"באופן חד משמעי מראה השיער חשוב לאשה מבחינת ביטחון עצמי ועבור רובן הוא מהווה חלק בלתי נפרד מהמראה החיצוני היוצר ביחד עם שאר האלמנטים החיצוניים והפנימיים את כרטיס הביקור לרושם הראשוני. אגב בהקשר זה מעניין לציין כי לא סתם התקבע הביטוי Bad Hair Day בשפה ובתרבות המעיד על מצב שבו שיער במראה לא מסודר משפיע על מצב הרוח והתחושה הכללית באותו יום".
למידע נוסף בנושא נשירת שיער הכנסו לפורומים:
פורום הסרת שיער
פורום השתלת שיער
פורום יופי
פורום נשירת שיער
פורום שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
ד"ר קלרה קרבלניק אומרת כי איבוד שיער היא בעיה רפואית ידועה אשר אינה מבדילה בין גברים לנשים. היא יכולה לתקוף בכל גיל והסיבות להיווצרותה רבות מאד: תזונה לקויה וחסרת חלבונים (השיער בנוי מחלבוניםKERATIN), סיבה נפשית הנובעת ממתח, לחץ או דיכאון. נשירת שיער יכולה לגם להיגרם מסיבות רפואיות גרידא ולכן חשוב להיבדק ע"י רופא.
אז מתי הרפואה מגדירה "נשירת שיער"?
כאשר חלה תחלופת שיער תקינה, נושרות מידי יום כ- 100 עד 150 שערות ובמקומן צומחות שערות חדשות ועבות (שיער סופי). אנחנו נולדים עם מספר זקיקי שיער שנעים בין 70,000 עד ל120,000. במשך החיים כל זקיק מגדל בערך 20 שערות כאשר יש יותר צמיחה בקיץ ופחות בחורף.
בתהליך ההתקרחות, השערות החדשות הצומחות במקום אלו שנשרו הן דקות ורכות (פלומתיות). באופן נורמלי, כ- 85% מהשערות נמצאות בשלב הצמיחה, וכ- 10 עד 15% - בשלב נשירת שיער. במצב של התקרחות, אחוז השערות הנמצאות בשלב נשירת שיער עולה, ויכול להגיע עד 50%!
לדוגמא, תזונה לקויה בחלבונים גורמת לנשירת שיער מהטעם הפשוט שאין לגוף מספיק חלבונים לייצור שיער ושמירה על הקיים. הגדלת כמות החלבונים הנצרכת תסייע לגוף לייצר שערות חדשות ובזמן קצר, יחסית, השיער יחזור למראהו הקודם.
אולם, לא כל הסיבות לנשירה כל כך פשוטות ולכן גם לא כל הפתרונות הם מיידים וקלים לביצוע. כאמור, יש סיבות נוספות לנשירת שיער שבעטיין המטופל אף צריך לקנות חומרים ייעודים לטיפול בשיער כמו, לדוגמא, פילקסיל. ובכל זאת. במידה ואכן אובחנה אצלכן נשירת שיער או שאולי את חוששות שיש לכן אחת כזו, האם אין ללכת יותר לספר? ממש לא.
מעצב השיער אמיר אליהו אומר כי ניתן לאתר נשים שיש להן נשית שיער גם מבלי שהלקוחה תתריע על כך. מניסיונו לאורך שנים, מרגיע אליהו את הנשים ואומר כי אין צורך להימנע מפעולות שגרתיות שהנשים מבצעות במספרה כגון צבע, גוונים, החלקות וכד' וזאת מכיוון שנשירת שיער נגרמת כתוצאה מהחלשות זקיק השערה אשר נמצא בשכבת העור הרחוקה ביותר מהקרקפת (היפודרמיס).
אליהו גם מציג מספר קבוצות סיכון לנשים שעלולות לסבול מנשירת שיער: נשים בהריון ולאחר הריון, השינוי ההורמונלי עלול לגרום לנשירת שיער, מצבי לחץ נפשי, שינויים במזג אוויר בעיקר בזמן חילופי עונות ולבסוף גם תזונה לא בריאה עם חוסר בברזל ובחלבון.
אליהו ממליץ לאלו הסובלות מנשירת שיער להקפיד ולהסתפר בתדירות גבוהה יותר וזאת על מנת לחזק את זקיק השערה. כמובן שיש לאתר את הגורם לנשירת השיער ועל פיו לתת את ההמלצה הרפואית הנכונה. המלצה נוספת היא להימנע משימוש בחומרים שאוטמים את שכבת העור העליונה (אפידרמיס).
מיתוסים נבחרים:
איסוף השיער לקוקו מחלישה את השיער: האמת, כן
תלוי כמובן איזה קוקו. אנחנו מדברים על משהו מאוד חזק שאת עושה בבוקר ומשחררת לפני שאת הולכת לישון. מה שיקרה זה שלאורך זמן (שנים) השיער שלך יתחיל להידלדל בחלק הקדמי. למה? כי כשאת מושכת שערות באופן מתמיד לאורך זמן, את גורמת נזק לשורשי השיער, והם יגמלו לך בהתאם
מיתוס.
חפיפת ראש יומיומית גורמת לנשירת שיער: לא נכון
למעשה, ההפך הוא הנכון. חפיפה יומיומית שומרת על היגיינת השיער ועל כן דווקא מומלצת, בעיקר בשיער שומני. כאשר השיער יבש, אפשר להסתפק בחפיפה פעמיים בשבוע.
פן, צביעה וסלסול גורמים לנשירת שיער: נכון
כל מניפולציה של השיער, כגון משיכה או שינויים במבנה מחלישים את השערות. איסוף של השיער בקוקו מתוח, משיכת השיער בעת ביצוע פן, סלסול והחלקה – כולם מחמירים את השבירות של השערות ובהחלט עלולים להביא לנשירה.
לכתבות נוספות בנושא שיער:
קשקשים? לא על ראשנו!
שיער ארוך ובריא בקלי קלות
כך תבחרו קרם להסרת שיער
פן יקר למראה משופר?
חדשות בגזרת התלתל
שמפו ומרכך משפיעים על הנשירה: לא נכון
העובדה היא שאף שמפו או מרכך אינם חודרים אל עור הקרקפת ואינם מזיקים לשורש השערה. כמו כן התכשירים אינם מחזקים את השורש, ומכן הרי שאינם מונעים נשירה.
חפיפת שיער או סירוק גורמים לתלישת השערות ולנשירה: לא מדוייק
האמת היא כי שכל שערה אשר נמצאת בשלבי נשירה כבר ניתקה מן הקרקפת. בעת הסירוק או חפיפת השיער אין כלל השפעה של חשמל סטטי והשערות אשר נשרו במשך היום נופלות בזמן החפיפה. אם כן, לא נכון לומר שפעולות הסירוק או החפיפה הן שגורמות לתלישתן של השערות. במידה והשיער לא היה נופל בעת הסירוק או החפיפה, הוא היה נופל בדרכים אחרות במהלך היום.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר