לקראת חנוכה – על שמנים ושומנים

ישנם סוגים שונים של שמנים ושל שומנים. לקראת חג האור והשמן כדאי לעשות סדר במושגים
| 26/11/2017 |
צפיות: 168
עולם השומנים יכול להיות מבלבל, יש שומנים טובים, שומנים רעים, שומן טרנס וחומצות שומן. יש הרבה מילים ומושגים שלא תמיד קל להבין מי חיובי ומי שלילי, מה כדאי לצרוך וממי כדאי להתרחק. לכבוד חג השמן כדאי לעשות קצת סדר בין כל המונחים ולהסביר אותם אחד אחד וכך אפשר לבחור את השמנים הנכונים להרכבת התפריט.

יש לכם שאלות: היכנסו לפורום:
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה

שומנים או חומצות שומן רוויות

ישנם סוגים שונים של שומנים ותחילה יש להבהיר מהם שומנים טובים ומהם שומנים רעים.
שומנים טובים הם שומנים מהצומח, כשהנציג הבריא ביותר שבהם הוא שמן קוקוס. סוג זה של שמן מצוין לבישול ולטיגון משום שלעומת שמנים אחרים הוא אינו משנה את ההרכב שלו בזמן החימום.

שומנים רעים מקורם מן החי והם מצויים בגבינות שמנות, בעור של העוף ובחלקים הפנימיים של הבשר האדום. מותר לאכול שומנים אלה, אך כדאי להמעיט בצריכתם.

שומנים רעים מאוד הם שומנים בלתי רווים מהצומח המכונים "שומן טרנס". שומנים אלה מצויים במזון מעובד, במזון מטוגן, במרגרינה, בחטיפים, בקרקרים ובעוגות ובעוגיות קנויות. סוג זה של שומן נוטה להצטבר על דפנות כלי הדם ולגרום לפלאק ולהיצרות של כלי הדם ולכן יש להימנע ככל הניתן מצריכה שלו.

חומצות שומן בלתי רוויות

יש שני סוגים של חומצות שומן בלתי רוויות –חד בלתי רווי וחיוני רב בלתי רווי.
חומצה חד בלתי רוויה המוכרת ביותר היא חומצה אולאית, ובשמה האחר – אומגה 9. המקורות העיקריים לסוג חומצה זה הם אבוקדו, בוטנים, שקדים ושמן זית. חשוב לשלב את שמן הזית בתפריט היומי מכיוון שיש לו סגולות בריאותיות רבות – הוא מפחית את הסיכון ללקות במחלות לב ובשבץ מוחי, מוריד לחץ דם, מונע מחלות דלקתיות ומגן מפני סרטן השד.

חומצה לינולאית לעומת חומצה לינולנית

חומצות חיוניות רב בלתי רוויות הן חומצות שהגוף אינו מייצר בעצמו ועל כן מקבלים אותן מהמזון שאוכלים. יש שתי קבוצות של חומצות אלה –לינולאית ולינולנית.
חומצה לינולאית, המוכרת יותר כאומגה 6, חיונית מכיוון שהיא הכרחית לגדילה ולהתפתחות הגוף וכן היא מסייעת לפעילות התקינה של הלב ושל המוח. אומגה 6 מצויה במזון מן החי, כמו בשר, עוף וביצים, ובמזון מן הצומח, כמו ירקות, דגנים וזרעים.

עם זאת, יש מקורות רעים לאומגה 6 ויש מקורות טובים. המקורות הרעים הם שמנים מחוממים, שמנים מוקשים ושומנים מן החי. למעשה, רוב השמנים הזולים המצויים על מדפי הסופר הם מקורות רעים, ובהם שמן תירס, שמן סויה ושמן חריע. למרות שמו, גם שמן מזוכך הוא מקור לא טוב לצריכה של אומגה 6. השמן אמנם עובר תהליך של ניקוי ושל זיכוך, אך במהלכו מכניסים אליו כימיקל ממיס שמן ומחממים אותו כדי להיפטר מכימיקלים, כך שבסוף התהליך כל היתרונות שלו אינם – הוא מחומצן, ללא טעם וללא ויטמינים.

מקורות טובים לצריכה של אומגה 6 הם אגוזים, שקדים, שומשום, טחינה משומשום מלא, זרעי דלעת וזרעי חמניות. כמו כן, בכמות קטנה גם שמנים המופקים בכבישה קרה מהווים מקור חיובי לאומגה 6, ובהם שמן קנולה, שמן חמניות, שמן שומשום ושמן זרעי ענבים.

שמן בכבישה קרה הוא שמן שהופק בלחץ וללא הוספת כימיקלים אשר הטמפרטורה שלו לא עולה על 27 מעלות. משכך, השמנים אינם מאבדים את הוויטמין E המצוי בהם באופן טבעי.

שמן כתית – המונח מתייחס לשמן זית. הכוונה במונח זה היא שהשמן הופק מהכבישה הראשונה והוא בלתי מזוכך. שמן כתית מעולה הוא סוג השמן המומלץ ביותר מכיוון שיש בו חומציות נמוכה.

חומצה לינולנית, המוכרת כאומגה 3, הכרחית למניעה של מחלות רבות מכיוון שהיא אנטי-דלקתית, נוגדת קרישה, מורידה לחץ דם, מסייעת לתפקוד של המוח ומנקה עורקים סתומים. הגוף אינו מייצר את החומצה באופן וטבעי ולכן יש לקבל אותה ממקורות חיצוניים, הן מן החי והן מן הצומח.

אומגה 3 מן החי מצויה בשתי חומצות –EPA (חומצה איקוסאפנטאנואית) ו- DHA (חומצה דוקוסאהקסאנואית). את שתי אלה ניתן למצוא בעיקר בדגים מהים הצפוני, כמו סלמון, טונה, בקלה, קוד, סול, מקרל, סרדין ואנשובי. כמו כן, חומצות אלה מצויות גם באצות ים.

אומגה 3 מן הצומח מצויה ב- ALA(חומצה אלפה לינולנית) שאותה אפשר למצוא במקורות כמו זרעי צ'יה, זרעי פשתן ושמן פשתן שאינו חומם, אגוזי מלך, שמן קנולה מכבישה קרה, ירקות רחבי עלים כמו תרד ואצות ים.

צמצום השומנים הרעים בתפריט היומי

בתזונה נכונה יש לשמור על יחס שווה בין אומגה 3 לאומגה 6. באורח החיים המערבי צורכים עודף של אומגה 6 ממקורות רעים, צריכה מוגברת של אומגה 6 מעודדת התפתחות של דלקות בגוף וכך מגבירה את הסיכון ללקות בתחלואות שונות, כמו זיהומים, סרטן ומחלות לב.

כדי לצמצם את צריכת השומנים הרעים יש להשתמש רק בשמנים שהוזכרו קודם. לבישול, לאפייה ולטיגון יש להשתמש בשמן זית, בשמן קוקוס ובשמן קנולה בכבישה קרה. לתיבול הסלט יש להשתמש בשמן זית וניתן לגוון עם שמן פשתן ועם שמן שומשום. אפשר להעשיר את התפריט באכילה של דגים מהים הצפוני ובאכילה של אגוזים, שקדים, אצות וכדומה. כאשר אוכלים מזון מן החי כדאי לבחור בחלקים הרזים של הבשר ולפשוט את העור מהעוף לפני הבישול. כמו כן, כאשר רוכשים ביצים מומלץ לבחור ביצים מועשרות באומגה 3.

לכבוד חג השמן אפשר להכין סלט ירוק, להוסיף לו ריבועי אבוקדו, אגוזים, זרעי חמניות, זרעי דלעת ופתיתי ספירולינה. אפשר לתבל בלימון, בשמן זית, בתמצית רימונים ובמעט מלח. ואם הנפש חשקה בסופגנייה, תאכלו אחת!

חג שמח!

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

תזונה טבעית, תזונה נכונה

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • רמת ויטמין בי 12
    דנה
    13/12/2017

    שלום
    בבדיקת הדם ויטמין בי 12 יצא לי 355 nmoi/L לקחתי במשך חודשיים כדור למציצה מסוג מתילקובאלבמין 1000 מייג האם יש סבירות שהרמה עלה ל 500 הרופא כמובן לא יאפשר לי בדיקה חוזרת כי עברה רק חודשיים מאז שעשיתי את הבדיקה והתוצאה נורמלית לחלוטין לגבי הרופא

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום דנה,

    שושנה שרשבסקי
    13/12/2017

    אצל כל אחד הספיגה שונה, יש סבירות רבה שהרמה עלתה יפה, , את יכולה להמשיך לקחת עוד חודש ולעשות אז בדיקה חוזרת, (אין חשש ללקיחת יתר, גם רמה של 800, זה בסדר גמור)
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • רמת ויטמין בי 12
    דנה
    13/12/2017

    שלום
    בבדיקת הדם ויטמין בי 12 יצא לי 355 nmoi/L לקחתי במשך חודשיים כדור למציצה מסוג מתילקובאלבמין 1000 מייג האם יש סבירות שהרמה עלה ל 500 הרופא כמובן לא יאפשר לי בדיקה חוזרת כי עברה רק חודשיים מאז שעשיתי את הבדיקה והתוצאה נורמלית לחלוטין לגבי הרופא

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תזונה שמתאימה לסוג דם O-
    גל
    12/12/2017

    הבנתי שיש אסכולה שמאמינה באכילה שמותאמת לסוג הדם. האם דיאטה כזו מומלצת ואם כן מה כדאי ומה אסור לאכול למי שיש לו סוג דם O-?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום גל,

    שושנה שרשבסקי
    12/12/2017

    תזונה אופטימלית היא תזונה מותאמת אישית
    אין שיטה אחת שנכונה לכולם
    בקליניקה אני משתמשת בשיטה של תזונה על פי סוג הדם בצורה מושכלת כהשלמה לבסיס של "תזונה בריאה", היא מאפשרת "לקלוע" לצרכים של המטופל, להוסיף לו מזונות מועילים או להוריד לו מזונות מזיקים .
    ה-RH פחות רלוונטי (יש נתון נוסף שחשוב להכיר( לא כאן המקום להרחיב)
    טיפ לגבי O שהוא מן המפורסמות :בשר בקר מועיל (כמובן בשר רזה, לא חלקים פנימיים, לא מעובד וכו')
    מוצרי חיטה מזיקים, כדאי להימנע
    בין ה"מועיל" ל"מזיק" יש הרבה דרגות!
    שיטת סוג הדם נותנת מענה לאדם הרוצה לשמור על בריאותו וכן מענה ספציפי יותר למצבי חולי שונים.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • הגבלה של אוכל בשבת
    אביגיל
    10/12/2017

    בשבתות, בעיקר כשאני מתארחת אצל אנשים, יש המון המון אוכל ובשעון חורף הסעודות קרובות זו לזו ויוצא שאני אוכלת הרבה יותר מהרגיל, גם כי האוכל כל כך טעים וגם אם אני מתארחת אז לא נעים לי לסרב או לא לסיים. כל שבת אני מסיימת עם כאב בטן ועם רגשות אשם... איך אפשר לשמור על אכילה מסודרת ומאוזנת במצב הזה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום אביגיל

    שושנה שרשבסקי
    10/12/2017

    כולנו אוכלים יותר בשבת, יושבים בצוותא, הרבה זמן מסביב לשולחן, ארוחות קרובות, אחרי הקידוש והחלה כבר מרגישים מלאים...
    שישה ימים מאוזנים/ אחד קצת פחות לא נורא....זה לא אומר שצריך להגזים....
    אם את מסיימת עם כאב בטן והרגשה רעה, זה לא טוב, כאב בטן יכול להיות מעודף אוכל או ממזון שלא מתאים לך, מזון שאת לא מעכלת כראוי, אותו מזון כדאי לך להימנע ממנו
    שימי לב למה שאת אוכלת

    בהנחה שאת מוזמנת ולא רוצה לפגוע במארחת, כמה טיפים
    תגבילי את עצמך ב"חלה", רק "המוציא"
    תאכלי סלטים (אך אל תאכלי סלט מיונז..)
    תאכלי לאט, לעסי היטב
    אל תיקחי פעם שנייה (טעים מאד, תודה)
    ואפשר גם להגיד , סליחה , מזון X לא עושה לי טוב

    אם אכלת בעודף בשבת, אפשר להחליט על יום ראשון כיום ניקוי!
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טיגון אוכל בשמן זית
    אוהד
    05/12/2017

    שמעתי שטיגון אוכל בשמן זית הוא לא טוב ועדיף להשתמש בסוגים אחרים, למרות ששמן זית נחשב לבריא יותר. זה נכון? מדוע?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום אוהד

    שושנה שרשבסקי
    05/12/2017

    זה לא מדויק
    שמן זית מתאים לבישול, לאפייה, ולטיגון- טיגון "שטוח" - לא טיגון עמוק, מעולה להקפצה של ירקות במעט שמן, ל"סגירת "בשר מכל הצדדים, לטיגון בצל (אפשר להוסיף מעט מים , טעם הטיגון נשמר), ועוד
    נקודת העישון של שמן זית כתית מעולה גבוהה (החום בו השמן מתחיל להתחמצן), יש לו ריכוז גבוה של נוגדי חמצון ורמה נמוכה של חומצות שומן חופשיות, תכונות אלו נותנות לשמן זית את העמידות שלו.
    יחד עם זאת, לא מתאים לטיגון בשמן עמוק, חומצות שומן בלתי רוויות רגישות לפירוק בטמפרטורה גבוהה מאד, לטיגון עמוק עדיף להשתמש בשמנים רווים, כמו שמן קוקוס (או שמנים מזוככים), לא לטגן שנית ושלישית באותו שמן!
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חלב סויה והשפעותיו על גברים
    שלומי
    03/12/2017

    האם חלב סויה לא בריא לגברים כפי ששמעתי ?
    אני שותה מדי בוקר חלב סויה ושותה אותו יחד עם השבולת שועל בבוקר .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חלב סויה לגברים

    שושנה שרשבסקי
    03/12/2017

    שלום,
    אתה יכול להמשיך לשתות כוס חלב סויה בכל בוקר ללא חשש.
    מחקרים מראים שצריכה מבוקרת עשויה למנוע תחלואים שונים.

    השמועות על כך שהסויה אינה מתאימה לגברים מקורה בתכולה של פיטואסטרוגנים, אך הכמות בכוס חלב היא קטנה ואין לה שום השפעה על מערכת המין הגברית, כל עוד שלא מגזימים בכמות (אחת עד שלוש מנות ליום זה בסדר).
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוסף תזונה מומלץ לתשישות
    שרון חולדאי
    02/12/2017

    איזה תוסף תזונה מומלץ לי אם אני נהיית חלשה אחר הצהריים כל יום. סביב 3 5 אחה"צ?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום שרון

    שושנה שרשבסקי
    03/12/2017

    אני לא יכולה להמליץ על תוסף תזונה בלי להכיר אותך, גיל, תרופות, תזונה, אורח חיים וכו' אבל אתן לך טיפ:
    אם את בבית בשעות אלו, תשכבי על הרצפה( על שטיח!), לא במיטה ולא על כורסה, תשכבי ישר (את יכולה לשים כרית קטנה מתחת לראש אם נחוץ), תנשמי עמוק, תסגרי עניים, ואז תרפי, עשר דקות עד רבע שעה,קומי, את בן אדם חדש, מלאת אנרגיה, שווה יותר מכל תוסף תזונה
    לבריאות!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חביתה מקמח חומוס או עדשים
    לי
    02/12/2017

    האם יש בעיה לאכול כל יום חביתה מקמח חומוס או עדשים ? (כמות של בערך 2 כפות גדושות מאותו קמח)?
    אני שואלת כי פתאום חשבתי על זה שמדובר באכילה של קטניות כמעט ללא בישול (זה הרי רק עובר טיגון קל במחבת), אז איך זה מבחינת עיכול?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום לי

    שושנה שרשבסקי
    02/12/2017

    לבריאות,
    אין שום בעיה כל עוד את מרגישה טוב ולא עושה לך בעיה בעיכול.
    שבוע טוב

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חביתת חומוס-תגובה חזרה

    שלומי כהן
    02/12/2017

    שלום לך,ערב טוב,ומוצ"ש נעים.

    שלום רב לך(מי שכתבה את ההודעה הזאת)..

    אני רק רוצה להגיד לך שאני יודע שחביתת חומוס קודם כל זה לאנשים טבעוניים שנמנעים בכלל מאכילת מוצרי מן החי.
    זה דבר ראשון.

    דבר שני......למרות שזה חביתת חומוס מקמח חומוס/עשים..זה לא קטניות אבל היא עשירה בחלבון ויכול להתאים לארוחת בוקר לאנשים שהם טבעוניים......אם את טבעונית ואת אוכלת חביתת חומוס מקמח חומוס/עשים בבוקר...אז שיהיה לך לבריאות,היא עשירה בחלבון ויכולה להתאים לארוחת בוקר לאנשים אך ורק טבעוניים!

    בכל מקרה זה לא מקור לקטניות אם זה מה ששאלת...זה עשיר בחלבון...

    ואגב אני יודע את זה למרות שאני לא רופא/דיאטן אלא פשוט מתוך ידע כללי..
    ואני בנאדם שלא צמחוני ולא טבעוני בכלל...אני אוכל הכל מן החי......

    אבל פשוט אני יודע מתוך ידע כללי שזה עשיר בחלבון ויכול להתאים לארוחת בוקר במידה ואת טבעונית.שיהיה לך לבריאות!


    שבוע טוב ומבורך!


    שלומי כהן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מזון רפואי(נאוקייט ) מרגישה יותר טוב אבל דואגת
    א
    01/12/2017

    הי
    אני בת 29. נמצאת בבירור למחלה שגורמת לזה שיש לי התקפי אלרגיה מסכני חיים בזה אחר זה. הרופאים לא יכולים להרכיב לי רשימה בטוחה של מזונות.
    אחרי המון חיפושים מצאתי את האפשרות של מזון רפואי קיבלתי מרשם . אני פחות משבוע אחרי התקף ובזכות המזון הרפואי לא הייתי פשוט בצום כמה ימים כממו בהתקפים הקודמים .. זה גם פתר את הבעיה שאין מה לתת לי לאכול בבית החולים.
    זה גם פעם ראשונה שאני אוכלת משהו והבטן לא כואבת . כל השנים כולם מסביבי אמרו שמזון זה טוב ומחזק ואני אמרתי שלגבי זה לא נכון . פתאום יש מאכל שזה נכון לגביו ..
    אני שוקלת כרגע 54. גובה 1.51
    אחרי כעשרה ימים צרכתי היום 147 גרם אבקת נאוקייט שזה כבר כחצי ממה שהוגדר לי כמינון יומי.
    אני שומעת דעות מגוונות מהצוות הרפואי רופאים שמפחדים מתת תזונה .. ומאובדן יכולת לאכול אוכל אחר..
    נכון להיום אני אוכלת אוכל אחר רק בערב ותמיד זה נגמר עם תסמינים(הרופא מומחה אמר שאוכל שגורם לתסמינים המסוכנים להוריד ..השאר להשאיר).
    הייתי רוצה דעה מקצועית .. מאיזה חוסרים באמת לדאוג?
    והאם זה אפשרי לצרוך את זה לאורך זמן?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בצל שנשאר במקרר האם מסוכן?
    חיים
    30/11/2017

    חתכתי סלט עם עגבניה ובצל ולפעמים הסלט נשאר במקרר בקופסה אטומה האם יש סכנה לאכול את הסלט והבצל במידה והסלט ישאר במקרר כמה ימים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בצל(סלט) שנשאר במקרר

    שלומי כהן
    30/11/2017

    ערב טוב לך..

    ערב טוב לך..שלום רק רציתי להגיד שזה שאלה הכי הזויה שיש שאי פעם נתקלתי בזה..
    אבל בכל מקרה..אם כבר שאלת......זה שהסלט נשאר במקרר כמה ימים אין מניעה לאכול אותו עוד פעם אחרי כמה ימים...זה לא פוגע מבינה תזונתית בסלט שנשאר בקופסא במקרר כל עוד הוא אטום אין מניעה לאכול אותו שוב אחרי יומיים-שלושה...

    את לא צריכה לדאוג ואת יכולה לאכול אותו מחדש אחרי כמה ימים במקרר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בצל שנשאר במקרר האם מסוכן?-2

    חיים
    30/11/2017

    יש לך ידע רפואי אתה נטורופת או רופא או הכשרה רפואית אחרת?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שלום חיים

    שושנה שרשבסקי
    30/11/2017

    אל תאכל סלט חי אחרי כמה ימים במקרר
    תכין כמות קטנה יותר, במיוחד אם יש בו בצל חי,
    מקסימום תאכל עוד למחרת
    שבת שלום

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום




אולי יעניין אותך גם

כל מה שצריך לדעת על דיאטת מזון נא
מאת מערכת BeOK
| 20/11/2017 |
צפיות: 126
דיאטת מזון נא אינה מתאימה לכל אחד, אך מי שבוחר להיצמד לאורח חיים זה נהנה מיתרונות רבים, כמו הורדה במשקל, שמירה על הלב ומניעה של לחץ דם גבוה
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת על לחם מחמצת
מאת מערכת BeOK
| 13/11/2017 |
צפיות: 178
ללחם מחמצת יש יתרונות רבים, הוא עשיר במינרלים, קל יותר לעיכול והוא שומר על רמות מאוזנות של סוכר בדם
קרא עוד
פיברומיאלגיה: תזונה נכונה להקלה על התסמינים
מאת מערכת BeOK
| 08/11/2017 |
צפיות: 265
פיברומיאלגיה היא מחלה שקשה לאבחן וקשה יותר לטפל ולרפא. שמירה על תזונה מאוזנת והימנעות ממאכלים מסוימים יסייעו להפחתת הכאבים ושאר התסמינים של המחלה
קרא עוד
שביל החלב: מה ההבדל בין תחליפי החלב השונים?
מאת מערכת BeOK
| 06/11/2017 |
צפיות: 383
השוק מציע מבחר רחב של תחליפי חלב אשר לכל אחד מהם יש ערכים תזונתיים שונים. כדי לדעת איזה סוג חלב הוא המתאים ביותר יש להכיר את המאפיינים של כל אחד מהם
קרא עוד
סירופ אגבה: כל מה שצריך לדעת על הממתיק הטבעי
מאת מערכת BeOK
| 04/09/2017 |
צפיות: 375
סירופ אגבה משווק כממתיק טבעי שמסייע לירידה במשקל, אך בטווח הארוך הפרוקטוז שבאגבה גורם לבעיות בריאותיות כמו סוכרת סוג 2 ותסמונת מטבולית
קרא עוד
כל מה שצריך לדעת על ביוטין לצמיחת שיער
מאת מערכת BeOK
| 27/08/2017 |
צפיות: 605
ביוטין הוא ויטמין אשר נמצא כי הוא מסייע למראה השיער ולהאצת הגדילה שלו. הוויטמין מצוי במזון מן החי ומן הצומח וניתן לצרוך אותו גם כתוסף מזון
קרא עוד
מהם היתרונות הבריאותיים של טפיוקה?
מאת מערכת BeOK
| 21/08/2017 |
צפיות: 475
טפיוקה היא סוג של עמילן המשמש כבסיס למאכלים ולקינוחים רבים. לטפיוקה יש סגולות בריאותיות רבות והיא מסייעת לעיכול, מונעת מומים מולדים ומחזקת את הלב
קרא עוד
כיצד מזון מהיר משפיע על הגוף?
מאת מערכת BeOK
| 17/08/2017 |
צפיות: 418
הוא טעים ונגיש ועושה טוב על הלב, אבל אכילה תדירה של מזון מהיר כמו צ'יפס ופיצה יכולה לגרום לבעיות בריאותיות רבות, כמו אקנה, דיכאון ובעיות לב
קרא עוד
נתרן: למה צריך אותו וכיצד הוא מזיק לגוף?
מאת מערכת BeOK
| 14/08/2017 |
צפיות: 330
הנתרן שבמלח הוא מתכת המצויה בשפע במאכלים שונים. למרות הנזקים שמייחסים לו, יש לו תפקידים חשובים לתפקוד התקין של הגוף ולשמירה על הבריאות הכללית שלו
קרא עוד
מה לאכול כדי לעכב את תהליך ההזדקנות?
מאת מערכת BeOK
| 07/08/2017 |
צפיות: 660
אי אפשר למנוע מהגוף להזדקן, אך בצריכה של מאכלים שונים אפשר לעכב את התהליך ולהגן על הגוף מפני נזקים ומחלות שונות
קרא עוד