כך נצלח את חג שבועות - הטעים בחגים:
ניתן למזער את הנזק הקלורי של המאפים ע"י בחירה של מוצרי חלב דלי שומן – להסתכל בתווית המזון שעל האריזה ולבחור את המוצרים המכילים עד 5% שומן.
מומלץ להשתמש במוצרים עשירים בסידן כמו למשל בגבינת ריקוטה אשר מכילה 5% שומן וכ-1000 מ"ג סידן לגביע של 200 גרם.
חג השבועות הוא חג הקציר, לכן זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לקשט את כל המאפים בפרי וגם לאכול את הפרי טרי ובריא.
את הזמן הפנוי רצוי לנצל להליכות בחיק הטבע. זה תמיד טוב במיוחד בחגים כאשר יש יותר זמן פנוי.
כדאי להעדיף פשטידות ללא שכבת בצק ולא מוקרמות.
מומלץ לערוך צלחת אישית שתכיל חתיכה קטנה מכל סוג של פשטידה ולהעשיר אותה בסלטים, בפירות ובגבינות (רזות ככל שאפשר), כדאי לוותר על מאפי בורקס ולחמים.
אפשר לערוך ארוחה חלבית שתכלול מנת דגים בתנור בתוספת תפו"א או מנת פשטידת ירק.
כדאי להכין קינוח דיאטטי בבית כגון בלינצ'ס או יוגורט דל שומן עם פירות ולהימנע מרכישת עוגות גבינה, המבוססות על שמנת וגבינות עתירות שומן.
למידע נוסף בנושא תזונה נכונה הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים
מתכונים טעימים ובריאים לחג השבועות:
פשטידת גבינה וירק: 10 מנות כל מנה כ-100 קק"ל
לאפות בתבנית 26 ס"מ
רכיבים:
2 גביעי קוטג' 3% שומן
1 גביע יוגורט ביו 0% שומן
150 גר' (קצת יותר מחצי קוביה) גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת
3 כפות קמח
3 ביצים
כוס וחצי ירק קצוץ (אפשרויות: פטריות/קישוא/דלעת/ברוקולי/כרובית/בצל ירוק/תרד- אפשר גם לשלב מספר סוגים)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הגבינות והיוגורט.
מוסיפים את הקמח, הביצים והירק, מתבלים. יוצקים את העיסה לתבנית מרוססת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 35 דקות, עד מבחן הקיסם.
פשטידת כרובית: 4 מנות כל מנה כ-50 קק"ל
רכיבים:
1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים
2 כוסות מים
1 כפית מלח
1כף חמאה קלה
1 כף קמח
1 כוס חלב 1%
2 ביצים
גביע לבן
2 כפות בצל קצוץ
¼ כפית מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את הכרובית במים ומלח כ-10 דקות עד שתתרכך ומסננים.
מרתיחים בסיר ¾ כוס חלב ומוסיפים את הקמח.
מוסיפים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב.
מאדים את הבצלים, טורפים את הביצים עם הבצל המאודה, וגביע הלבן ומערבבים עם הכרובית.
אופים כ-45 דקות.
לזניה גבינות: 10 מנות כל מנה כ- 285 קק"ל
רכיבים:
חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים
2 קוטג' 3% שומן
2 ביצים
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
תרסיס שמן/בצל קצוץ2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות גדולה (800 גרם)
מים
מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כף אורגנו
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת 9% שומן
אופן ההכנה:
מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
משמנים תבנית פיירקס גדולה עם תרסיס שמן.
מניחים בתבנית כמחצית מכמות הפסטה, עליה שופכם מחצית מכמות הגבינות ומעל מחצית מכמות הרוטב, ממשיכים כך לשכבה נוספת. מעל הכל מפזרים את הגבינה הצהובה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40 דקות.
פלפל ממולא בגבינות: 12 מנות כל מנה כ-70 קק"ל
רכיבים:
12 פלפלי שושקה גדולים
למלית:
100 גר' גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת
100 גר' (2 כפות) גבינה לבנה 3%
50 גר' (כף) גבינה לבנה 1/2% שומן
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
חופן עלי בזיליקום טרי קצוץ
לרוטב:
בצל גדול
4 שיני שום פרוסות
קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל
מעט פפריקה חריפה
אורגנו
שקית ממתיק מלאכותי
כוס מים
תרסיס שמן
לקישוט: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מרססים סיר טפלון בתרסיס שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות.
מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אורגנו ומוספים את הממתיק המלאכותי.
מוסיפים כוס מים, טועמים ומתקנים תיבול.
מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מגרעינים.
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה, ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים בתבנית.
מוזגים על הפלפלים את הרוטב, מפזרים את הפטרוזיליה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 35-40 דקות.
למתכוני בריאות נוספים:
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום
חלבונים לטבעונים - הצעות טעימות להפליא
בלינצ'ס פירות: 2 מנות כל מנה כ-120 קק"ל
רכיבים לבצק:
1 ביצה
2.5 כפות קמח
¼ כפית מלח
½ כפית תמצית וניל
½ כוס חלב 1%
½ כפית סוכר
רכיבים למילוי:
2 כפות גדושות גבינה לבנה 1/2% שומן
2 כפות אשל
¾ כוס תותים חתוכים
1 כף מרגרינה דלת קלוריות
1 כף סוכר
1 כף ליקר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הבצק עד שנוצרת עיסה חלקה ונוזלית.
יוצקים רבע מהכמות למחבת טפלון מחוממת בקוטר של 15 ס"מ ומבשלים משני הצדדים.
בוחשים את הגבינה עם האשל ומכינים רוטב תותים: מבשלים את התותים בכף מרגרינה וכף סוכר ומועכים את התותים תוך כדי הבישול שנמשך 3 דקות. מוסיפים את הליקר.
ממלאים את החביתיות בתערובת הגבינה, מגלגלים אותן ויוצקים מעליהן את רוטב התותים.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר