מתחברים לאורז מלא: מתכוני בריאות

כולנו יודעים שאורז מלא זה בריא אבל כמה מאיתנו באמת אוכלים אותו? אנחנו מספקים לעצמנו שלל תירוצים כמו "זה לא טעים", "הבישול ארוך מידי" ועוד. אז תשכחו מכל התירוצים, כי להכין אורז מלא וטעים זה פשוט להפליא
| 23/08/2012 |
צפיות: 11,579
כאשר אני ממליצה לידידי או למטופלי להכניס לתפריט שלהם אורז מלא במקום אורז לבן, אני מקבלת לרוב שתי תגובות: "זה לא טעים" (מלווה בעיקום פנים...), או "הבישול אורך הרבה זמן" (הרי היום רוצים הכל אינסטנט) אורז לבן הוא אורז מלוטש , הוסרו הקליפה החיצונית, הסובין והנבט . גרגיר האורז הלבן מכיל בעיקר פחמימה וגם מעט חלבון. יש חברות המוסיפים לאורז הלבן אבקת סוכר, אבקת טלק וכן חומר משמר! מהאורז המלא מסירים רק את הקליפה החיצונית ביותר (המוץ) שהיא בלתי אכילה. לאחר הסרת המוץ, גרגיר האורז כולל קליפה חומה בהירה ודקה (הסובין), נבט והחלק הפנימי, העמילני.

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה ומתכוני בריאות, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תמיכה בדיאטה

אורז מלא ערכים תזונתיים


הערכים התזונתיים של האורז המלא גבוהים בהרבה מאלו של האורז הלבן: האורז המלא מכיל יותר ויטמינים, (נציין ויטמין B1, ויטמין E), יותר חלבון, יש בו ריכוז גבוה יותר של מינרלים (פי ארבע מגנזיום , וגם יותר מנגן, אשלגן, נחושת, ברזל ועוד). יש בו כמות גבוהה של סיבים תזונתיים החשובים כל כך לתפקוד תקין של מערכת העיכול (ידוע לכם הקשר בין אורז לבן לעצירות, זה בגלל היעדר סיבים).

אילו סוגים של אורז מלא קיימים?


יש עשרות אלפים זנים של אורז, רובם גדלים במזרח הרחוק שם יש התנאים המתאימים לגידולם, הם נבדלים זה מזה בגודל הגרגירים, בצורתם ובצבעם. בארץ אנחנו מכירים כמה עשרות, המוכרים ביותר: אורז ארוך, אורז עגול, אורז פרסי מלא, אורז יסמין מלא, אורז בסמטי מלא, אורז עגול, אורז אדום, אורז פראי, אורז הודי, אורז בר, ועוד.


איך עוברים לאכול אורז מלא?


למעבר קל מאורז לבן לאורז מלא, כדאי להתחיל באורז בסמטי מלא. האורז הבסמטי המלא קל לעיכול, הגרגירים יוצאים אחד אחד, מנה טעימה ופשוטה. התחברנו, אפשר לעבור לאורז מלא ארוך או לאורז אדום, ולבסוף לאורז עגול (יותר עמילן לכן יותר דביק).

ואיך מכינים אותו כך שיהיה גם מהיר הכנה וגם טעים?


בוררים ושוטפים את האורז היטב, עד שהמים נקיים (לוקח כמה דקות).

רצוי להשרות את האורז במים (עדיף מינרלים/מסוננים) למשך שעתיים לפחות (לא לוקח זמן!), אפשר להשרות גם משך 8 שעות (להכין ערב קודם) . ההשרייה מעשירה את האורז, מקצרת את זמן הבישול ומקלה על העיכול.

מסננים (ליבוש חלקי).

אפשר לשדרג עוד יותר את התכולה התזונתית של האורז על ידי השריה של 20 שעות במים חמימים, ואחר כך לבשל אותו בישול קצר (10 עד 15 דקות). תהליך ההשריה הארוכה מפעיל אנזימים אחראים על ההנבטה וכך האורז מכיל יותר חלבונים וויטמינים שלא היו זמינים לפני תהליך זה.

אופן ההכנה:


זמן בישול :
ללא השרייה: 40-50 דקות השרייה קצרה 30-40 דקות השרייה 8 שעות 20-25 דקות

צורות הבישול היא בסיסית (מתאימה לכל סוגי האורז, אפשר גם לערבב שני סוגי אורז ביחד, לדוגמה: אורז פרסי מלא עם אורז אדום , אורז בסמטי מלא עם אורז בר ועוד...)

שמים את האורז בסיר, מוסיפים שתיים עד שתיים וחצי כוסות מים ומעט מלח (רבע עד 3/4 כפית, לפי הטעם), מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה עדשהמים נספגים, מכבים את האש ומחכים כמה דקות במכסה סגור.

מרתיחים בסיר 2-2 וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, כאשר המים רותחים מוסיפים את האורז, מבשלים על אש נמוכה מאד עד שלא נשאר מים (כחצי שעה, תלוי בסוג האורז, וזמן ההשרייה).

מחממים כף שמן (רצוי שמן קוקוס), מכניסים את האורז (או פשוט קולים את האורז ללא שמן), מערבבים 2 דקות, מוסיפים מעט מלח. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים חמים על כל כוס אורז, מבשלים על אש נמוכה מאד 20 דקות עד חצי שעה, מניחים את האורז מכוסה עוד כרבע שעה.

בדרך בישול זו אפשר גם לצרף ירקות (להקפיץ בצל קצוץ, גזר חתוך, סלרי, אפונה, עשבי תיבול, וכו'. להוסיף את האורז, ולהמשיך כמו שכתוב בסעיף הקודם.

<@ --- IMG_2 --- @>
האורז מוכן , אפשר כמובן לאכל אותו לצד מנת חלבון (מעולה עם עדשים) וסלט, אבל אפשר גם לשדרג אותו, וכאן יש מקום ליצירתיות ללא גבול. הנה כמה רעיונות :

מנה חגיגית עם אורז מלא:


מקפיצים במעט שמן בצל ירוק, תירס ואפונה, מוסיפים שמיר, פפריקה, מלח , (לפי הטעם) ,לבסוף מוסיפים קוביות דלעת אפויות, ומערבבים עם האורז המבושל (אורז מלא ארוך או אורז אדום). אנו מקבלים מנה צבעונית, וטעימה.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
הדלעת שהפכה לכרכרה: מרק דלעת ופאי דלעת
מרק ותבשיל תפוחי אדמה ריחניים וטעימים
בקצב מקסיקני: מתכוני אנצ'ילדה וטאקו
טחינה בצבעי פסטל וכדורי חלבה חלומיים
קינוחים: קחו לכם תפוחים ואגסים

מנה פשוטה ומהירת הכנה:
כוס אורז עגול (האורז העגול יותר עמילני מהאורז הארוך), בצל ירוק קצוץ, 2 כפות רוטב סויה (אמיתי, בלי תוספת מלח וצבע), להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לבשל עד שכל המים נספגים (45-50 דקות).

רעיונות נוספים:


להוסיף לאורז פלפלים בצבעים שונים מוקפצים.
לאדות בצל ופטריות ולהוסיף לאורז המבושל.
אפשר לעשות אורז צהוב בכורכום או בקארי.
אורז ואפונה.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יעוץ אישי - פניה אל שושנה שרשבסקי
קצת על שושנה שרשבסקי
נטורופתית, בוגרת מכללת רידמן. מרצה בנושאי תזונה טבעית, ייעוץ תזונתי פרטני לפתרון בעיות בריאות שונות, טיפול בתזונה, צמחי מרפא, פרחי באך, רפלקסולוגיה.

תזונה טבעית, תזונה נכונה

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.
הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • שטיפת ריסוס בפירות וירקות?
    חיים
    23/02/2017

    בוקר טוב שושנה אני רוצה לשאול אני בדרך כלל משתמש בתכשיר שנקרא סטרילי שמנטרל חומרי ריסוס ומזיקים מפירות וירקות השבוע לצערי החומר לא היה בהישג יד וחלק מהירקות שטפתי ידני לאחר שהושרו במים כ10 דקות האם זה מספיק להסיר מהם את חומרי הריסוס?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שטיפת פירות וירקות

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    גם אני משתמשת ב"סטרילי, או דומה לשטיפה.
    אם אין אפשר בסבון כלים טבעי (לא מה שקונים בסופר!), ולשטוף היטב במים אחר כך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    23/02/2017

    אני יכול לאכול את הירקות בדרך ששטפתי או לזרוק את התבשיל שעשיתי מזכיר השריתי 10 דקות במים ולאחר מכן שטפתי בברז

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    בוודאי שאתה יכול לאכל!
    בתיאבון!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    23/02/2017

    זאת אומרת זה לא רעיל או משהו כזה וסליחה על כמות השאלות זה פעם ראשונה בלי התכשיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה לחיים

    שושנה שרשבסקי
    23/02/2017

    חיים, צריך לזרום בחיים!
    אנחנו עושים כמיטב יכולתנו לחיות בריא, אבל לא בחרדה, זה מאד לא בריא ! אפשר גם להתפנק מדי פעם, יש לנו מערכת חיסון שעובדת טוב ויכולה להסתדר עם סטיות, לא להיות קשוח!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמות שמן לאפיית תפוחי אדמה שאינה מזיקה כמה.
    חיים
    22/02/2017

    אם אני אופה תפוחי אדמה בתנור עם שמן זית הכמות היא כ10 תפוחי אדמה בגודל ממוצע אני שואל מבחינה בריאותית וגם מבחינת טעם 3 כפות שמן זית ל10 תפוחי אדמה זה בסדר מבחינה בריאותית או שאפשר פחות או יותר?
    דרך אגב אני מבשל הרבה בסיר בגלל שזה נראה לי יותר בריא מאפוי וחייב להגיד שהטעם חסר לי אני טועה בחשיבה שלי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוח אדמה בשמן זית

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    שלום חיים,
    תפוח אדמה אפוי בשמן זית, זה טעים מאד, אבל לאכל מעט (אחד או שניים), כי אינדקס הגליקמי של תפוח אדמה גבוה (גם בבישול), תפוח אדמה ,זה עמילן, זה סוכר!!
    לשמן את תפוח אדמה עם מברשת בשמן זית וקצת שמן זית בתחתית הקערה .
    כדאי לאכל מגוון: אפוי, בטמפרטורה בינונית, לא לשרוף
    מאודה,
    מוקפץ במעט שמן
    מבושל (לא יותר מדי, הויטמינים בורחים למים! אפשר כמובן מרקים.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה

    חיים
    22/02/2017

    תודה על המידע מה הכוונה ערך גליקמי זה טריגר לבעיות סוכר בדם או משהו אחר וגם ה10 תפוחי אדמה זה לשבוע שלם שאני אופה קדימה היות ואני אדם שעובד הרבה שעות ואין לי זמן לבישול במהלך השבוע אז זה 2 תפוחי אדמה לארוחה זה בסדר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה 2

    חיים
    22/02/2017

    אני במינוס 7-8 ק"ג במשקל והאמת צריך להשמין:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תפוח אדמה בשמן זית

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    בשבילך שני תפוחי אדמה, זה בסדר גמור
    תאכל ליד התפוחי אדמה חלבון איכותי(בשרי או צמחי) וירקות

    אינדקס גליקמי מציין את המהירות בו רמת הסוכר עולה בדם לאחר אכילה של אותו מזון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה-3

    חיים
    22/02/2017

    אני משלב את זה עם תבשיל גזרים ותירס שאני עושה וגם עם לחם מחיטה מלאה ממאפית בראשית אז אם אוכל 3 או 4 זה גם בסדר? כי אני גם מתאמן כ4 פעמים בשבוע(פעמיים ריצה ל5 קילומטר ופעמיים הליכה מהירה מאוד ל6 קילומטר) וכמובן גם סלט והרבה מזה בשילוב עם שמן זית וטחינה גולמית והשוס זה התרכיז המדהים שהמלצת לי BD טעים ברמות על אז אם תאשרי חריגה ל3-4 תפוחי אדמה בשמן זית זה ה"חטא"שלי בכל הסיפור

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המשך תגובה 3

    חיים
    22/02/2017

    לא אמרת לי אם 3 כפות שמן זית על 10 תפוחי אדמה זה בסדר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תגובה לחיים

    שושנה שרשבסקי
    22/02/2017

    אני מבינה שאתה בחור רזה, מתעמל, בריא
    תאכל לבריאות מזון טבעי ובריא,
    אין דבר כזה "חטא" במזון, יש מזונות מועילים או מועילים מאד, יש שהם טובים לחלק מהאנשים ופחות לאחרים, יש מזונות מזיקים לכולם או לחלק מהאנשים
    בשבילך תפוח אדמה הוא מזון טוב, נותן לך פחמימות שאתה זקוק (כמות שמן זית שאתה שם בסדר גמורבתיאבון!
    טוב לבסס את התפריט על מזונות מועילים ו
    תפוח אדמה בשמן זית בתנור , זה בגדר ניוטרל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שימוש חוזר בשקית של תה
    עדי
    21/02/2017

    שלום
    האם אפשר להשתמש בשקית אחת של תה יותר מפעם אחת, נניח אני מכינה כוס תה ומשאירה את השקית בכוס ,ומכינה שוב כוס תה מאותה שקית כעבור כמה שעות, האם השקית צוברת חיידקים ומזיקה לבריאות?

    אשמח לתשובה

    עדי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שקית תה

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    שלום עדי,
    על איזה תה את מתכוונת?
    שקית תה שחור רגילה, אפשר להשתמש בשקית יותר מפעם אחת, כדאי לכסות אותה..
    אם את מתכונת לחליטה, אז רצוי להשאיר את השקית במים רותחים משך עשר דקות על מנת לקבל את כל הטוב שבצמח, לאחר מכן לזרוק את השקית.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כמה קלוריות יש בשייק פירות?
    רינה
    21/02/2017

    שלום רב,
    אני עושה שייק של בננה אחת +חופן אוכמניות קפואות +4 תות שדה+1 יוגורט 3%
    האם אפשר לדעת כמה קלוריות מכיל השייק?

    תודה מראש

    רינה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שייק פירות

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    שלום רינה,
    יופי של ארוחת בוקר!
    כמות הקלוריות ממש לא חשוב, העיקר לאכל דברים טבעיים ובריאים (קחי יוגורט ביו!)
    אם זה ממש חשוב לך לדעת, משהו בין 270 ל-330 קלוריות, תלוי בבודל הבננה!
    אבל בבקשה, אל תספרי קלוריות!
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אידוי בסיר נירוסטה וערך תזונתי
    חיים
    20/02/2017

    בוקר טוב רציתי לשאול האם אידוי בסיר נירוסטה יגרום לירקות לאבד את הערך התזונתי שלהם או האם זה משמר את הערך התזונתי של הירקות

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אידוי ירקות בסיר נירוסטה

    שושנה שרשבסקי
    21/02/2017

    אין שום בעיה באידוי קצר של ירקות
    ירקות מאבדים מערכן התזונתי מרגע הקטיף ועד שהם מגיעים לצלחת שלנו!

    אידוי מאפשר ספיגה טובה של הירקות , בחורף לא תמיד רוצים לאכל ירקות טריים!
    בתיאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מה יותר בריא - אוכמניות שחורות או כחולות?
    רחל
    17/02/2017

    שלום רב
    מה בריא יותר אוכמניות שחורות או כחולות?אני מתכוונת לקפואים
    ואיך משתמשים בהם בצורה הטובה ביותר,
    אם רוצים לאכול רק חלק מהכמות,כיצד לינהוג? ולא לאבד את הסגולות של יתרת הכמות?

    תודה רבה לתשובה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אוכמניות כחולות ושחורות

    שושנה שרשבסקי
    18/02/2017

    שלום רחל,
    באופן כללי ניתן לומר שכל פירות היער בריאים מאד הודות לתכולתם הרבה של נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים (C,K, בטה קרוטן), מינרלים (אשלגן, מגנזיום, סידן).

    יש המון משפחות, סוגים וזנים וקשה להשוות בערך התזונתי המדויק ביניהם!
    המיוחד באוכמניות הכחולות זה הצבע שלהם . אין למעשה עוד מזון טבעי בצבע כחול! (בצבע שחור יש אוכמניות, דומדמניות ופטל שחור גם עדשים שחורות, קינואה שחורה ועוד).
    מה שנותן את הצבע לאוכמניות הכחולות, זה אנתוציאנין - פגמנט ממשפחת הפלוונואידים- הנמצא במינון עצמתי במיוחד בקליפה של האוכמניות הכחולות- כמות קטנה יעילה למניעת הליכים דלקתיים, זרימת דם טובה , הורדת שומנים בדם, חיזוק הראייה ועוד)
    תכונות אלו נמצאות גם ברמות שונות בשחורות וכן בפירות יער אחרים
    להוסיף את האוכמניות ליוגורט טבעי, לדייסת שיבולת שועל, לסלט
    להוציא את הכמות הרצויה ולהחזיר למקפיא את השאר (בקופסה עם סגירה טובה, או שקית עם סגירה הרמטית)
    בתיאבון
    פירות יער נשמרים נהדר בהקפאה, אין שום בעיה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ויטמין b12 שאלה קטנה בבקשה
    לי
    07/02/2017

    היי שושנה,
    המלצת לי על ויטמין b12 מסוג מתילקובלמין.
    רציתי לדעת במה הוא שונה מהסוג השני שמתחיל בציאנו...משהו.
    ודבר שני, מה עדיף- כדורי מציצה או טיפות?

    תודה מראש על התשובות!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מתילקובלמין/ ציאנוקובלמין

    שושנה שרשבסקי
    07/02/2017

    ציאנוקובלמין היא הצורה הסנתטית של בי 12, בשימוש בתוספים בגלל מחירו הזול יותר, הגוף הופך אותו לצורתו הטבעית, מתילקובלמין, טוב יותר לקבל אותו ישירות בצורתו הטבעית, הספיגה טובה הרבה יותר.
    הספיגה של הכדור מתחת ללשון היא טובה
    אני מצאתי שהספיגה של הנוזלי טובה עוד יותר, וממליצה עליו, אך שוב שניהם טובים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • שאלה בנוגע לתזונה טבעונית
    לי
    02/02/2017

    היי
    אני רוצה מאוד לעבור לתזונה טבעונית גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה אידיאולוגית.
    מה שמדאיג אותי הוא חוסר בויטמין b12 שייווצר בעקבות התזונה.
    איך אני יכולה לדעת אם חסר לי הויטמין?
    עשיתי בדיקת דם השבוע והערכים תקינים למרות שבלי קשר לטבעונות אני לא ממש מרבה באכילת בשר.
    מתי מומלץ לעשות שוב בדיקת דם? נאמר שהיום אני מתחילה בטבעונות, תוך כמה זמן סביר שכבר ייחסר לי ויטמין b12?

    תודה מראש על התשובה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • B12 וטבעונות

    שושנה שרשבסקי
    02/02/2017

    שלום לך,
    תכתבי לי מה הרמה של הB12 בבדיקות דם האחרונות,
    לאור תשובתך אענה לשאלה שלך
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • רמת ויטמין b12 בבדיקה אחרונה

    לי
    02/02/2017

    390.8

    תודה על התשובה המהירה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • B12 וטיבעונות

    שושנה שרשבסקי
    02/02/2017

    הרמה שלך כרגע נאותה אבל לא גבוהה,
    ברמה הזאת יש בהחלט מקום לקחת תוסף של B12 כל יום כבר מעכשיו, בשום פנים לא לחכות שיהיה מחסור!
    בעוד חצי שנה תעשי שוב בדיקה, אם הרמה תעלה ל-500-600 או יותר, תוכלי להסתפק בפעמיים -שלוש בשבוע, ולעקב.
    אני ממליצה לקחת את התוסף B12 בצורת מתילקובלמין- ניתן להשיג בכדור קטן ששמים מתחת ללשון או בנוזל)
    בהצלחה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה רבה על התשובות- שאלה נוספת

    לי
    02/02/2017

    היכן ניתן להשיג את הויטמין בצורה של כדור מתחת ללשון?
    האם קיים ברשתות הפארם? או רק בתי מרקחת?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • B12 וטבעונות

    שושנה שרשבסקי
    02/02/2017

    ניתן להשיג את ויטמין B12 מתילקובלמין - כדור מתחת ללשון בכל בית מרקחת, סופרפארם או חנות טבע.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • האם טחינת שיבולת שועל פוגעת בערכים התזונתיים?
    רעות
    10/01/2017

    פוגעת בסיבים או בערכים התזונתיים?

    מדובר בטחינה על ידי מטחנת קפה

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טחינת שיבולת שועל

    שושנה שרשבסקי
    10/01/2017

    אפשר לטחון שיבולת שועל, למעשה זה הופך לקמח,
    כמובן כל טחינה מוריד קצת מהערכים, אך אם יש צורך , זה בסדר.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כבד שומני ושן הארי?
    ברוריה
    24/12/2016

    קראתי כתבה מעניינת מאוד בנושא צמח שן-הארי שבה נאמר שהשימוה בצמח שן-הארי מועיל מאוד לניקוי והבראת במקרה של כבד שומני. האם זה אמין? ואם כן כיצד מכינים את השורש לשימוש? תודה מראש
    ברוריה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • כבד שומני

    שושנה שרשבסקי
    24/12/2016

    שלום ברוריה.
    שן ארי הוא צמח שבין יתר פעולותיו הוא הפטו-פרוטקטיב, טוניק לכבד
    הטיפול בכבד שומני הוא טיפול מורכב הכולל
    התאמת התזונה
    פעילות גופנית
    במידת הצורך, ירידה במשקל
    תוספי תזונה
    צמחי מרפא - הצמח האופטימאלי לטיפול בכבד שומני הוא גדילן מצוי (לפני שן ארי), כמובן ביחד עם כל ההמלצות לעיל
    מומלץ מאד לגשת לייעוץ נטורופתי על מנת להתאים תזונה, תוספים וצמחים לטיפול בכבד השומני.
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום




אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 24,492
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 24,314
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 33,141
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 30,614
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,620
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 32,749
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,807
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,314
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,827
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,611
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד