא שמן/ אגוזים וזרעים, ורק מעט פירות אם רוצים לרדת במשקל. להימנע מפחמימות פשוטות , משמנים רווים.

    זה ממש בגדול, רצוי להתאים את המזון לאדם, מזון שלכאורה סתמי עלול "לתקוע" את הירידה במשקל.
    אימוץ תזונה על פי סוג דם היא דרך נהדרת וקלה להשיג משקל רצוי.
    אוסיף עוד שירידה במשקל בגיל 65 חייבת להיות הדרגתית על ידי תזונה משפרת בריאות.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שימוש במים מאידוי שעועית שחורה
    חנה
    15/02/2018

    לשושנה שלום,
    עדשים שחורות מונבטות שאודו ברשת מעל מים בסיר, האם יש ערך תזונתי למים שבתחתית הסיר. אם כן למה מתאים להשתמש בהם.
    כמו כן, אם לא משתמשים בהם באותו יום, האם מומלץ לשמור אותם במקרר עד לשילובם בבישול מאכל מתאים או שכבר עדיף לזרוק.
    בתודה
    חנה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום חנה

    שושנה שרשבסקי
    17/02/2018

    אין צורך לאדות עדשים שחורות מונבטות, אפשר להוסיף אותן לסלט או לתבשיל.
    לדעתי אין טעם לשמור מי אידוי של העדשים, (אלא אם את משתמשת מיד, לדוגמה מכינה ממרח עדשים שחורות, הוא קצת יבש, אפשר להוסיף את מי הבשול או האידוי).
    מי בישול של ירקות טוב להשתמש לכל תבשיל.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה

    חנה
    18/02/2018

    תודה על תשובה ברורה.
    יישר כוח על התייחסותך המוקעת בפורום.
    בריאות ושמחה
    חנה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מניעה של אוכל למי שסובל מיציאות נוזליות
    מייקל
    17/02/2018

    איזה אוכל ממולץ למי שסובל מיציאות נוזליות פעם בכמה זמן ומאיזה אוכל הוא צריך להימנע ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום מייקל

    שושנה שרשבסקי
    17/02/2018

    מזון טרי, נקי אינו גורם לשלשול.
    שלשול אקוטי נגרם מחיידק, נגיף, אוכל מקולקל, חוסר ניקוין של פירות וירקות, חוסר היגיינה.
    שלשול או יציאה נוזלית מדי יכולים גם להיגרם ממזון שאתה רגיש אליו, איך תדע מהו המזון הזה?
    אחד הדרכים הוא לעקב על מה שאתה אוכל, לרשום כל מה שאכלת ביומיים (אפילו שלושה ימים) האחרונים שלפני השלשול.
    לדוגמה, אתה בדרך כלל לא שותה חלב, רק מדי פעם, והנה שתית כוס קפה עם חלב יום קודם, ויש שלשול, אולי החלב אשם
    כאשר אתה שוב בריא, תשתה שוב...
    ותראה מה קורה...
    סיכום: היגיינה, ניקוי, הוצאת אלרגנים מהתפריט

    אין לבלבל בין אלרגיה למזון (מערבת את מערכת החיסון, תגובה מיידית) לבין רגישות למזון המערבת את מערכת העיכול ויכולה להתבטא גם באיחור, לכן קשה יותר לגלות אותה
    השיטה המקובלת היא שיטת האלימינציה
    קיימות בדיקות דם לבדיקת רגישות למזון
    ויש שיטות שונות לא מדעיות כמו קינזיולוגיה ועוד
    בברכה





    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פרוביוטיקה בריכוז חזק ועיכול
    יאיר
    15/02/2018

    אני לוקח פרוביוטיקה בריכוז חזק כבר כמעט חודש בגלל שהיציאות שלי היו נוזליות כמעט כמו שלשול ולאחרונה יש שיפור בזה חוץ מפעם אחת שהייתה יציאה נוזלית אני רוצה לדעת
    למה זה קרה והאם יש קשר שבאותו יום שזה קרה הלכתי
    לישון אחרי הארוחת ערב ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום יאיר

    שושנה שרשבסקי
    15/02/2018

    אל תתרגש מפעם אחת!
    הפרוביוטיקה אינה "תרופה" לשלשול, היא מאזנת את פלורה של המעיים.
    תמשיך להקפיד על שתייה (מים וחליטות), וכן שים לב אם השלשול קורה לאחר מזון זה או אחר.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ערכי ויטמין D גבוהים במיוחד
    שולה
    14/02/2018

    שלום,
    אני בת 83 ועקב מחסור בויטמין D נטלתי בשנים האחרונות כמוסה של 10,000-5,000 יח' ביום. עקב כך הערכים שלי בשנים האחרונות היו תקינים. משום מה, לאחרונה בבידקת דם נתגלתה לי רמה של 1,450 (בסקאלה של 250). איך זה הגיוני? האם זה מצב מסוכן? מה לעשות?
    בברכה, שולה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום שולה

    שושנה שרשבסקי
    15/02/2018

    במצב של חסר גדול בויטמין D, נותנים מינונים גבוהים של ויטמין D משך מספר שבועות רצוי בפיקוח רפואי.
    אני מבינה שהמשכת במינונים גבוהים אלו משך שנים.
    רעילות של ויטמין D הינה נדירה אך עלולה להופיע עקב צריכה ממושכת ( (או המינונים יומיים הגבוהים מעל 25000 יחב"ל (625 מק"ג) ביום.
    רמות גבוהות של ויטמין D עלולות לגרום לעלייה ברמות הסידן בדם אשר יכולות להביא להפרשת סידן בשתן, בריחת סידן מהעצמות, שקיעת סידן בכליות (אבנים בכליות), ועוד
    רעילות של ויטמין D עלולה להתבטא בתסמינים כגון בחילות, הקאות, אובדן תיאבון, צמא מוגבר, שלשולים, גירויים עוריים ...
    לאור זאת קודם כל כמובן להפסיק לקחת את הויטמין
    לפנות לרופא משפחה לעשות בדיקות דם כלליות ובדיקת רמת הסידן הדם
    נ.ב. לא מובן לי מה זה רמה של 1450 בסקאלה 250
    בדרך כלל החישוב הוא בננוגרם למיליליטר, כאשר הכמות המירבית 100ng/ml

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אכילת עגבניות במקרר שמשחירות?
    חיים
    14/02/2018

    בוקר טוב שושנה שאלה לגבי עגבניות כשאני קונה עגבניות
    אני תמיד מקפיד שיהיו חלקות והכי יפות שיש אבל לאחר תקופה של מספר ימים הם צוברות כמו כתמים בצבע חום ולפעמים שחור האם הכתמים האלו מזיקים בריאותית?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום חיים

    שושנה שרשבסקי
    15/02/2018

    עגבניות לא אמורות לקבל כתמים תוך מספר ימים, יכול להיות שהמקרר שלך קר מדי? בכל אופן לא מזיק.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אפקטיביות קפסאיצין בפלפל חריף
    מיה
    10/02/2018

    היי
    האם קפסאיצין הוא חומר שנשאר אפקטיבי גם אם אוכלים את הפלפל חתוך בתוך סלט שנחתך לא באותו יום שאוכלים?
    הכוונה אם הוא כמו ויטמינים שנעלמים אם אוכלים ירקות חתוכים לא בזמן החיתוך..

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • קפסאיצין בפלפל חריף המשך

    מיה
    13/02/2018

    האם ידוע לך?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום מיה

    שושנה שרשבסקי
    13/02/2018

    לא ידוע לי
    התשובה שלי אינה מקצועית רק אגיד את התחושה שלי
    גם אם מעט התנדף , כל עוד נשארת החריפות בטעם , תוכלי ליהנות מהקפסאיצין של הפלפל.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • האם מותר לאכול אורז כל יום?
    אליה
    13/02/2018

    הבנתי שבכמות גדולה של אורז יש ארסן או משהו כזה, האם מותר לאכול אורז בכל יום בשבוע (לא כל החיים, אחת לכמה זמן)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • שלום אליה

    שושנה שרשבסקי
    13/02/2018

    נכון שמצאו כמות לא מבוטלת של ארסן בבדיקות של אורז, יחד עם זאת לדעתי זו לא סיבה להפסיק לאכל אורז בתדירות גבוהה.
    מה שצריך לעשות זה לשטוף את האורז היטב, מספר פעמים(7-8), עד שהמים נקיים, לסנן.
    אחר כך לבשל כרגיל
    אם רוצים להקפיד מאד מאד:
    לפני הבישול, לשפוך מים רותחים על האורז, לחכות כמה דקות, לשפוך את המים, לסננן ולבשל כרגיל.

    אורז בסמתי לבן, הוא הנקי ביותר מבחינת הארסן., יחד עם זאת
    רצוי לאכל אורז מלא, יש המון המון סוגים, אורז מלא עשיר יותר בסיבים ובנוטריאנטים בריאים
    רצוי להשרות את האורז המלא לפני הבישול (לאחר הניקוי)




    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום




אולי יעניין אותך גם

לא ייאמן, אבל גם יבשת אפריקה משמינה
| 19/02/2018 |
צפיות: 39
בעיית ההשמנה החולנית אינה מטרידה את העולם המערבי בלבד, השפע הגיע לאפריקה ואיתו גם המחירים הזולים של המזון התעשייתי והעלייה במשקל של האוכלוסייה המקומית
קרא עוד
מדוע הדיאטה שוב נכשלה וכיצד להצליח להוריד במשקל?
| 21/01/2018 |
צפיות: 455
רוב הדיאטות מועדות לכישלון. יש לכך סיבות רבות, חלקן קשורות לתפריט עצמו וחלקן למי שמנסה לרדת במשקל. בחירה בדיאטה מתאימה תעזור לנצח את הסטטיסטיקה
קרא עוד
דיאטה קטוגנית: המדריך למתחילים
מאת מערכת BeOK
| 16/01/2018 |
צפיות: 255
דיאטה קטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות ועתירת שומנים שנוסף לירידה במשקל יש לה יתרונות בריאותיים רבים והיא מסייעת במניעה של סרטן, מגנה על מערכת הלב ומעכבת אלצהיימר
קרא עוד
עושים סדר בבלגן הפחמימתי
| 07/01/2018 |
צפיות: 564
"הורדתי לגמרי את הפחמימות מהתזונה" או "האם כדאי להוריד לגמרי את הפחמימות מהתפריט שלי?"
קרא עוד
דיאטה טבעונית להורדה במשקל – האם זה באמת עובד?
מאת מערכת BeOK
| 18/12/2017 |
צפיות: 358
טבעונות יכולה להיות יותר מאידיאולוגיה והקפדה על תזונה טבעונית מסודרת יכולה לסייע בהורדה במשקל
קרא עוד
לקראת חנוכה – על שמנים ושומנים
| 26/11/2017 |
צפיות: 325
ישנם סוגים שונים של שמנים ושל שומנים. לקראת חג האור והשמן כדאי לעשות סדר במושגים
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת על דיאטת מזון נא
מאת מערכת BeOK
| 20/11/2017 |
צפיות: 270
דיאטת מזון נא אינה מתאימה לכל אחד, אך מי שבוחר להיצמד לאורח חיים זה נהנה מיתרונות רבים, כמו הורדה במשקל, שמירה על הלב ומניעה של לחץ דם גבוה
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת על לחם מחמצת
מאת מערכת BeOK
| 13/11/2017 |
צפיות: 354
ללחם מחמצת יש יתרונות רבים, הוא עשיר במינרלים, קל יותר לעיכול והוא שומר על רמות מאוזנות של סוכר בדם
קרא עוד
פיברומיאלגיה: תזונה נכונה להקלה על התסמינים
מאת מערכת BeOK
| 08/11/2017 |
צפיות: 455
פיברומיאלגיה היא מחלה שקשה לאבחן וקשה יותר לטפל ולרפא. שמירה על תזונה מאוזנת והימנעות ממאכלים מסוימים יסייעו להפחתת הכאבים ושאר התסמינים של המחלה
קרא עוד
שביל החלב: מה ההבדל בין תחליפי החלב השונים?
מאת מערכת BeOK
| 06/11/2017 |
צפיות: 507
השוק מציע מבחר רחב של תחליפי חלב אשר לכל אחד מהם יש ערכים תזונתיים שונים. כדי לדעת איזה סוג חלב הוא המתאים ביותר יש להכיר את המאפיינים של כל אחד מהם
קרא עוד