ליהנות ממאכלי חנוכה ולשמור על המשקל

עוד לא הספקנו להתאושש מחגי תשרי, והנה הגיעה חנוכה. סופגניות, לביבות, מטבעות שוקולד, ספינג' והיד עוד נטויה. אז איך אפשר להנות ממאכלי חנוכה מבלי לצבור קילוגרמים עודפים? באמצעות שני מתכונים טעימים לסופגניות ולביבות אפויות ולא מטוגנות
 נטעחן ליבנה
| 06/12/2012 |
צפיות: 7,721
חנוכה מבחינתי ומבחינת מרבית הישראלים, נמנע ברשימת החגים המשמינים ביותר בישראל. כמות השמן שנשך או יותר נכון ניצק לגופנו, עולה על המצופה. נכון אף אחד לא ימות מסופגנייה אחת. הבעיה היא שלמרביתנו קשה מאוד לעצור אחרי הסופגנייה הראשונה. תשמחו לשמוע שהסיבה לכך לא נעוצה בנו בלבד. על פי מנגנונים אבולוציונים אנו נוטים להעדיף מזון שומני, שמספק יותר קלוריות. מה שחבל זה שלא סיפרו לגופנו שבעולם המודרני כמעט ואין צורך במנגנון הזה יותר.

למידע נוסף בנושא תזונה בחנוכה היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

לוותר לגמרי על סופגניות ולביבות, זה כמעט בלתי אפשרי. אבל ישנן דרכים לוותר על העלייה במשקל בתקופת זו. על ידי מניפולציות פשוטות, וקיזוזים קטנים במהלך היום, תוכלו לאכול את הסופגנייה בלי רגשות אשם. סופגניות וגם לביבות מכילות כמות גבוה של קלוריות, שמרביתן מגיעות משומן (כן בגלל זה הן כל כך טעימות). החליטו מראש באיזה מימי החג אתם מתכוונים לחטוא ולצאת מהמסגרת התזונתית היום יומית שלכם. אל תתפשרו על אכילת סופגנייה על הדרך, רק כי התפתתם לריח. שמרו את התענוג שבחטא לאירועים השווים ביותר.

החלטתם לאכול סופגנייה, אל תרגישו רגשות אשם. כולנו בני אדם ומותר לנו לגמרי להנות כמו כולם. הקפידו להוסיף פעילות אירובית במהלך היום, ולקזז בכמות הפחמימות והשומנים במהלך היום. אם אתם מארחים אתם בהחלט יכולים להחליט שבמקום לקנות סופגניות תכינו אותן בבית. אתם יכולים גם להחליט לפנק את האורחים ולאופת מחצית מכמות הסופגניות והלביבות. אני מבטיחה לכם שהאורחים שלכם לא יפסיקו לשבח אתכם.

ומה המחיר האמיתי, וכמה תצטרכו לקזז?


סופגניה קלאסית (עם ריבה) = 250 קלוריות=
לחמניה קלה+ 2 פרוסות פסטרמה 2% שומן+ כף חומוס+עגבניה = 10 מיני פירכיות אורז+1/2 קופסת קוטג' = טוסט מ-2 פרוסות לחם דגנים קל+פרוסת גבינה צהובה 9%+ כף קטשופ+ סלט (עגבניה+מלפפון+1/2 פלפל) = 6 כפות מג'דרה +סלט ירקות קצוץ דק (עגבניה+מלפפון+1/2 פלפל+כפית שמן זית) = 3 כוסות פופקורן מפוצח בסיר עם כפית שמן+1 כוס בייגלכים = 2 כדורי גלידת שמנת בכוס.

לביבה תפו"א מטוגנת = 150 קלוריות =
יוגורט 1.5% שומן +2 כפות גרנולה = 2 פרוסות לחם קל +1 פרוסת גבנ"צ 9%+עגבניה+1/2 בצל = 4 כוסות אדממה = 1/2 פיתה קלה +1 כף חומוס+מלפפון חמוץ = 1 מאפין שיבולת שועל = לחמניה קלה+1/4 אבוקדו+ 1/2 עגבניה


ואם החלטתם לפנק את עצמכם ואת הסובבים אתכם, הנה שני מתכונים שווים וטעימים:

סופגניות אפויות


כל הכמות = 1200 קלוריות

רכיבים:
2.5 כוסות קמח
15 ג"ר שמרים
1/4 כוס יוגורט
1/2-3/4 כוסות מים (לפי הצורך)
1 ביצה
קורט מלח
קורט קינמון
5 כפות ריבה ללא תוספת סוכר
תרסיס שמן

אופן ההכנה
מתפיחים את השמרים ב-1/3 כוס מים חמימים אליהם מוסיפים קורט מלח ו-1 כף קמח, למשך 15 דקות.
בקערה גדולה בוחשים את יתר המרכיבים ואליהם מוסיפים את הנוזל עם השמרים.
מתפיחים את התערובת למשך כשעה.
מהתערובת התפוחה יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, ומניחים בתבנית שרוססה בספרי שמן, במרחק אחד מהשני.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200-220 מעלות, עד להשחמה.
בתום האפייה ממלאים את הסופגניות בעזרת מזרק בריבה ללא תוספת סוכר.

לביבות אפויות



רכיבים:
1 בטטה בינונית מגורדת בפומפיה
5 תפו"א בינוניים מגורדים בפומפיה
4 כפות קמח
3 ביצים
1 חבליה (250 ג"ר) גבינה לבנה חצי קשה 3% שומן
1/4 כפית קינמון
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
קרפים עם מרמלדת קלמנטינה וסלט הדרים
פנקייק ריקוטה לימון ומאפה חצילים חלבי
אננס - המתיקות בקצה הלשון
זוקיני - לא סתם קישוא
תבשילי אפונה עם סלומון ופסטה

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה.
יוצרים מהתערבות לביבות ומניחים בתבנית, על גבי נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לאחר 8 דקות הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות ל-8 דקות נוספות.
ניתן להגיש עם מעט יוגורט עד 1.5% ומעט עירית קצוצה מעל לקישוט.

נטעחן ליבנה, דיאטנית קלינית 0524-472830

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם נטעחן ליבנה
דיאטנית קלינית, B.Sc, RD. מתמחה בירידה במשקל, תזונת נשים במעגל החיים, ותזונת ילדים ונוער. בעבר עבדה במרכז רפואי שניידר לרפואת ילדים ונוער. בעלת קליניקה פרטית בתל אביב.