פופאי המלח מגיע למטבח: מתכונים עם תרד

אמנם בשנים האחרונות התברר שבתרד יש הרבה פחות ברזל ממה שפופאי חשב, אך בכל זאת, תרד הוא ירק עשיר בויטמינים וטעים מאוד. תרד מכיל ערכים תזונתיים רבים ומגוונים שבזכותם הוא משמש הגנה לגוף ויכול למנוע את סרטן העור
מאת נטלי סמדג'ה הולדינג
| 03/05/2012 |
צפיות: 5,282
כלי הנשק של פופאי, הגיע אלינו ממרכז אסיה והוא משמש למאכל ולרפואה. הוא עשיר בויטמין K, חומצה פולית, ויטמינים רבים, סידן, חומצה אוקסלית, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון.

ויטמין K שהתרד עשיר בו מאוד, לוקח חלק חשוב בתהליך קרישת הדם, לכן לאדם שנוטל תרופות כמו "אספירין", מומלץ להיזהר ולא לאכול כמויות גדולות של תרד מחשש לכך שהוא יפריע לפעילות התרופה בגוף. כמו כן תרד עוזר להוריד לחץ דם, להפחית את הגזים במעיים, מסייע לעצירות ואפילו מסייע להורדת חום.

למידע נוסף בנושא מתכוני בריאות היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום תזונה קלינית

ואתם בטח שואלים להיכן נעלם הברזל שגרם לפופאי המלח לאכול קופסאות שימורים שלמות של תרד אחת אחרי השנייה? אז מסתבר שזהו מיתוס ולא יותר. בשנת 1870 נעשה מחקר מדידה לכמות הברזל שבתרד שקבעה כי כמות הברזל בו היא עצומה. את המחקר ביצע ד"ר פון וולף הגרמני שטעה במקום בו צייר את הנקודה העשרונית. וכך, 80 שנה לאחר אותו מחקר התברר שכמות הברזל בתרד היא רק 1.9 מ"ג ב 60 גרם עלים מבושלים. פופאי בטח מתהפך בקברו.

במחקר שנערך במשך 11 שנים בהשתתפות 1000 נבדקים התגלה כי צריכת תרד 3 פעמים בשבוע יכולה למנוע את סרטן העור. התרד שמכיל חומצה פולית ויטמינים A,C ו-E, לפיגמנטים קרוטנואידים ומרכיבים נוספים, מחזק את ההגנה הטבעית של העור נגד קרני שמש מסוג UV. כך שלכל אחד מאיתנו יש במקרר מסנן קרינה טבעי וביתי.

אבל לתרד יש גם כמה אזהרות שכדי לשים לב אליהן: למרות שהוא עשיר בסידן, הוא עשיר גם בחומצה אוקסלית שבעצם מעכבת את ספיגת הסידן בגוף. בישול מפחית את כמות החומצה. כמו כן צריכת תרד עלולה להחמיר את התסמינים של מספר מחלות כמו דלקת פרקים, אבנים בכליות ולעלות את החומציות בקיבה.

בארצנו הקטנטונת קיימים שני סוגי תרד: הרגיל, שמגיע נקי ועטוף יפה באריזה. ותרד ערבי או בשמו השני – תרד בר. וכשמו כן הוא: גדול יותר מהתרד הרגיל, מלוכלך יותר בבוץ ואדמה וקשור בגומייה ותו לא.

למעשה לתרד טעם שונה באביב ובסתיו. באביב טעמו עדין ורענן שעושה אותו מתאים יותר לסלט. ואילו בסתיו טעמו מתוק במיוחד.

נפחם של עלי התרד נראה מבטיח בתחילה, אבל מוקם לשמוח, קילו תרד הופך לשליש תרד אחרי הבישול.

בורקסי תרד וגבינת טופו


מנות: 4-5
זמן ההכנה: 45 דקות

מצרכים:


בצק עלים 1 קילו
קופסת גבינת טופוטי (אני השתמשתי בגבינה בטעם בצל)
שקית תרד או כמות של כ-8 חופנים

אופן ההכנה:


פורשים את הבצק על משטח יבש וחותכים לחצי בכדי שיהיה יותר נוח לעבוד על כל חלק בנפרד.
חשוב שהבצק עלים יהיה קר לכן לשמור אותו במקרר לפני ההכנה ואם הוא קפוא אז להפשיר כמה שעות לפני ההכנה במקרר.
חולטים את התרד במים רותחים לכמה דקות.
סוחטים טוב טוב טוב שיצאו כל המים.
מורחים את הגבינה על כל חלק מהבצק ומפזרים מעל בצורה אחידה את התרד.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה וחותכים לעיגולים.
אמורים לצאת בערך 32-35 בורקסים.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 25 דקות או עד שרואים שהבורקסים מתחילים להשחים.

<@ --- IMG_2 --- @>

סלט תרד ברוטב חמאת קשיו וצ'ילי מתוק עם גרעיני חמניה וקשיו קלויים


מנות: 2
זמן ההכנה: 10 דקות

מצרכים:


חופן קשיו
חצי חבילת תרד
2 כפות גרעיני חמניה
חמאת קשיו/בוטנים
צ'ילי חריף מתוק

לכתבות נוספות בנושא מתכוני בריאות:
וידאו: קינוחים ממרציפן, תמר וטפיוקה
וידאו: מוסקה צמחונית ברוטב קשיו
קוקוס: ערכים תזונתיים, שימושים ומתכונים
שלושה מתכוני בריאות עם אספרגוס
מתכוני בריאות: כל הזית

אופן הכנה:


קולים למשך כמה רגעים את הקשיו וגרעיני החמניה.
על מחבת ללא שמן, שוטפים וחותכים מעט את התרד, ומערבבים עם הרוטב.
אופן הכנת הרוטב: כפית חמאת בוטנים או קשיו אם יש 2 כפות צ'ילי מתוק. מיץ מלימון שלם ומעט מים לפי העין מערבבים עד שמתקבלת סמיכות בערך כמו של טחינה ומוסיפים לסלט.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר