פסח טבעוני למהדרין

פסח יכול להוות אתגר קשה עבור טבעונים רבים אשר מסתדרים די בקלות בכל ימות השנה. לפניכם כמה מתכונים שמתאימים לאוכלי קטניות טבעונים ואחרים עבור טבעונים שאינם נוהגים לאכול קטניות בחג הפסח, שם נדרשת יותר יצירתיות במטבח
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 03/04/2014 |
צפיות: 26,492

לאוכלי האורז והקטניות


לטבעונים אשר אוכלים אורז וקטניות בפסח, חג החירות כמעט ולא מחייב שינויים גדולים בהרגלי התזונה. ההגבלה היחידה היא על דגנים, לכן אפשר לעבור פסח בריא וכשר כמעט ללא כל קושי. היום, ישנם תחליפים לפסטות על בסיס שעועית ואורז, שלל תחליפים על בסיס קטניות ודגנים מחומוס ועד פריכיות וכמובן שפע מזונות הטופו שנשארים עדיין בתמונה.

המסקנה היא שניתן להמשיך בחיי שגרה למרות שמזונות טבעוניים רבים, אשר מאוד נפוצים אצל טבעונים במהלך כל השנה, מקבלים בפסח תוספת כמו: ביצים וקמח תפוחי האדמה. בנושא המתוקים לשמחתנו מדובר לרוב ממילא בעוגות ועוגיות יבשות שגם ככה לא היו תורמים הרבה לבריאות.

למידע נוסף בנושא תזונה ומתכוני בריאות הכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תזונת תינוקות

לנמנעים מאורז וקטניות - תתנחמו זה רק לשבוע


לטבעונים אשר לא אוכלים קטניות ואורז בפסח קשה יותר והתחושה היא שלא נותר מה לאכול. אני חייבת להוסיף שהתחליפים והעצות אשר ניתנות בכל מקום מתבססים רק על תחליפים עשירים בשומן רווי, כגון קרם קוקוס וממרחי קשיו. השינויים לא פשוטים אבל עם קצת רצון טוב, תאמינו לי שאפשר לצלוח את חג הפסח בשלום ולא לאכול רק זרעים. אמנם קשה להגיע לתפריט מושלם ללא הדגנים והקטניות אבל צריך לזכור שמדובר רק בשבוע, ושהירקות מכילים ויטמינים ופחמימות, ושהאגוזים מכילים שומנים, חלבון, סידן וברזל.

העיקר ירקות


התמקדו בתבשילי ירקות, ניתן להתבסס על ירקות ולהכין ארוחות גורמה נפלאות למשל: ארוחה על בסיס ירקות שורש, פשטידות של ירקות מבושלים וטחונים אשר ניתן לגבש עם קמח תפוחי אדמה. כמו כן אפשר להכין סלטים מבושלים, אנטיפסטי משלל ירקות, מרקים עשירים ולפתני פירות.

והטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת לכם הוא להיות יצירתיים עם הירקות והפירות. להכין פשטידות חצילים, פירה כרובית ודלעת... ואפשר יהיה לסיים את החג הזה עם עוד קצת בריאות. אספתי בשבילכם מעט מתכונים על מנת להעשיר את החג ושיהיה חג שמח וכשר

דלורית ממולאת בפירות יבשים



רכיבים:


1/2 כוס שזיפים מיובשים
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס צימוקים
1 כוס מיץ תפוזים
4 דלוריות
10 חצאי פקאנים
10 חצאי אגוזי מלך
1/4 כוס זרעי דלעת טבעיים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
צ'ילי יבש
כף שמן זית

אופן ההכנה:


משרים את המשמשים והצימוקים במיץ התפוזים למשך לילה.
חותכים את הדלורית לחצי ומוציאים את הגרעינים.
מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית אפייה, יוצקים מים עד לגובה כחצי סנטימטר ומכסים בנייר אפייה ומעליו אוטמים ברדיד אלומיניום.
אופים כחצי שעה בחום נמוך (150 מעלות).
מערבבים את הפירות היבשים והתבלינים.
מוציאים את הדלוריות מהתנור, מורחים אותן במעט שמן וממלאים את הדלורית בתערובת הפירות והזרעים.
מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים, עד שהשקע מתמלא.
אופים רבע שעה נוספת ללא כיסוי ומגישים חם.


קדירת ירקות שורש ענקית שגם מי שלא טבעוני יחסל



רכיבים:


2 כפות שמן זית
2 יחידות לפת, קלופות וחתוכות גס
2 יחידות קולורבי קלופים ושטופים
5 יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופים, שלמים
2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
1 תפוח אדמה
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
3 יחידות שורש פטרוזיליה, קלופים, שלמים
1 שומר, שטוף וחצוי
1 סלק (הסלק הינו תוספת מיוחדת ודומיננטית. מי שלא אוהב יכול לוותר עליו)
5 גזרים
שיני שום טריות לא קלופות
2 בצלים, קלופים, חצויים
צרור קטן של עלי טימין, שטופים
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
מעט צ'ילי יבש

אופן ההכנה:


מחממים תנור לחום 200 מעלות.
משמנים קדרת חרס שיש לה מכסה בשמן זית. מניחים את כל הירקות בקדרה, מוסיפים שמן זית, מלח גס, צ'ילי יבש, פלפל שחור גרוס גס, טימין ומערבבים היטב.
מכסים את הקדרה, מכניסים לתנור ואופים במשך שעה ורבע. בודקים בעזרת מזלג את רכות הירקות וממשיכים לאפות לפי הצורך - עוד חצי שעה או 45 דקות. מוציאים ומגישים.

למתכוני בריאות נוספים:
אם אין ברוקולי מי לי?
מתכוני קינואה לכל ארוחה ביום
המרקים שיחממו לכם את הבטן והלב
גבינות טבעוניות טעימות להפליא!
קשקושי ביצים - ארוחת בוקר בלי מקושקשת

"כבד קצוץ" טבעוני מסורתי.. קצת אחרת (לאוכלי קטניות)



רכיבים:


150 גרם פקאנים טחונים (אני יודעת שנהוג להשתמש באגוזי מלך, אבל תאמינו לי שזה יותר קרוב לטעם המקורי עם פקאנים)
3 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים (מוזהבים)
כוס וחצי עדשים חומות מבושלות (כ350 גרם)
מלח, פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט (מוסיף המון)
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:


מטגנים את הבצל עם שמן הזית.
טוחנים הכול בבלנדר על לקבלת ממרח חלק, ומקשטים בפקאנים שלמים ועגבניות.

חג שמח ובתיאבון!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר