מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים

חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 36,948
רוב האורגניזמים על פני כדור הארץ עסוקים ומוטרדים כתמיד בלקיים עצמם ולספק לעצמם מזון לשם קיום בסיסי, ואין להם את האפשרות לברור את סוג המזון ו/או את רמתו. אנחנו השייכים לחלק של העולם אשר אינו סובל ממחסור ונמנה עם חברת השפע. אותנו מציפים כל הזמן במזונות חדשים "אופנתיים" אשר מקודמים בכל אמצעי אפשרי. הדבר נעשה על ידי פרסום מפי מומחים קולינריים, בחשיפתם במסעדות וברשתות השיווק ועד להפיכתם לטרנד אופנתי שאם אינך מתנסה בו אתה נחשב למיושן. בחרנו מספר מוצרים שמככבים בתפריטים הטרנדיים ונבחן גם את הערך התזונתי שלהם. את המסקנות תשפטו בעצמכם אחרי שתטעמו ותתנסו בעצמכם.

חידושים בתפריט היומי


בבניית התפריט היומי חשוב לגוון את המזון שאנו אוכלים בכדי לקבל את כל רכיבי התזונה להם אנו זקוקים. חלוקת המזון לקבוצות מסייעת לנו להקפיד על תוכנית התזונה המיטבית. המגמה כיום הנה לאכול מזון בריא ומאוזן כמה שאפשר. לפניכם סקירה של מזונות שיכולים לשדרג לכן את היום:

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

דלעת ערמונים


ירק ממשפחת הדלועים בעל טעם של ערמונים. הדלעת עשירה בבטא קרוטן, סיבים תזונתיים ואשלגן. כמו כן היא מכילה גם כמויות גדולות של ויטמין C ויטמין B מגנזיום ומנגן. ניתן להתייחס אליה כמו אל דלעת רגילה ולגוון בתבשילים בגלל טעמה המיוחד.

קינואה


השם ניתן ע"י שבט האינקה בדרום אמריקה ופירושו "אם הדגנים". הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. בנוסף, הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. הברזל הנו מינרל חשוב למניעת אנמיה - חסר דם, תופעה שכיחה בקרב נשים, עקב איבוד דם בדימום הוויסתי. למרות שכמות הברזל הנספגת בגוף, מוגבלת באופן יחסי ממזונות שמקורם מהצומח, עדיין קינואה יכולה לגוון עבורנו את התזונה כמקור למינרל זה.

הזרחן והמגנזיום הנם שני מינרלים המצויים בעצמות האדם, וחשובים במשק ספיגת הסידן לעצם. חשוב לשטוף את הקינואה היטב משום שמכיל חומר הקרוי ספונין, שהנו חומר משלשל וטעמו מר. הקינואה יכולה לשמש כתוספת פחמימתית לכל ארוחה חמה, וכן כבסיס לסלט קר, בתוספת של ירקות מבושלים, חמוציות וכו'. מאחר שטעמה נייטרלי, היא סופגת כל טעם שנוסיף אליה. בזכות תכולת החלבון הגבוהה שבה היא מהווה בסיס תזונתי חשוב לאנשים צמחוניים. הקינואה אינה מכילה גלוטן, ולכן מתאימה גם לחולי צליאק. ב-100 גרם קינואה יש 380 קלוריות.

אורז מלא


יתרונות האורז המלא על פני האורז הלבן, הם בכך שהוא מצריך עיכול איטי - דבר שעוזר לשמור על מאזן הסוכר בגוף בצורה טובה יותר. האורז המלא עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B. הסיבים התזונתיים חשובים לפעילות סדירה של מערכת העיכול, למניעת עצירויות, וכן לתחושת השובע ואיזון רמות הסוכר בדם. קבוצת ויטמין B, חשובה למניעת חוסר דם, לפעילות תקינה של המוח ולהזרמת הדם לאיברים השונים בגוף.


כוסמת


הכוסמת מכילה בין 15% ל-20% חלבון הכולל ליזין - חומצת אמינו שהגוף לא יודע לבנות, ולכן הכרחי לקבל אותה מהמזון. היא אחראית לייצור הנוגדנים בגוף, העוזרים בחיזוק המערכת החיסונית, ומחסור בה עלול לגרום לעייפות וחוסר תיאבון. הכוסמת מכילה כמות גבוהה במיוחד של אשלגן, שלו תפקיד חשוב בהתכווצות השרירים ושמירה על מאזן הנוזלים בגוף. כמו כן, יש בה כמות גדולה של ברזל, זרחן וויטמינים מקבוצת B. חשוב לדעת שכוסמת מתקלקלת בקלות – בגלל כמות שמן גבוהה. ניתן להשתמש בה בהכנת דייסה ופנקייקים.

מתכון: תבשיל כוסמת



רכיבים:


300 גרם כוסמת
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כפית פפריקה
2 כפיות מלח
2\1 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:


שוטפם את הכוסמת במים קרים ומסננים
מטגנים בסיר את הבצל והשום.
לאחר הזהבת הבצל מוסיפים את הכוסמת השטופה, מים רותחים ותבלינים ומבשלים על להבה קטנה כ-30 דקות.
נותנים לתבשיל להתקרר כ-10 דקות (יש להימנע מפתיחת המכסה)

דוחן


הדוחן הנו דגן קל לעיכול, מכיל כ-12.5% חלבון, והוא מקור טוה לזרחן, ברזל, סידן, ויטמין B2, ויטמין B3, פלואור, צורן. קליפת זרעי הדוחן קשה ואינה ניתנת לעיכול, וקודם יש להסירה, אך אין חשש מאחר שהמינרלים בדוחן נמצאים בכל הגרעין ולא רק בקליפה ומכאן שערכו התזונתי גבוה גם בצורתו המלוטשת. לזרעים מייחסים את היכולת להורדת רמות הכולסטרול בדם, והקטנת הסיכון לסרטן.
זרעי הדוחן זעירים וטעימים, וטעמם דומה לטעם אגוזים. הם נתונים בקליפה צבעונית, כתלות בסוג הזן המוגש. הם משמשים בעיקר בהוספת טעמים לסלטים, מרקים או מעורבבים עם ירקות. הזרעים מהווים בסיס מצוין לבעלי אלרגיה לחיטה- חולי צליאק.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכונים בריאים זה פיקניק!
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
אם אין ברוקולי מי לי?
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום

מתכון: מאפה דוחן



רכיבים:


1 כוס דוחן
3 כוסות מים
2 בצלים לבנים קצוצים
6 עגבניות מרוסקות
2 שיני שום קצוצות
1 כפית בזיליקום
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
200 גרם זיתים שחורים פרוסים
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:


לטגן בסיר במשך 20 דקות את הבצל, השום ולהוסיף את הדוחן.
להוסיף את העגבניות, המים, הבזיליקום, אורגנו, זיתים, דבש, מלח ופלפל.
לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש ולהמשיך בבישול עד לספיגת הנוזלים.
לצקת את כל התערובת לתבנית אפיה, ולאפות למשך 30 דקות בחום של 180 מעלות.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר