אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג

חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 32,250
חלב אומנם שנוי במחלוקת, אך לחלב ומצריו הרזים יתרונות תזונתיים רבים הנתמכים מחקרית כגון: חלבון איכותי, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, זרחן, ויטמין A וויטמינים מקבוצה B כולל וויטמין B12. ואל תשכחו את מי הגבינה אשר מכילים יתרונות בריאותיים רבים, תערבבו אותם בתוך הגבינה ואל תשפכו אותם.

מחקרים רבים מוכיחים שהחלב נמצא כגורם מסייע להשגת מסת עצם מרבית בגיל ההתבגרות. הוא נמצא גם כגורם חשוב להפחתת הסיכון לאוסטיאופורוזיס בגילאים מאוחרים יותר, מסייע על שמירת משקל גוף תקין, מסייע במניעה ובטיפול ביתר לחץ דם, במניעת התסמונת המטבולית, במניעת סוכרת מסוג, 2 במניעת מחלות לב וכלי דם ואף במניעת סוגים מסוימים של סרטן.
לפניכם כמה מתכונים לאחרי החג שיעשו לכם נעים בבטן ונעים על המשקל גם בסוף השבוע הקרוב:

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ספורט

עוגת גבינה קלה אפויה וטעימה



רכיבים:


750 גרם גבינה לבנה \גבינת שמנת 5% שומן בטעם טבעי
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן

לציפוי:


1 גביע (200 גרם) יוגורט 1.5% שומן
2 שקיות סוכר וניל

תבנית (גודל 24 – 26)

אופן ההכנה:


מחממים תנור לחום נמוך- 130 מעלות.
בקערה בינונית טורפים את כל חומרי המלית ויוצקים בתבנית.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ומעליה מעל רשת מניחים את העוגה. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה ומתחילה להזהיב, אבל לא מתייבשת.
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה. מחזירים לתנור כבוי לחמש דקות. מוציאים ומצננים.


פשטידה קלה: פשטידת ברוקולי, פטריות וכרובית עם גבינות רזות



רכיבים:


1 בצל קצוץ
חצי קילו ברוקולי מבושל ועדיין בפרחים פריכים חתוך גס חצי קילו כרובית מבושלת ועדיין בפרחים פריכים חתוך גס סלסילת פטריות
מיכל גבינת קוטג' 5% שומן
מיכל גבינה לבנה 5% שומן יוגורט 1.5% שומן
200 גרם גבינה מלוחה רזה מגוררת
פרוסת גבינה צהובה רזה חתוכה ביד חתיכות
3 ביצים
3 כפות קמח
מלח גס ופלפל שחור

אופן ההכנה:


מערבבים ויוצקים לתבנית בינונית משומנת קלות.
אפיה כ-40 דקות בחום 175 מעלות.

סלט תרד ופירות אביבי



רכיבים:


צרור גדול עלי תרד וצרור עלי בייבי שטופים ומופרדים מהגבעול
פלחי אפרסק ואגס חתוך לרצועות דקות
אגוזי מלך

לרוטב:


רבע כפית חרדל
מיץ מתפוז 1 בינוני
מיץ מלימון 1 בינוני
חצי כפית שום כתוש
כף מלאה דבש או סילאן
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

למתכוני בריאות נוספים:
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מתכוני פירות יבשים לט"ו בשבט
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!

סלט עדשים ויוגורט (עשיר בחלבון, סידן, ברזל, ויטמינים וסיבים תזונתיים)



רכיבים:


כוס עדשים שחורות
1 מיכל יוגורט 1.5% שומן
1 שן שום, קצוצה.
צרור עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים (אפשר לערבב גם כוסברה, נענע, שמיר, ועירית לפי טעמכם האישי.)
1/3 כוס שקדים קצוצים גס
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
1/3 כוס חמוציות

אופן ההכנה:


לבשל את העדשים למשך 20 דקות עם כוס וחצי של מים, לצנן ולערבב עם שאר הרכיבים.
טיפ שלי : את היוגורט תוסיפו ממש ברגע האחרון.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר