מתכוני בריאות – והפעם שעועית

שעועית היא קטניה בריאה מאוד. שעועית עוזרת להוריד את רמות הכולסטרול בדם, למנוע מחלות לב וסוכרת, עוזרת בהשמדת תאים סרטניים בגוף ואפילו תורמת לבטן שטוחה. ומה בתפריט? קציצות ומרק
מאת נטלי סמדג'ה הולדינג
| 10/05/2012 |
צפיות: 7,602
נפתח בחידה, מי יודע למה קוראים לשעועית - שעועית? בתלמוד הירושלמי (כלאים פרק א' הלכה א') כתוב: "אמר רבי יונה: למה נקרא שמה שעועית? – שהיא משעשעת את הלב ומהלכת את בני מיעים". שעועית מסתבר לא רק משעשעת את הלב היא גם תורמת למניעת מחלות לב וסוכרת, מסייעת להורדת הכולסטרול בדם, מאזנת את רמות הסוכר עוזרת בהשמדת תאים סרטניים בגוף ומסייעת להורדת לחץ הדם. לפי הרפואה הסינית שעועית לבנה חשובה מאוד לחיזוק הכבד והריאות.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

השעועית מסייעת למנוע סוכרת ומחלות לב בכך שהסיבים המסיסים בשעועית מסייעים להיפטר משומן בטני, שמצטבר באזור הבטן והמותניים ומעלה את הסיכון לסוכרת, להתקף לב וללחץ דם גבוה. היא מסייעת לאזן את רמות הסוכר בדם בזכות היותה בעלת ערך גליקמי נמוך, מה שאומר שלגוף שלנו לוקח זמן רב לעכל אותה ולכן אין תנודות חזקות ברמות הסוכר בגוף כמו שמתקבלות לאחר אכילת תפוח אדמה למשל.

שעועית היא קטניה עשירה מאוד בויטמינים B1, B2, B3, B6, ויטמין A, C, D, E ו-K. כמו כן שעועית עשירה בנתרן, מגנזיום, ברזל, סידן, אשלגן, סיבים תזונתיים ובטא קרוטין.

ומה עם הגזים אתם שואלים?


יש מה לעשות בנידון. ניתן להוסיף עלה דפנה או שניים לתהליך הבישול, מה שימנע גזים ואף יאיץ את התרככות השעועית בזמן הבישול. עלי דפנה עדיפים על סודה לשתיה או אבקת אפיה שעליהם ממליצים מתכונים רבים כדי לרכך את השעועית. סודה לשתייה ואבקת אפייה גורמים להופעת קצף בזמן הבישול, לכן תמיד עדיף להשתמש בעלי דפנה. ככל שנאכל יותר שעועית, הגוף שלנו יתרגל אליה בהדרגתיות והצטברות הגזים תיפסק.


קציצות שעועית


מנות: 30 קציצות
זמן ההכנה: 25 דקות (ללא זמן ההשרייה)

מצרכים:


כוס תערובת קיטניות שונות כמו חומוס וסוגי שעועית שונים
בצל גדול
חופן פטרוזליה
3 שיני שום
2 כפות קמח חומוס
2 כפות טחינה
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
כפית פלפל שחור
5 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:


משרים את הקטניות במים למשך לפחות 5 שעות ודואגים להחליף את המים כל שעתיים במים נקיים.
חותכים את הבצל, ומקלפים את השום.
מכניסים את הכל בשלבים למעבד מזון וטוחנים לא יותר מידי.
מגלגלים לכדורים ומטגנים במחבת חמה עם השמן משני הצדדים עד שמתקבל גוון חום ויפה.

<@ --- IMG_2 --- @>

מרק שעועית


מנות: 4-6
זמן ההכנה: 3.5 שעות (ללא זמן ההשרייה)

מצרכים:


סיר גדול
3 כפות שמן זית
בצל גדול
5 שיני שום
כוס שעועית לבנה או מעורבת לפי החשק
גבעול כרפס
2 עגבניות בשלות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה גדול
3 כפות פפריקה אדומה
כפית פלפל שחור
כף כמון
כפית כורכום
כף חוואיג' למרק
מים לפי גודל הסיר

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
פופאי המלח מגיע למטבח: מתכונים עם תרד
וידאו: קינוחים ממרציפן, תמר וטפיוקה
וידאו: מוסקה צמחונית ברוטב קשיו
קוקוס: ערכים תזונתיים, שימושים ומתכונים
שלושה מתכוני בריאות עם אספרגוס

אופן ההכנה:


מטגנים במעט שמן זית בצל גדול קצוץ.
אחרי שהבצל מתחיל להשחים מוסיפים 5 שיני שום קצוצים לטיגון.
מוסיפים את התבלינים, 3 כפות פפריקה אדומה, כפית פלפל שחור, כף כמון, כפית כורכום, כף חוואיג' למרק, ומערבבים את הכל, מבשלים 2-3 דקות ומוסיפים 2 עגבניות חתוכות, גבעול כרפס אחד חתוך ואת המים, בערך חצי סיר.
מוסיפים את השעועית שהושרתה במים לילה לפני (להחליף את מים כל כמה שעות אם משרים את השעועית במשך היום).
אני משתמשת בסוגי שעועית שונים (כי זה בריא)
מוסיפים חופן פטרוזליה וחופן ממש גדול של כוסברה.
מוודאים שאין הרבה גבעולים מיותרים, כדאי להשתמש בעיקר בעלים.
מוודאים שיש מספיק מים. לאחר הרתיחה, ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 3 שעות.
בסיום הבישול מוסיפים את המלח לפי הטעם. חשוב להקפיד להוסיף את המלח בסיום הבישול כדי שהוא לא יצטבר סביב השעועית במהלך הבישול וימנע את המים להכנס לתוכה ובכך יעצור את תהליך ההתרככות.
כדאי מידי פעם לפתוח את הסיר ולבדוק שיש מספיק מים ואם אין אז להוסיף מים שעברו הרתחה.
ניתן להוסיף תפוח אדמה וגזר למרק, אני אישית מעדיפה בלי.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד