הקץ לקמטי ההבעה

לקראת שנות השלושים המאוחרות לחיינו מתחילים להופיע על פנינו קמטי הבעה. מדוע הם מגיעים, היכן הם מתמקמים וכיצד מטפלים בהם? כל מה שרציתם לדעת על קמטי הבעה בכתבה הבאה
מאת ד"ר ג'יימס שאול
| 23/07/2014 |
צפיות: 77,224
מתחת לעור הפנים שלנו נמצאים שרירים שאחראים על הבעות הפנים השונות: כשאנו חושבים, מחייכים או זועפים השרירים מתכווצים ומשתחררים – לפעמים אפילו מאות פעמים ביממה, אף במהלך שינה. בזמן הכיווץ משתחרר חומר בשם אצטיל-כולין, שמעביר אותות חשמליים מהמוח לשרירי הפנים. בחלוף הזמן מופיעים קמטים שונים בצדי העיניים, בזוויות הפה (קמטים נזולביאליים), באזור הגבות (קמטי זעף), האף (קמטי אריה) ובאזור המצח (קמטי מחשבה).

למידע נוסף בנשוא ניתוחים פלסטיים הכנסו לפורומים:
פורום הגדלת חזה, הקטנת חזה
פורום מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
פורום מתיחת פנים, מתיחת בטן
פורום ניתוחים פלסטיים לילדים
פורום ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית

קמטי ההבעה הינם קמטים דינמיים ואלה מופיעים בעיקר באזור המצח לקראת סוף העשור הרביעי לחיינו, אך עשויים להופיע מוקדם יותר בגלל מאפיינים גנטיים כגון עור יבש ובהיר, או מאפיינים סביבתיים דוגמת חשיפה לשמש. כיצד ומתי כדאי לטפל בקמטי ההבעה?

טיפול עקבי למניעת העמקת הקמטים


אפשר לטפל בקמטי ההבעה בשתי דרכים: בעזרת בוטוקס ובעזרת חומצה היאלורונית. הזרקת הבוטוקס מביאה להרפיית השרירים שאליהם הוא מוזרק. בתוך הבוטוקס נמצא חלבון בשם בוטולינום טוקסין, שמנטרל את שחרור האצטיל-כולין ומונע את היווצרותם של קמטי ההבעה. הטיפול נערך אחת לשלושה עד שישה חודשים, ובמהלכו הרופא מזריק את החומר למקומות ספציפיים בפנים שמועדים ליצירת קמטים. נתונים מראים כי טיפול עקבי בקמט יכול להגדיל את המרווח בין הזרקה אחת לבאה אחריה.

הדרך השנייה היא הזרקת חומצה היאלורונית. באמצעותה מטפלים לצורכי מילוי הקמטים, זאת להבדיל מבוטוקס שמרפה את השריר. החומצה ההיאלורונית היא למעשה תרכובת סוכר המצויה באופן טבעי בגופנו, ויש לה תפקיד מרכזי בשמירה על חיוניות העור. החומצה מוחדרת לקמטוטים וממלאת אותם, ובנוסף היא סופחת אליה מים וכך מעניקה לחות ונפח לעור. בסיום הטיפול, מתקבל עור גמיש במראה טבעי. החומצה מתפרקת בחלוף שנה עד שנתיים מיום ההזרקה, תלוי בצפיפות ובאיכות החומר.


שוק החומצות ההיאלורוניות מוצף במגוון מוצרים באיכויות שונות, מרביתם נעדרים אישור FDA (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) המלצתי היא להתעקש על חומרי מילוי מאושרי FDA שעברו את כל הבדיקות הקפדניות ונמצאו מתאימים כחומרי מילוי לפנים ולא להתפתות להשתמש בחומרים זולים העשויים להיות מסוכנים.

לעתים, כשהטיפול בבוטוקס להרפיית שרירי הפנים אינו מספיק, בעיקר כאשר הקמטים העמיקו, הרופא ימליץ על הזרקת חומצה היאלורונית בתור טיפול משלים. שימו לב כי נשים הרות ומניקות ואנשים הסובלים מבעיות נוירולוגיות שונות אינם יכולים לעבור טיפול בהזרקת בוטוקס.
רק אצל רופאים מומחים

אין גיל מדוייק שבו מומלץ להתחיל לטפל בקמטי ההבעה, אך מומלץ להגיע לייעוץ כשהקמט מתחיל להפריע למטופל או למטופלת. ככל שמתחילים לטפל בקמטי ההבעה מוקדם יותר (כאמור, בשנות השלושים המאוחרות), כך קל יותר לפתור את הבעיה ואין צורך בטיפולים משלימים. נוסף על כך, הרפיית השריר שנעשית בעזרת הבוטוקס יכולה למעשה למנוע את העמקת קמטי ההבעה.

מטופלות רבות חוששות מפני מראה חסר הבעה שעלול להיווצר בעקבות שימוש בבוטוקס. כדי למנוע את החשש, כדאי לפנות לרופאים מיומנים שלא רק מקפידים על הרפיה עדינה של השריר כדי שיוכל להמשיך ולפעול בטבעיות רבה ככל האפשר, אלא גם משתמשים בחומר באיכות טובה יותר.

כיוון שהשוק פרוץ, פעמים רבות מגיעות מטופלות שעברו הזרקת בוטוקס מדולל ונאלצו לחזור לטיפול לאחר חודש עד חודש וחצי. גם במקרה זה, מומלץ להיזהר מהצעות זולות במיוחד. עדיף לפנות אך ורק לרופאים שמשתמשים בחומרים מאושרים, איכותיים ובטוחים לשימוש.

לכתבות נוספות בנושא ניתוחים פלסטיים:
ניתוח לגניקומסטיה - הקטנת חזה בגבר
חידושים טכנולוגיים למראה חטוב ללא ניתוח
שפשפת או חככת - כך תעלימו אותה
כל הדרכים לטיפול בצלקות
ניתוחים פלסטיים בקרב הקהילה הגאה

מהם הסיכונים הכרוכים בהזרקות?


במידה ופונים לרופא מיומן בהזרקות אסתטיות, המשתמש בחומרים איכותיים, הסיכונים מזעריים. לחלק מהמטופלות יכולים להופיע שטפי דם, מעט אודם, נפיחות ורגישות באזור ההזרקה מיד לאחר הטיפול. יום יומיים לאחר ההזרקה פוחתות הנפיחות והרגישות בהדרגה ומגיעים למראה יציב. יש להימנע מנטילת אספירין (או קרטיה), נוגדי קרישת דם, תרופות נגד כאבים, או תוספי מזון המכילים ויטמין E בשבוע שלפני הטיפול על מנת למנוע ככל הניתן שטפי דם באזור ההזרקה.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר