מתחברים לאורז מלא: מתכוני בריאות

כולנו יודעים שאורז מלא זה בריא אבל כמה מאיתנו באמת אוכלים אותו? אנחנו מספקים לעצמנו שלל תירוצים כמו "זה לא טעים", "הבישול ארוך מידי" ועוד. אז תשכחו מכל התירוצים, כי להכין אורז מלא וטעים זה פשוט להפליא
| 23/08/2012 |
צפיות: 11,869
כאשר אני ממליצה לידידי או למטופלי להכניס לתפריט שלהם אורז מלא במקום אורז לבן, אני מקבלת לרוב שתי תגובות: "זה לא טעים" (מלווה בעיקום פנים...), או "הבישול אורך הרבה זמן" (הרי היום רוצים הכל אינסטנט) אורז לבן הוא אורז מלוטש , הוסרו הקליפה החיצונית, הסובין והנבט . גרגיר האורז הלבן מכיל בעיקר פחמימה וגם מעט חלבון. יש חברות המוסיפים לאורז הלבן אבקת סוכר, אבקת טלק וכן חומר משמר! מהאורז המלא מסירים רק את הקליפה החיצונית ביותר (המוץ) שהיא בלתי אכילה. לאחר הסרת המוץ, גרגיר האורז כולל קליפה חומה בהירה ודקה (הסובין), נבט והחלק הפנימי, העמילני.

למידע נוסף בנושא תזונה נכונה ומתכוני בריאות, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית
פורום תמיכה בדיאטה

אורז מלא ערכים תזונתיים


הערכים התזונתיים של האורז המלא גבוהים בהרבה מאלו של האורז הלבן: האורז המלא מכיל יותר ויטמינים, (נציין ויטמין B1, ויטמין E), יותר חלבון, יש בו ריכוז גבוה יותר של מינרלים (פי ארבע מגנזיום , וגם יותר מנגן, אשלגן, נחושת, ברזל ועוד). יש בו כמות גבוהה של סיבים תזונתיים החשובים כל כך לתפקוד תקין של מערכת העיכול (ידוע לכם הקשר בין אורז לבן לעצירות, זה בגלל היעדר סיבים).

אילו סוגים של אורז מלא קיימים?


יש עשרות אלפים זנים של אורז, רובם גדלים במזרח הרחוק שם יש התנאים המתאימים לגידולם, הם נבדלים זה מזה בגודל הגרגירים, בצורתם ובצבעם. בארץ אנחנו מכירים כמה עשרות, המוכרים ביותר: אורז ארוך, אורז עגול, אורז פרסי מלא, אורז יסמין מלא, אורז בסמטי מלא, אורז עגול, אורז אדום, אורז פראי, אורז הודי, אורז בר, ועוד.


איך עוברים לאכול אורז מלא?


למעבר קל מאורז לבן לאורז מלא, כדאי להתחיל באורז בסמטי מלא. האורז הבסמטי המלא קל לעיכול, הגרגירים יוצאים אחד אחד, מנה טעימה ופשוטה. התחברנו, אפשר לעבור לאורז מלא ארוך או לאורז אדום, ולבסוף לאורז עגול (יותר עמילן לכן יותר דביק).

ואיך מכינים אותו כך שיהיה גם מהיר הכנה וגם טעים?


בוררים ושוטפים את האורז היטב, עד שהמים נקיים (לוקח כמה דקות).

רצוי להשרות את האורז במים (עדיף מינרלים/מסוננים) למשך שעתיים לפחות (לא לוקח זמן!), אפשר להשרות גם משך 8 שעות (להכין ערב קודם) . ההשרייה מעשירה את האורז, מקצרת את זמן הבישול ומקלה על העיכול.

מסננים (ליבוש חלקי).

אפשר לשדרג עוד יותר את התכולה התזונתית של האורז על ידי השריה של 20 שעות במים חמימים, ואחר כך לבשל אותו בישול קצר (10 עד 15 דקות). תהליך ההשריה הארוכה מפעיל אנזימים אחראים על ההנבטה וכך האורז מכיל יותר חלבונים וויטמינים שלא היו זמינים לפני תהליך זה.

אופן ההכנה:


זמן בישול :
ללא השרייה: 40-50 דקות השרייה קצרה 30-40 דקות השרייה 8 שעות 20-25 דקות

צורות הבישול היא בסיסית (מתאימה לכל סוגי האורז, אפשר גם לערבב שני סוגי אורז ביחד, לדוגמה: אורז פרסי מלא עם אורז אדום , אורז בסמטי מלא עם אורז בר ועוד...)

שמים את האורז בסיר, מוסיפים שתיים עד שתיים וחצי כוסות מים ומעט מלח (רבע עד 3/4 כפית, לפי הטעם), מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה עדשהמים נספגים, מכבים את האש ומחכים כמה דקות במכסה סגור.

מרתיחים בסיר 2-2 וחצי כוסות מים על כל כוס אורז, כאשר המים רותחים מוסיפים את האורז, מבשלים על אש נמוכה מאד עד שלא נשאר מים (כחצי שעה, תלוי בסוג האורז, וזמן ההשרייה).

מחממים כף שמן (רצוי שמן קוקוס), מכניסים את האורז (או פשוט קולים את האורז ללא שמן), מערבבים 2 דקות, מוסיפים מעט מלח. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים חמים על כל כוס אורז, מבשלים על אש נמוכה מאד 20 דקות עד חצי שעה, מניחים את האורז מכוסה עוד כרבע שעה.

בדרך בישול זו אפשר גם לצרף ירקות (להקפיץ בצל קצוץ, גזר חתוך, סלרי, אפונה, עשבי תיבול, וכו'. להוסיף את האורז, ולהמשיך כמו שכתוב בסעיף הקודם.

<@ --- IMG_2 --- @>
האורז מוכן , אפשר כמובן לאכל אותו לצד מנת חלבון (מעולה עם עדשים) וסלט, אבל אפשר גם לשדרג אותו, וכאן יש מקום ליצירתיות ללא גבול. הנה כמה רעיונות :

מנה חגיגית עם אורז מלא:


מקפיצים במעט שמן בצל ירוק, תירס ואפונה, מוסיפים שמיר, פפריקה, מלח , (לפי הטעם) ,לבסוף מוסיפים קוביות דלעת אפויות, ומערבבים עם האורז המבושל (אורז מלא ארוך או אורז אדום). אנו מקבלים מנה צבעונית, וטעימה.

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
הדלעת שהפכה לכרכרה: מרק דלעת ופאי דלעת
מרק ותבשיל תפוחי אדמה ריחניים וטעימים
בקצב מקסיקני: מתכוני אנצ'ילדה וטאקו
טחינה בצבעי פסטל וכדורי חלבה חלומיים
קינוחים: קחו לכם תפוחים ואגסים

מנה פשוטה ומהירת הכנה:
כוס אורז עגול (האורז העגול יותר עמילני מהאורז הארוך), בצל ירוק קצוץ, 2 כפות רוטב סויה (אמיתי, בלי תוספת מלח וצבע), להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לבשל עד שכל המים נספגים (45-50 דקות).

רעיונות נוספים:


להוסיף לאורז פלפלים בצבעים שונים מוקפצים.
לאדות בצל ופטריות ולהוסיף לאורז המבושל.
אפשר לעשות אורז צהוב בכורכום או בקארי.
אורז ואפונה.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

תזונה טבעית, תזונה נכונה

פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה עוסק בנושאים כגון: תזונה נכונה, תזונה בריאה, תזונה, אוכל בריא, מתכוני בריאות, הרזיה, דיאטה ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • האם יש בטופו פיטואסטרוגנים?
    ויקי
    22/09/2017

    שלום,

    רציתי לדעת האם יש בטופו פיטואסטרוגנים כמו שיש בסויה?
    מחפשת מזון שקל להכנה עם פיטואסטרוגנים. ( בת 39 ללא וסת טבעית)

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • לחם טוב לחולי סכרת
    ליסה
    20/09/2017

    שלום
    איזה סוג של לחם מומלץ לחולי סכרת מתרחקת לחלוטין מקמח לבן עברתי לקמח מלא

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בטיחות שתיית חלב אורז שקדים
    לי
    14/09/2017

    היי שושנה היקרה,
    האם חלב אורז אורגני בתוספת שקדים בטוח לשתייה ולשימוש יומיומי?
    אני שואלת בגלל הארסן שמצוי באורז וזה די מדאיג אותי.
    אציין שבמשקה יש 14% אורז.
    אשמח לתשובתך ועזרתך!

    תודה מראש!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • משקה אורז שקדים (vitariz?)

    שושנה שרשבסקי
    16/09/2017

    שלום לי,
    אני לא מכירה את המשקה הספציפי, ראיתי שיש בו גם תוספת שמן חמניות
    אם הוא טעים לך , תשתי כוס ביום , אל תחששי מהארסן
    בכל זאת שתי הערות:
    1. אני בעד לגוון , ולא לשתות כל שבוע אותו הדבר, גוון מאפשר לקבל נוטריאנטים (חומרים מזינים )שונים.
    2. הארסן אינן סיבה להפסיק לאכל אורז
    לשטוף אותו היטב עד שהמים נקיים לגמרי, להשרות, לסנן
    אם ממש רוצים: לשפוך מים רותחים על האורז, להשרות זמן קצר, לסנן (פעולות אלו מוצאים את רוב הארסן)
    לבשל כרגיל
    שבוע טוב ושנה טובה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אכן מדובר במשקה אורז של חברת vitariz

    לי
    16/09/2017

    תודה רבה על תשובתך המהירה!

    מבחינת היומיום אני מאוד מגוונת במזון ואוכלת אורז לעיתים די רחוקות וכאשר כבר אוכלת כמובן מקפידה לשטוף אותו היטב.

    ובכל זאת במשקה האורז, איך אוכל לדעת מה כמות הארסן שבו?
    האם המשקה הזה בטוח גם עבור ילדים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בדיקת כמות ארסן במשקה אורז

    שושנה שרשבסקי
    17/09/2017

    להביא את המשקה למעבדה פרטית ולשלם על הבדיקה...

    לי, תהני מהשתייה ואל תתאסקי עם הארסן, דאגה רעה יותר לבריאות מקצת ארסן
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • דייסת שיבולת שועל וספיגת ברזל
    דליה
    14/09/2017

    שלום רב, ברצוני לדעת האם דייסת שיבולת שועל מפריעה לספיגת הברזל בגוף?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • דייסת שיבולת שועל וספיגת ברזל

    שושנה שרשבסקי
    14/09/2017

    האם את לוקחת תוסף של ברזל?
    במקרה זה יש ליטול את הכמוסה חצי שעה לפני הארוחה או שעתיים אחרי
    לכן לא לקחת את הכמוסה ביחד עם הדייסה
    דגנים מלאים, חלב, קפה, מפריעים לספיגה של הברזל
    טוב לקחת את הכמוסה עם ויטמין C (עגבנייה, קיווי, פלפל..)
    בברכה



    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בישול עדשים אדומים ושחורים
    םנינה
    14/09/2017

    שלום שושנה,
    אני מבשלת עדשים שחורים ואדומים,
    לפני כן אני משרה אותם במים למשך יום מכניסה למקרר ואח"כ מבשלת אותם, בגלל הבדלי הקושי שלהם ,האם יש לבשל אותם בנפרד כי העדשים האדומים מתפרקים בבישול והשחורים נשארים שלמים?

    תודה מראש
    פנינה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בישול עדשים שחורים ואדומים

    שושנה שרשבסקי
    14/09/2017

    לאחר השרייה ארוכה,(זה נקרא טרום מונבט) הבישול קצר גם לגבי העדשים השחורות, אפשר בהחלט לבשל יחד, לא להרבה זמן
    בתאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סירופ מייפל, לשמור במקרר..
    קטי
    07/09/2017

    אולי תכלו לעזור לי
    קניתי סירופ מייפל טבעי בניצת הדובדבן
    פתחתי אותו ולא שמתי במקרר
    אחרי הרבה זמן ראיתי על הבקבוק שצריך לשמור במקרר אחרי הפתיחה.
    אז הוא מקולקל עכשיו? צריך לזרוק אותו ?או שיכול להיות שהוא עדיין בסדר? מקווה מאוד שכן

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • סירופ מייפל מ, מקרר

    שושנה שרשבסקי
    07/09/2017

    יש לי בקבוק מייפל , בדקתי עכשיו, אכן כתוב לשים בקירור לאחר הפתיחה, מודה שלא שמתי לב קודם...לדעתי אם שמרת בארון סגור, ונראה טוב, אין בעיה , אפשר להמשיך ולהשתמש
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה

    קטי
    07/09/2017

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • הליקובקטור -שתיית מיץ מכרוב
    עידית
    01/09/2017

    ראיתי שיש התייחסות להוראה לשתות מיץ כרוב כדי להיפטר מהליקובקטור, לא מצאתי את ההדרכה, כמה ואיך.
    אשמח לקבל פרטים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • הליקובקטר ומיץ כרוב

    שושנה שרשבסקי
    03/09/2017

    מיץ כרוב עשיר בחומצה אמינית גלוטמין, מסייע בריפוי ושיקום של רקמת הקיבה, הוא מרגיע, הוא מקרר
    ההמלצה: לשתות ארבע כוסות מיץ משך עשרה ימים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מיץ כרוב נגד הליקובקטר

    עידית
    03/09/2017

    יש הוראות הכנה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • הכנת מיץ כרוב

    שושנה שרשבסקי
    05/09/2017

    יש לך מכונת מיצים? זה הכי טוב
    אם אין שווה לרכוש, אפשר להכין מלא מיצים טעימים ובריאים
    לשטוף את הכרוב היטב ( רצוי אורגני), אפשר להשרות במים כדי לרכך קצת, ולהכניס למכונה, ויש מיץ
    ! בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פירות קפואים עם יוגורט ,ופירות עם אגוזים
    ריקי
    04/09/2017

    שלום רב לשושנה
    האם צירוף של פירות עם אגוזים הוא טוב או לא?
    וגם צירןף של יוגורט עם פירות קפואים?
    בנוסף רציתי לישאול ,אני אוכלת את הענבים ללא קליפה האם אני מאבדת מהסגולות של הענבים?

    אשמח לקבל מענה

    ריקי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פירות קפואים ויוגורט

    שושנה שרשבסקי
    05/09/2017

    שלום ריקי,
    מעולה להוסיף פירות יער (טריים/קפואים) ליוגורט
    אפשר גם להוסיף זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה
    אגוזים הולך טוב עם פירות
    רצוי לאכל את הענבים עם הקליפה, בקליפה, רוב נוגדי חימצון
    בתיאבון

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • זרעי צ'יה ואופן אכילתם
    בת אל
    02/09/2017

    שלום ,שאלתי, שאוכלים צ'יה אחרי השרייה האם יש צורך ללעוס היטב להרגיש את הזרעונים מתנפצים על מנת לקבל את הויטמינים ומה שיש או מספיק לשתות את הג'ל שנוצר?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • זרעי תהיה אופן אכילתם

    שושנה שרשבסקי
    03/09/2017

    אפשר לטחון אותם ולהוסיף לסלט וכו', אפשר להשרות אותם לזמן קצר לדוגמה ביוגורט, חלב כלשהו(סויה, שקדים וכו'), להוסיף אגוזים, פירות יער וכו' ככל הדמיון, וכו' אפשר להשרות אותם ארוך יותר, נוצר ג'ל, מעולה לבעיות עיכול, לשיקום ריריות וכו'
    בכל הצורות מקבלים את כל הטוב שיש בזרעי צ'יה
    אין צורך להרגיש את הזרעונים מתפוצצים
    בתיאבון, צ'יה, זה סופר פוד, להנות מכל היתרונות שלהם!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אלכוהול וספיגה מתונה בגוף
    בת אל
    01/09/2017

    האם כדאי לאכול שקדים או בעיקרון משהו שתכולתו שומנית בעת צריכת אלכוהול על מנת לעכב את ספיגתו שלא ישכר מהר וירד מהר? אלכוהול נספג ישירות בדם לכן אני תוהה האם הרעיון נכון?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אלכוהול וספיגתו בגוף

    שושנה שרשבסקי
    03/09/2017

    לא רצוי לשתות אלכוהול על קיבה ריקה
    מחקרים מצביעים על כך ששתייה מתונה של אלכוהול טובה לבריאות, כאשר השתייה היא ביחד עם הארוחה (כמו שמקובל אצל הצרפתים)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום




אולי יעניין אותך גם

כריכים טעימים לקראת החזרה ללימודים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 28/08/2014 |
צפיות: 26,231
שבוע הבא מתחילים הלימודים וזה הזמן לרענן את מגוון הסנדוויצ'ים שאנו שולחים עם ילדינו להפסקת העשר. לפניכם כל הפרטים על הסנדוויצ'ים המומלצים יותר ופחות וכמה הצעות טעימות ובריאות
קרא עוד
ארוחה חושנית ובריאה לט"ו באב
מאת מחלקת הדיאטה של סטודיו סי
| 11/08/2014 |
צפיות: 25,985
היום אנו חוגגים את חג האהבה העברי, סיבה מצויינת לשלב אהבה עם אוכל טוב ובריא. לפניכם כל המזונות הטובלים בחושניות שכדאי לשלב בארוחת החג והצעות למתכונים מפתים. מוגש באהבה!
קרא עוד
מזונות טרנדיים ומתכונים בריאים וטעימים
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 24/07/2014 |
צפיות: 34,910
חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את המכירות בענף המזון. מה מהם באמת מזין ובריא ומהו סתם טרנד? תשובות לכל השאלות ומתכונים טרנדיים ובריאים בכתבה שלפניכם
קרא עוד
יש לי גלידה הכי טובה!
מאת שרה בר אשר
| 17/07/2014 |
צפיות: 32,345
בואו נשחק לרגע במשחק האסוציאציות. אנו נאמר את המילה קיץ ואתם תאמרו מה עולה על דעתכם. אנו בטוחים שאחת המילים תהיה גלידה. לצורך הכתבה הטעימה הזו שרה בר אשר יצאה לסיור במפעל גלידות. מותר לקנא. הממצאים לפניכם
קרא עוד
מתכונים בריאים זה פיקניק!
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 26/06/2014 |
צפיות: 32,692
הקיץ הוכרז רשמית ומזג האוויר מזמין לצאת מהבית. זה הזמן להתחיל לטייל, ומה יותר כיף מפיקניק בחיק הטבע? לפניכם מתכונים מומלצים לפיקניק קליל, טעים ובריא
קרא עוד
אננס - מתוק, בריא ועסיסי
מאת מערכת BeOK
| 19/06/2014 |
צפיות: 33,007
אננס הוא אחד הפירות הטעימים שקיימים, בעבר נחשב למעדן נדיר שאפשר להשיג בעיקר בחו"ל, אך היום ניתן למצוא אננס גם במכולת השכונתית. האננס הטרי טעים להפליא, אך ניתן גם להשתמש בו בבישול וצלייה
קרא עוד
אפטר פרטי לבן - מתכונים לאחרי החג
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 05/06/2014 |
צפיות: 31,859
חג השבועות הסוגר את עונת החגים בלוח השנה העברי, הוא אכן אקורד הסיום הקולינרי. עתה כשהוא מאחורינו ובידינו נותרו גבינות ומוצרי חלב לרוב, לפניכם מתכונים בריאים וטעימים לארוחת אפטר חג
קרא עוד
מתכוני בריאות לחג שבועות טעים ומזין
מאת נעמה בן דוד טרבלסי
| 29/05/2014 |
צפיות: 32,376
אבותינו דאגו לנו שבכל חג נתבסם במזון ובמאכלים המיוחדים לו. חג השבועות מאופיין במטעמים המכילים שפע של מוצרי חלב, מאפים ועוגות. בכתבה הבאה המלצות לצליחת החג הטעים הזה בשלום ומתכונים בריאים ומזינים
קרא עוד
שבועות בריא ולא משמין וגם מתכון מנצח
מאת רעות טל
| 15/05/2014 |
צפיות: 34,903
חג שבועות הוא נקודת זמן מצוינת, לעצור את המגמה של האכילה המוגברת שליוותה אותנו בחגים ולעשות את המעבר הזה ל"מצב קיץ", הכולל תחושת קלילות והתחדשות, גם בנושא של האוכל. לפניכם עצות לחג שבועות בריא ומתכון נהדר למאפינס ירקות וגבינות
קרא עוד
מתכוני פסטה בריאים וטעימים
מאת מערכת BeOK
| 26/04/2014 |
צפיות: 36,781
החמץ מאחורינו והבצק שוב כאן. פסטה נתפסת בעיני רבים כמשמינה וכרכיב שיש להוציא מהדיאטה. אך רבים לא יודעים כי פסטה עשירה בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. לפניכם שני מתכונים בריאים וטעימים של פסטה שיעשו לכם חשק לעוד
קרא עוד