יש לי גלידה הכי טובה!

בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 33,089
בגלידות ישנן שלוש קטגוריות. גלידות המיינסטרים מכילות 50% אויר והן עשויות מחלב או מאבקת חלב, הן מכילות אחוזים נמוכים של שמן דקלים או שמן קוקוס וגם תמציות טעם טבעיות או סינטטיות. בקטגוריית גלידות הפרימיום, החלבון הוא מביצים, אחוז השומן שבגלידות פרימיום, נע בין 8% - 12%, וכמות האוויר שבהן היא פחות מ-50%. הקטגוריה האיכותית ביותר, נקראת סופר פרימיום, בגלידות האלה אחוז האוויר הוא 20% וכמות השומן שבהן הוא לפחות 12%. כל 100% מהרכיבים של גלידת סופרפרימיום חייבים להיות רכיבים טבעיים. כלומר השימוש הוא בשמנת טרייה, חלב טרי, חלמון של ביצים, מייצבים ותמציות טבעיות.

למידע נוסף בנושא תזונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

דרך פשוטה לפיה ניתן לדעת לאיזו קטגוריה ניתן לשייך את הגלידה שאנחנו אוחזים בה, היא לשים לב לכמות המל"ל ולכמות הגרמים כפי שהם רשומים על גבי הקופסא. כך שעל הקופסא של גלידות מיינסטרים, נראה את המילים: 2 ליטר ו-1,000 גרם. מה שאומר שהוסיפו לגלידה 100% אוויר. לעומת הקופסאות של גלידות ברמת סופר פרימיום שעליהן כתוב: 500 מ"ל ו-425 גרם. כלומר הן יותר איכותיות, אך גם יותר משמינות.

איך מכינים גלידה?


ראשית מכניסים את כל חומרי הגלם שנקראים MIX לתוך סירים ענקיים. שם התערובת מתערבלת ונמסה. הטמפרטורה בסיר היא 60 מעלות. בשלב הבא ה- MIX עובר לתהליך של פסטור. זה נעשה בטמפרטורה של 72 מעלות למשך חצי שעה. זאת לצורך עיקור ה- MIX מחיידקים פתוגניים. לאחר מכן מקררים את התערובת במהירות ומורידים את הטמפרטורה ל- 4 מעלות. השלב הבא נקרא הימגון. מטרתו, יצירת תערובת הומוגנית. בזמן ההימגון חלקיקי השומן הופכים לחלקיקים קטנים. לאחר מכן ה- MIX עובר לשלב שנקרא Ageing ובעברית הבשלה.


בדומה לתהליך היישון של היין, גם הגלידה שוהה במכלים במשך 8 עד 48 שעות תלוי בסוג הגלידה. זה נעשה בטמפרטורה של 4-3 מעלות. בזמן הזה הגלידה מקבלת מרקם של קרם. המטרה היא להאיץ את פעולתם של החומרים המייצבים שצריכים לספוח את המים וכן להאיץ את פעולת חומרי התחליב. במכלי ה- Ageing, הגלידה מקבלת את הארומה. השלב הזה חיוני כדי לשמור מאוחר יותר על מרקם הגלידה. כיוון שהגלידה תעבור בהמשך תנודות ברמת הטמפרטורה, כפי שקורה למשל בפרק הזמן שבין הוצאת הגלידה מהמקפיא שבסופרמרקט ועד שהגלידה מגיעה אל הפריזר הביתי.

השלב הבא נקרא ארומטיזציה. שבו מוסיפים ל- MIX בקבוקים שמכילים תמציות טעם שמדמות תמציות טבעיות, או שמשתמשים בתמציות סינטטיות. בשלב זה מוסיפים גם צבעי מאכל טבעיים, כמו צבע אדום מסלק, צבע ירוק מתרד וצבע צהוב מכורכום, ערבובים שונים של הצבעים, יוצרים גוונים שונים, או שמשתמשים בצבעי מאכל סינטטיים.

למתכוני בריאות נוספים:
מתכונים בריאים זה פיקניק!
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
אם אין ברוקולי מי לי?
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום
מתכוני פסטה בריאים וטעימים

משם הגלידות עוברות להקפאה בטמפרטורה של מינוס 40 מעלות. בזמן הזה חודר אויר אל ה- MIX ומגדיל את נפחה של הגלידה. למהירות ההקפאה ישנה חשיבות רבה. שכן היא משפיעה על גודל גבישי הקרח שיתקבלו. כך שככל שתהליך ההקפאה יהיה מהיר יותר, כך גבישי הקרח יהיו קטנים יותר והתערובת תהיה חלקה יותר. משם הגלידה עוברת למשמרת בחדרי קירור בטמפרטורה של מינוס 28 מעלות. זאת, עד שהגלידה מגיעה אל המשאיות.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 27,087
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 26,653
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 35,760
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,943
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,714
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 32,086
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,651
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 35,294
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 37,309
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד
פסח טבעוני למהדרין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 03/04/2014 |
צפיות: 26,352
פסח יכול להוות אתגר קשה עבור טבעונים רבים אשר מסתדרים די בקלות בכל ימות השנה. לפניכם כמה מתכונים שמתאימים לאוכלי קטניות טבעונים ואחרים עבור טבעונים שאינם נוהגים לאכול קטניות בחג הפסח, שם נדרשת יותר יצירתיות במטבח
קרא עוד